TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlare Bu Kadar Parayı Nasıl Veriyorsunuz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj burakyigit » 02 Nis 2019, 12:08

:lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
burakyigit

Mesaj abice » 02 Nis 2019, 12:26

Buradaki her insan sevdiği ilgilendiği bir konu ile ilgili eğlenme keyif alma bilgi alışverişinde bulunma çabasında zaten. Siz ise eğlenme dediğiniz eylemi forumun zekasına karşı yapıyorsunuz sıkıntı orda. Açığa da çıkınca amaç gülmek eğlenmek... bence siz çok şey yapmayın...

khef :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
abice

Mesaj MrJingles » 02 Nis 2019, 14:53

Aslında troll da demeyelim de şöyle PP’yi beğeniyorum ama öyle fiyat biçiyor ki kimsenin alamayacağı seviyelerde. Bu sebeple haksız şekilde fiyat yükseltmesinden dolayı bir taraftan da öfke duyuyorum. Ne yapıyor da sanki o parayı istiyor? Bir saatte 100 bin doları hak edecek ne mühendislik olabilir ki? Olayı salt mühendislik boyutuna indirgersek bu noktada en pahalı saatler Seiko olurdu sanırım.

Mesela Astron serisi. GPS sistemi sayesinde dünyanın öbür ucuna da gitseniz saat ve takvimi bulunduğunuz yere göre ayarlayan mutlak şekilde doğru zamanı gösteren bir saat yapmışlar. Üstüne bir de her türlü ışık kaynağından enerji sağlayabilmesi de cabası. Altı üstü 40 mm’lik kasaya GPS sistemi yerleştirmek ve bu sistemin çalışması için gerekli gücü solar enerjiyle sağlayabilmek mikro mühendisliğin zirvesidir. PP’nin yaptığı işle kıyas dahi edilemez.

Spring Drive desen 25 yıllık bir çalışmanın ürünü dile kolay. Mekanik saatçiliğin zirvesi. 25 yıl boyunca harcanan bir Ar-Ge düşünün. 25 yılda harcanan toplam süre kimbilir ne kadar kaç saat? Buna rağmen bu saatler istenilirse erişilebilecek bir seviyede iken neden bu kadar yüksek fiyat biçiliyor bunu anlamlandıramyorum. Maneviyatı da maddiyatla ilişkilendirmeleri de bir bakıma irite edici bir durum. Yoksa evet Patek’in kalitesini tartışmıyorum aksine seviyorum marka olarak ama f/p olarak düşündüğümde o parayı hakettiğini düşünmüyorum.
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj Ufkynl » 02 Nis 2019, 15:19

patek zaten parasının hesabını değil zamanının hesabini tutanlar için saat yapıyor :) sen hala f/p diyosun. F/p arayan seiko 5 ten şaşmasın. Hatta akıllı saat daha mantıklı.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj evsen81 » 02 Nis 2019, 15:24

MrJingles yazdı:
evsen81 yazdı:
khef yazdı:
MrJingles yazdı:PP niye Rolex’ten daha pahalı peki? Bunun sebebi nedir? Aynı ayardaki saatlere bakıyorum PP daha pahalı. Bunun sebebi nedir? PP daha mı iyi?

Mr. Jingle Bells,
Trol severiz ama keskin zekalısını, tutarlısını. Biraz daha dikkat lütfen. :thumbup:

Kasım 2018’de Rolex ile güzel bir başlangıç olmuş :arrow:
Resim

Şubat ve Mart 2019’da PP üzerinden denemeler :arrow:

Resim
Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

:lol: :lol: :lol:

Hocam amaç eğlenmek biraz gülmek. :) Çok da şey yapmamak lazım.

Sen bizi güldürdün Allah da seni güldürsün :D Rolexler PP ler takman nasip olsun :champ:
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
evsen81

Re: Saatlare Bu Kadar Parayı Nasıl Veriyorsunuz?

Mesaj darksilence » 28 May 2019, 01:55

Herkese merhaba,

Bayadır uzak kaldım buradan. Şöyle geçerken bir uğrayayım dedim. :) Herkes iyidir umarım.

Baştan sona kadar okudum başlığı. Lüks saatin takılabilme imajilatesini sadece doktor, mühendis, pilot, öğretmen, vs. diye sınırlandırmamak lazım bence.
Şöyle ki, ben çiftçiyim. Ve bizzat kendim toprak ile uğraşıyorum. Sulama, gübreleme, çapalama, traktör pulluk vs akla gelebilecek ne varsa.
Bu saat işi, tutku işi gerçekten. Saati takmaya çok zaman bulamasam da kasada winderın içinde duruyor öyle.. :thumbup:

Şimdi bunu yazdım ya, bu yazdıklarım haberlere çıkmazsa iyidir. :P Ülkemizin çiftçilerinin durumu kötü değilmiş demekki bakın Omega takıyorlar diye... :D
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj moy » 28 May 2019, 09:37

Yok abi çıkmazsın haberlere bu ara gündem bu topuklu çiftçi :lol: :lol: :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=6u2_bbOkVv0
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj sabonis » 28 May 2019, 14:08

İthal muz niye daha ucuz diyordum ben de :lol:
Kullanıcı avatarı
sabonis

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 185 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners