[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]copycat yazdı:değerli arkadaşlar,
bu tarz, antika ya da az bilinen saatler konusunda pek bilgi sahibi olmadığım için, merakla siz bilgili kullanıcıların yorumlarını görmek istiyorum. ancak 80.000 TL yazan da var, 300 TL de. soran arkadaşın art niyetli, ya da etik dışı bir davranışı mı var da bu yorumlar geliyor diye bakıyorum, kendisi de görüldüğü kadarıyla gayet efendice sormuş. alınan cevaplar maalesef çoğunlukla hep müstehzi.
benim acizane fikrimce, burası saat forumu olduğuna göre, insanların saygı çerçevesinde ellerindeki saatlerin değerini sorması gayet normal bir davranış. saatinin değerini soran, hiç tanımadığımız insanlara hep müstehzi cevaplar verilmesinin özel bir sebebi mi vardır acaba?
copycat yazdı:değerli arkadaşlar,
bu tarz, antika ya da az bilinen saatler konusunda pek bilgi sahibi olmadığım için, merakla siz bilgili kullanıcıların yorumlarını görmek istiyorum. ancak 80.000 TL yazan da var, 300 TL de. soran arkadaşın art niyetli, ya da etik dışı bir davranışı mı var da bu yorumlar geliyor diye bakıyorum, kendisi de görüldüğü kadarıyla gayet efendice sormuş. alınan cevaplar maalesef çoğunlukla hep müstehzi.
benim acizane fikrimce, burası saat forumu olduğuna göre, insanların saygı çerçevesinde ellerindeki saatlerin değerini sorması gayet normal bir davranış. saatinin değerini soran, hiç tanımadığımız insanlara hep müstehzi cevaplar verilmesinin özel bir sebebi mi vardır acaba?
ankerhemmung yazdı:Tekrar merhaba, saatinizin iç fotoğraflarını gördükten sonra da size daha önce vermeye çalıştığım bilgiler benim için değişmedi. Kasa 900 gümüş, yıpranmadan önce niello'muymuş fotoğrafta anlaşılmıyor, iç kapak metal ve saainiz özel olmayan bir omega mekanizmasına sahip.
Mekanizmanın seri numarası kadranın altına gelen yüzeyde olmalı. Bunu görebilsek üretim tarihini söyleyebilirdik, ama siz kadranı sökmek için uğraşmayın derim. Benim düşüncem 1920-30 arası. Değeri hakkında benim de düşüncem bir forum üyesinin de yazdığı gibi, yani 450-700 TL arası. Ama bu saate mutlaka sahip olmak isteyen biri belki de daha fazla bir fiyat teklif edecektir. Her antika ve kolleksiyon objesinde olduğu gibi. Ben ihtiyacınız yoksa satmayın, temizletin ve güle güle kullanın derim. Herkesin cebinden bir omega çıkmaz. Tekrar selamlar.
ozgtegin yazdı:'' Dede yadigarı'' ve '' satmak istiyorum'' bu forumda normal olarak pek hoş karşılanmayan ifadeler. Mr Soyler de zaten açıklamalara bir teşekkür bile etmeden forumdan uçmuş. Forumu ne yazık ki böyle geçici ve kısa ömürlü kullanan o kadar çok kişi var ki.
Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir
|