TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

A. Lange & Söhne Kalibreler

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: A. Lange & Söhne Kalibreler

Mesaj Modern60 » 06 Mar 2011, 23:01

Alman saatçiliği 15.yy da başlıyor. Renaissance döneminde bir çok eser vermiş şehir var. Nürnberg, Essn, Dresden gibi.Dolayısıyla da çok gelişmiş. Hem mekanik anlayış hem de sanatsal süsleme olarak tabii.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bf109 » 07 Mar 2011, 00:00

cahilliğimi maruz görün ''kalibre'' tam olarak ne anlama geliyor diğer saat makinelerinden farkı nedir firmaların kendi ürettiği makinalara mı deniyor? Gerçi onlara in house deniyordu bildiğim kadarıyla
son bir soru ''Glashütte'' ve ''Lange Söhne'' ayrı markalar değil mi? resimlere göre değil ama :)
Kullanıcı avatarı
bf109

Mesaj punk » 07 Mar 2011, 00:04

Glashütte Almanya'da bir kasabanın adı. Birçok Alman saat markasının doğduğu yerdir.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj drk » 07 Mar 2011, 00:18

Mekanizma tüm parçaların montajı bitmiş, kasaya yerleştirilmeye hazır hali demek, kalibre ise o mekanizma serisinin genel adı; kalibre 2500 gibi, 2500 serisi yani. Birde ebauche var, oda mekanizmanın parçalar halinde üreticiye satılıp üzerinde iyileştirmeler yapılarak birleştirilmesi demek. In-house ise mekanizmanın tasarımdan gerçeğe kadar firma tarafından planlanması, üretilmesi demek, yani eta, lemania gibi büyük firmalardan mekanizma yada ebauche olarak alınmış değil.

Punk'ın da dediği gibi Glashütte kasabanın ismi, A. Lange, Union ibi firmalar markanın yanına ilaveten bunu da yazıyor, tıpkı Patek Philippe'nin kadranında Geneve yazması gibi. Glashütte Original ise A. Lange'den ayrı bir marka.

Bu arada şimdi farkettim L903'ün balans yayını tutan taş pırlanta mı? :shock:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 07 Mar 2011, 00:27

önemli bir ayrıntıyı yakalamışsın, pırlanta gibi duruyor evet:)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bf109 » 07 Mar 2011, 00:33

drk yazdı:Mekanizma tüm parçaların montajı bitmiş, kasaya yerleştirilmeye hazır hali demek, kalibre ise o mekanizma serisinin genel adı; kalibre 2500 gibi, 2500 serisi yani. Birde ebauche var, oda mekanizmanın parçalar halinde üreticiye satılıp üzerinde iyileştirmeler yapılarak birleştirilmesi demek. In-house ise mekanizmanın tasarımdan gerçeğe kadar firma tarafından planlanması, üretilmesi demek, yani eta, lemania gibi büyük firmalardan mekanizma yada ebauche olarak alınmış değil.

Punk'ın da dediği gibi Glashütte kasabanın ismi, A. Lange, Union ibi firmalar markanın yanına ilaveten bunu da yazıyor, tıpkı Patek Philippe'nin kadranında Geneve yazması gibi. Glashütte Original ise A. Lange'den ayrı bir marka.

Bu arada şimdi farkettim L903'ün balans yayını tutan taş pırlanta mı? :shock:

cevabınız için sağ olun ben Glahütte ve A.Lange'nin iki ayrı internet adresi olduğu için böyle düşündüm. Linklerinide ben paylaşayım bari.
http://www.alange-soehne.com/cms/en/index.html
http://www.glashuette-original.com/
Kullanıcı avatarı
bf109

Mesaj Frax » 07 Mar 2011, 00:58

A. Lange & Sohne Datograph Double Split in önü ayrı bir güzel arkası ayrı bir güzel, hayran olmamak elde değil...
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj bf109 » 07 Mar 2011, 01:35

''Kalibre L001.1'' direk alıp evde küçük bi fanusta vitrine koyup bakmak bana yeter,(bu arada kalibre kelimesini cümle içinde kullandım :)
Kullanıcı avatarı
bf109

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners