TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

En Fazla 11-12 Bin TL'ye Al覺nabilecek En G羹zel S覺f覺r Saat

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Fazla 11-12 Bin TL'ye Al覺nabilecek En G羹zel S覺f覺r Saat

Mesaj razz » 07 Mar 2011, 23:04

deccoali yazd覺:繹nerin i癟in 癟ok teekk羹rler razz ger癟ekten harika bir saat :)
7000 CHF civar覺na bu saati maazadan alabilir miyim? 癟羹nk羹 benim de favorim hatta en 癟ok istediim rolex sub. idi fakat bu fiyatlara bulamad覺m.. eer nereden al覺nabilecei ile ilgili konular覺n forum i癟erisinde konuulmamas覺 gerekiyor ise sorumu yok say覺n, kendi imkanlar覺mla arat覺ray覺m?

7000+ CHF fiyat TR listesinde yer alan fiyat覺yd覺.. S覺f覺r almak s繹zkonusu olduu i癟in ilk 繹nce TR fiyat覺n覺 zikretmek daha doru olur diye d羹羹nd羹m.. Bunun yan覺 s覺ra yurtd覺覺 fiyatlar覺 i癟in de s繹ylenenler doru, 羹lkeye g繹re deiiklik arz etmekle birlikte daha uygun fiyatlara bulunabiliyor.. Son olarak gray market da bir 癟繹z羹m olabilir.. O zaman spesifik olarak bu modeli bulmak zor olabilir zira TR'de faliyet g繹steren gayri resmi ithalat癟覺lar tarihsiz Submariner'覺n fazla itibar g繹rmeyeceini d羹羹n羹p ithal etmiyorlar pek.. 7500 CHF civar覺na da tarihli model olan 116610 al覺nabilir yine gray market olarak..

Marka ve model olarak farkl覺 alternatifler elbet vard覺r ancak 繹zellikle aksi arzu edilmiyorsa bahsi ge癟en b羹t癟e i癟in tavsiyem her zaman Rolex olur.. 襤kinci veya sonras覺 i癟in dier alternatifleri ben de tasvib ederim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj asymptote » 07 Mar 2011, 23:06

deccoali yazd覺:t羹m fikir veren arkadalara tekrar teekk羹r ederim :)
繹zellikle s覺f覺r istememin sebebi benim i癟in hayat覺mdaki g羹zel bir balang覺c覺 temsil edecek olmas覺, ilerki zamanlarda bakt覺覺mda manevi deeri b羹y羹k olacak i癟imde ;)

arkada belli ki ileride satmay覺 d羹羹nm羹yor alaca覺 saati, saat 繹nerirken yat覺r覺m odakl覺 bakmamal覺y覺z diye d羹羹n羹yorum.
Bu arada kat覺l覺yorum, Rolex in g羹zel taraf覺 繹zellikle baz覺 modellerinin deer kaybetmemesi. San覺r覺m tek g羹zel olan taraf覺 da bu:)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Frax » 07 Mar 2011, 23:07

Ben bu 2.el mant覺覺n覺n arkas覺na s覺覺nmay覺 doru bulmuyorum. Bir 癟ok l羹ks otomobil de deer kaybediyor 癟羹nk羹 talebi az. Deeri etkileyen ey talep. Rolexe herg羹n her yerde al覺c覺 var oysa 40bin Euro luk bir Lange zor al覺c覺 bulur. Rolexi saatten anlamasa da markay覺 bilen birine satabilirsiniz ancak bilgisiz biri kalk覺p da Glash羹tte'yi 癟ok ama 癟ok zor al覺r. Al覺c覺 eer zorda kalmad覺覺 s羹rece satmay覺 d羹羹nm羹yorsa neden almas覺n? Alar覺m satar覺m fikriyle hareket ediliyorsa kabul ama burada soran s覺f覺r alaca覺n覺 ve satmayaca覺n覺 d羹羹nerek hareket ediyor. Ben bu d羹羹nceden dolay覺 malum markadan uzak durulmas覺 gerektiini d羹羹n羹yorum.

Archezia JLC Reversolar覺 癟ok beenirim ama ona sahip olmak i癟in birka癟 saat daha var. Klasik modellerde ise Glash羹tte rakipsiz.

Not: 襤kinci elde l羹ks ara癟lar dibi bulurken Fiat'lar kap覺 kap覺 gidiyor. Yoksa malum marka? clk ya sevgiler :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj Archezia » 07 Mar 2011, 23:11

deccoali, o zaman size bu 11-12 bin liray覺 emlal sekt繹r羹ne yat覺rman覺z覺 tavsiye ediyorum yada yat覺raca覺n覺z paran覺n 羹st羹ne eklemenizi desem daha doru olur. Paran覺z deer kaybetmez b繹ylece. Deer kaybetmeyen ey iyidir ne de olsa. Tamam deer kaybetmiyor olmas覺 bir iarettir ama bir saat b繹yle al覺nmamal覺 san覺r覺m.

襤in dorusu beendiiniz saati al覺n gitsin. Rolex beeniyorsan覺z, Rolex al覺n. Kalitesiyle sayg覺m覺 kazanm覺 bir marka. Ayr覺ca Rolex SubLV sahip olmak istediim saatlerden biridir. ok beeniyorum asl覺na bakarsan覺z. Ama deer kaybetmiyor diye veya herkes Rolex al覺yor diye veya 羹nl羹lerin bir癟ou Rolex tak覺yor diye veya baar覺n覺n simgesi Rolex diye veya saatin markas覺n覺 sorduklar覺nda verdiiniz cevap tan覺nm覺 bir marka olsun diye Rolex almay覺n. Beendiiniz i癟in al覺n.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullan覺c覺 avatar覺
Archezia

Kay覺t: 20 Haz 2010, 22:41

Mesaj razz » 07 Mar 2011, 23:25

Nas覺l her Rolex alan saatten anlam覺yor ve sadece ismi i癟in Rolex alm覺yorsa, Rolex kadar tan覺nmayan bir markay覺 alan da engin horoloji bilgisinden 繹t羹r羹 al覺yor diye bir durum yoktur.. Frax'覺n bahsettii Lange kimse 40.000 EUR'a almaz doru ama o Lange'i Beckham'覺n koluna takarsan 60.000'e al覺rlar.. ak覺r'覺n Vacheron Constantin Overseas'i, Ezel'in Franck Muller'i, Ali Aaolu'nun UN'si, Okan Bay羹lgen'in Panerai diye liste uzar gider.. AP ROO neden memlekette mehur oldu..? O saati takan pop癟ular ve top癟ular bana saatin liste fiyat覺 d覺覺nda birtek doru bilgiyle gelsin, salam diimi k覺rar覺m..

Ben Rolex'i yat覺r覺m arac覺 olduu i癟in ve/veya deerini koruduu i癟in tavsiye etmedim.. Zaten saatini evladiyelik olsun diye arayan ve lay覺k g繹rd羹羹 maneviyata ters d羹mesin diye s覺f覺r olmas覺nda 覺srar eden birine niye yat覺r覺m arac覺 tavsiye edeyim..?
Ben Submariner dedim 癟羹nk羹 60 y覺ld覺r 羹retilen ve prestijinden gram kaybetmeden yar覺m as覺ra ayn覺 dizaynla meydan okuyan bir saat.. 羹nk羹 hem ort mayoyla gezerken hem de smokinle Oscar t繹renine giderken tak覺labilecek kadar versatil bir saat.. elik bilezii olduu i癟in 2 sene g羹nl羹k kullan覺m sonucu 700,00 CHF'a yeni kay覺 almak zorunda olmayaca覺n覺z bir saat.. rnekler 癟oalt覺labilir ama l羹zum var m覺 ger癟ekten bilemiyorum..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj deccoali » 07 Mar 2011, 23:26

estetik a癟覺dan bak覺ld覺覺nda ger癟ekten biri dierinden pek de aa覺da kal覺yor diyemem.. hepsinin farkl覺 bir albenisi var :)

elbetteki sonunda beendiim saati alaca覺m ama bu konuda uzun zaman tecr羹be kazanm覺 bilgili arkadalar覺n fikirleri de beenimi etkileyecektir kukusuz.. sonu癟ta clk ve dier baz覺 arkadalar覺n iaret ettii noktalar da biz bir eyi sat覺n al覺rken sat覺c覺 taraf覺ndan 羹r羹ne bi癟ilen deerin oluumunda olduk癟a etkili fakt繹rler. p覺rlantay覺 da deerli yapan yaln覺zca sert ya da g羹zel bir maden olmas覺 deil de ayn覺 zamanda y覺llar ge癟se de deerinden bir ey kaybetmiyor olmas覺 deil mi :)
Kullan覺c覺 avatar覺
deccoali

Ya: 47
Kay覺t: 01 Mar 2011, 11:39

Mesaj deccoali » 07 Mar 2011, 23:30

razz yazd覺:Ben Rolex'i yat覺r覺m arac覺 olduu i癟in ve/veya deerini koruduu i癟in tavsiye etmedim.. Zaten saatini evladiyelik olsun diye arayan ve lay覺k g繹rd羹羹 maneviyata ters d羹mesin diye s覺f覺r olmas覺nda 覺srar eden birine niye yat覺r覺m arac覺 tavsiye edeyim..?
Ben Submariner dedim 癟羹nk羹 60 y覺ld覺r 羹retilen ve prestijinden gram kaybetmeden yar覺m as覺ra ayn覺 dizaynla meydan okuyan bir saat.. 羹nk羹 hem ort mayoyla gezerken hem de smokinle Oscar t繹renine giderken tak覺labilecek kadar versatil bir saat.. elik bilezii olduu i癟in 2 sene g羹nl羹k kullan覺m sonucu 700,00 CHF'a yeni kay覺 almak zorunda olmayaca覺n覺z bir saat.. rnekler 癟oalt覺labilir ama l羹zum var m覺 ger癟ekten bilemiyorum..

bu konuda sana kat覺lmamak m羹mk羹n deil. ger癟ekten de her t羹rl羹 k覺yafet ile bu kadar yak覺acak baka model hen羹z g繹remedim. IWC'yi 癟ok beeniyorum ama spor bir k覺yafetle kafamda canland覺ram覺yorum.. ya da 3. s覺rada yazd覺覺m Tag'覺 nedense klasik bir giysi i癟ine oturtam覺yorum kafamda.. tabi belki de ben yan覺l覺yorum :)
Kullan覺c覺 avatar覺
deccoali

Ya: 47
Kay覺t: 01 Mar 2011, 11:39

Mesaj Clk » 07 Mar 2011, 23:31

Arkadaslar, hepiniz milyoner gibi konusuyorsunuz... Hic d羹s羹nd羹n羹z m羹 yarin 繹b羹r g羹n herhangi bir nedenden dolayi saatinizi baska bir saat ile degistirmek isteyebileceginizi? Bu durumda herseye sifirdan baslamak mi size mantikli geliyor? Soruyu y繹nelten arkadas zaten cok emin olmus olsaydi neden burada bizlerden yardim istesin ki? Simdi bu arkadasa bir saat almasi konusunda telkinde bulunduk ve arkadas gitti 12.000 TL parayi bir saate yatirdi. 6 ay sonra degistirmek istedigini d羹s羹n羹n siz mi vereceksiniz 6.000 TL'yi geriye? :D

Sonucta saat satmak icin alinmaz ama g繹z g繹re g繹rede 6.000 TL sokaga atilmaz. Bu tabii ki benim mantigim. Siz atin ben birsey demiyorum :D
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners