justaguy yazdı:Pilli saate o kadar para vermenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Hatta Tag Heuer'in eski modelleri dışında otomatik saatlerinin de çoğunun parasını hak etmediğini düşünüyorum. 4 bin lira civarında 2. el otomatik güzel bir saat alabilirsiniz

Bana marka algısı olarak prestijli geliyor ama alternatiflere de bakmak gerekiyor o zaman, haklısınız.
Ankthas yazdı:Matmat yazdı:Herkese merhaba, 2005 yılından beri babamın üniversite mezuniyeti hediyesi Seiko chronograph saatimi kullanıyorum. Her gün ama her gün mutlaka takıyorum ve 14 yıllık kullanım sonrası daha özel günler için ikinci bir saatim olsun istiyorum. Bütçem 3000 TL şeklinde ve sahibinden'den 3000-4000 civarı Tag Heuer Formula 1 buldum ve beğendim, Saat&Saat bu modelin sıfırını 6000-7000 TL şeklinde satıyor. Sorum şu, marka olarak Tag Heuer parasını hak eder mi, Seiko saatim gibi yıllarca sorunsuz kullanabilir miyim, bütçem olan 3000-4000 TL'ye full çelik benzer model ve daha iyi bir alternatif var mıdır?
Şimdiden teşekkürler...
Ben de beyefendiye katılıyorum Tag markası prestijli bir marka olmakla birlikte son zamanlarda çok eleştiri alıyor. Bu bütçede pilli bir modeldense mekanik bir model daha mantıklı olur. Seiko'nun daha spor olduğunu varsayaraktan ve özel zamanlar için kullanılacağını söylediğiniz için ben biraz daha şık(dress) bir saat önereyim, forumda da kullanılan ve Tag'e prestij olarak gayet yakın başka bir İsviçreli olan Hamilton'dan Jazzmaster - Day-date:
https://www.edipsaat.com/hamilton-h32505511
Hamilton markasını duymamıştım ama baktım şimdi ve KHAKI yazan modelleri gayer güzel duruyor, teşekkürler.
eraslani yazdı:Saat ille de mekanik olmalı gibi bir tercihiniz yoksa Tag heuer formula 1 alınabilir bence.Beğendiğim ve takip ettiğim birkaç modeli var,iyi fiyata,kusursuz kondüsyonda denk gelirse neden olmasın.
Ama mevzu ,"bu paralara ne almalıyım?" ise,tavsiyem 2.el bir longines hydroconquest olur.

Longines duyduğum bir markaydı ve biraz baktım şimdi ve sizin dediğiniz hydroconquest modelini çok beğendim. Bu modelin hem otomatik hem pilli olanı var, fiyat uygunluğu da açısından pilli modeli tercih edilebilir mi, yoksa illa otomatik mi olmalı? Chronograph modeli de var ama eski saatim o şekildeydi, bu daha sade olsun istiyorum. İkinci elde de var ama durumuna gidip bakmak lazım tabi... Teşekkürler, ilginiz için...