TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

omega-osmanlı cep saati bilgi paylaşımı

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: omega-osmanlı cep saati bilgi paylaşımı

Mesaj Maradona » 11 Nis 2019, 16:41

Yatacak yerimiz yok... [emoji16][emoji23]
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj copycat » 11 Nis 2019, 18:27

değerli arkadaşlar,

bu tarz, antika ya da az bilinen saatler konusunda pek bilgi sahibi olmadığım için, merakla siz bilgili kullanıcıların yorumlarını görmek istiyorum. ancak 80.000 TL yazan da var, 300 TL de. soran arkadaşın art niyetli, ya da etik dışı bir davranışı mı var da bu yorumlar geliyor diye bakıyorum, kendisi de görüldüğü kadarıyla gayet efendice sormuş. alınan cevaplar maalesef çoğunlukla hep müstehzi.

benim acizane fikrimce, burası saat forumu olduğuna göre, insanların saygı çerçevesinde ellerindeki saatlerin değerini sorması gayet normal bir davranış. saatinin değerini soran, hiç tanımadığımız insanlara hep müstehzi cevaplar verilmesinin özel bir sebebi mi vardır acaba?
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj dice22 » 11 Nis 2019, 21:33

copycat yazdı:değerli arkadaşlar,

bu tarz, antika ya da az bilinen saatler konusunda pek bilgi sahibi olmadığım için, merakla siz bilgili kullanıcıların yorumlarını görmek istiyorum. ancak 80.000 TL yazan da var, 300 TL de. soran arkadaşın art niyetli, ya da etik dışı bir davranışı mı var da bu yorumlar geliyor diye bakıyorum, kendisi de görüldüğü kadarıyla gayet efendice sormuş. alınan cevaplar maalesef çoğunlukla hep müstehzi.

benim acizane fikrimce, burası saat forumu olduğuna göre, insanların saygı çerçevesinde ellerindeki saatlerin değerini sorması gayet normal bir davranış. saatinin değerini soran, hiç tanımadığımız insanlara hep müstehzi cevaplar verilmesinin özel bir sebebi mi vardır acaba?
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
dice22

Mesaj hlkshnr » 11 Nis 2019, 21:41

copycat yazdı:değerli arkadaşlar,

+++

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
hlkshnr

Mesaj ankerhemmung » 11 Nis 2019, 23:45

Tekrar merhaba, saatinizin iç fotoğraflarını gördükten sonra da size daha önce vermeye çalıştığım bilgiler benim için değişmedi. Kasa 900 gümüş, yıpranmadan önce niello'muymuş fotoğrafta anlaşılmıyor, iç kapak metal ve saainiz özel olmayan bir omega mekanizmasına sahip.
Mekanizmanın seri numarası kadranın altına gelen yüzeyde olmalı. Bunu görebilsek üretim tarihini söyleyebilirdik, ama siz kadranı sökmek için uğraşmayın derim. Benim düşüncem 1920-30 arası. Değeri hakkında benim de düşüncem bir forum üyesinin de yazdığı gibi, yani 450-700 TL arası. Ama bu saate mutlaka sahip olmak isteyen biri belki de daha fazla bir fiyat teklif edecektir. Her antika ve kolleksiyon objesinde olduğu gibi. Ben ihtiyacınız yoksa satmayın, temizletin ve güle güle kullanın derim. Herkesin cebinden bir omega çıkmaz. Tekrar selamlar.
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj Ufkynl » 12 Nis 2019, 00:49

ankerhemmung yazdı:Tekrar merhaba, saatinizin iç fotoğraflarını gördükten sonra da size daha önce vermeye çalıştığım bilgiler benim için değişmedi. Kasa 900 gümüş, yıpranmadan önce niello'muymuş fotoğrafta anlaşılmıyor, iç kapak metal ve saainiz özel olmayan bir omega mekanizmasına sahip.
Mekanizmanın seri numarası kadranın altına gelen yüzeyde olmalı. Bunu görebilsek üretim tarihini söyleyebilirdik, ama siz kadranı sökmek için uğraşmayın derim. Benim düşüncem 1920-30 arası. Değeri hakkında benim de düşüncem bir forum üyesinin de yazdığı gibi, yani 450-700 TL arası. Ama bu saate mutlaka sahip olmak isteyen biri belki de daha fazla bir fiyat teklif edecektir. Her antika ve kolleksiyon objesinde olduğu gibi. Ben ihtiyacınız yoksa satmayın, temizletin ve güle güle kullanın derim. Herkesin cebinden bir omega çıkmaz. Tekrar selamlar.

:super:
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj CptOz » 17 Ağu 2019, 20:16

'' Dede yadigarı'' ve '' satmak istiyorum'' bu forumda normal olarak pek hoş karşılanmayan ifadeler. Mr Soyler de zaten açıklamalara bir teşekkür bile etmeden forumdan uçmuş. Forumu ne yazık ki böyle geçici ve kısa ömürlü kullanan o kadar çok kişi var ki.
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj Mandos » 17 Ağu 2019, 20:34

ozgtegin yazdı:'' Dede yadigarı'' ve '' satmak istiyorum'' bu forumda normal olarak pek hoş karşılanmayan ifadeler. Mr Soyler de zaten açıklamalara bir teşekkür bile etmeden forumdan uçmuş. Forumu ne yazık ki böyle geçici ve kısa ömürlü kullanan o kadar çok kişi var ki.

Dede ya da baba yadigarı bir saati, hele hele bir cep saatini çok isterdim. İnsanların 3-5 kuruş için buna tenezzül etmesi çok garip. Bahsedilen rakamların yüzlerce katını ömrünüz boyunca kazanırsınız ama o yadigar bir daha gelmez.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Mandos

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners