TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saatlare Bu Kadar Paray覺 Nas覺l Veriyorsunuz?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlare bu kadar paray覺 nas覺l veriyorsunuz?

Mesaj doc » 27 Mar 2019, 00:56

nzmokur yazd覺:
MertYe yazd覺:
SEmre yazd覺:
:)

Saat cand覺r elbette. Sizin fikriniz sayg覺 duyuyorum. Hesab覺n覺z覺n reel de pek tutar覺 yok s繹ylediim ey ile deeri d羹m羹yor hi癟bir zamanda d羹medi.

Ben pek matematik bilmiyorum rica etsem bana reelde tutar覺 olan bir hesap yapar m覺s覺n覺z?

2011 y覺l覺 ubat ay覺nda Audi A7 3.0 TDI sat覺n ald覺k hala da kullan覺yoruz. Arac覺 al覺 fiyat覺m覺z 111500 euro kur 2.18 o zamanlar. Kabaca 245 bin lira gibi bir fiyata sat覺n alm覺t覺k arac覺. Bug羹n satmaya kalksak 3 aa覺 5 yukari ald覺覺m覺z fiyata satabiliyoruz. Buraya kadar sizin tabirinizle zarar etmedik. Arabam覺z覺 yenilemek istedik ve ayn覺 donan覺mlarda yine 3000cc dizel motor bir A7 almak istediimizde 1.200.000 TL gibi bir etiket kar覺m覺za 癟覺k覺yor.

L羹tfen bana reelde nas覺l zarar etmediimizi anlat覺n ki yar覺n gidip babam覺n arabas覺n覺 羹ste hi癟 para vermeden yenileyeyim.

SM-G955F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Hesab覺 繹yle yapal覺m mert, 6 nautilus al覺rd覺n o paraya.
Yakla覺k 300.000 usd ediyor bug羹n, araban覺n s覺f覺r覺n覺 rahat rahat al覺rd覺[emoji23][emoji23][emoji23]

SM-G965F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

Harika bir hesap [emoji1303][emoji1319][emoji1319][emoji1319]

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
doc

Ya: 46
Kay覺t: 13 Mar 2015, 17:25

Mesaj Maradona » 27 Mar 2019, 01:25

Konu ciddiye d繹nm羹, ben de bir iki kelam edeyim o zaman... [emoji56]

Ankara'da yaayan 19 y覺ll覺k bir Fizik retmeniyim... Maddi ve manevi olarak beni tatmin edecek bir ortam bulaca覺m覺 d羹羹nmediim i癟in hi癟 devlette 癟al覺mad覺m... Bu seneye 繹zel olarak bir kolejde haftal覺k 12 saat dersim var, bunun yan覺nda y覺llard覺r KPSS i癟in 繹retmen adaylar覺na Fizik anlat覺yorum... Ancak gelirimin esas b羹y羹k k覺sm覺n覺 羹niversiteye haz覺rl覺k 繹zel dersleri 羹zerinden elde ediyorum ve Ankara'da bu ekilde 癟al覺an birka癟 繹retmenden biriyim... Tecr羹be edinene ve bu piyasada isim yapana dek y覺llarca dershanelerde 癟al覺t覺m, yaam覺m覺 ancak idame ettirecek 羹cretlere... Saatlere o zamanlarda da tutkum olmas覺na ramen imdiki gibi delice saat al覺m覺 yapamazd覺m, yapmad覺m da... 襤nsan 繹nceliklerini bilmeli, zaten hayat bunu t覺p覺 t覺p覺 繹retiyor... G羹n gelip belirli bir standart覺n 羹zerinde kazan覺nca da insan, kendisini mutlu edecek ama k羹癟羹k ama b羹y羹k baz覺 kiisel 繹d羹ller vermek istiyor kendisine... Tabii bunda ya alman覺n da etkisi yads覺namaz... Zira 繹yle bir ge癟mie ve gelecee bak覺yor insan; birka癟 milyar y覺ll覺k d羹nyada bize ayr覺lan ortalama 70 ila 80 y覺ll覺k bir zaman dilimi var ve bunun ciddi bir b繹l羹m羹n羹 sadece temel ihtiya癟lar edinimi 羹zerinden harcam覺... Kiisel zevklere ayr覺lacak zaman da daralm覺... O zaman ne yapmal覺, haz覺r maddi kaynaklar da elveriliyse? Ver cokuyu g羹c羹n yettiince... [emoji39]

Bize ayr覺lan yaam s羹resini elimizden geldii kadar覺yla insanca yaamak taraftar覺y覺m... Sadece temel ihtiya癟lar覺n giderilmesi 癟abas覺yla ge癟en bir yaam, insanolu ile dier canl覺lar aras覺ndaki fark覺 ortaya koyam覺yor maalesef... Niye ya覺yoruz ki? Hayat覺n anlam覺 nedir ya da? Bu sorulara kendimce yan覺t覺m u: sevdiim insanlarla zaman ge癟irmek, sevdiim eyleri yapmak ve nihayetinde g繹z羹m arkada kalmadan, ard覺mdan da k繹t羹 s繹z s繹yletmeden g繹癟羹p gitmek bu d羹nyadan... Hayat k覺sa, hem de 癟ok... Bir yerlerden balamak laz覺m mutlulua...
Kullan覺c覺 avatar覺
Maradona

Ya: 48
Kay覺t: 30 May 2010, 05:43

Mesaj mert55 » 27 Mar 2019, 09:43

mert55 yazd覺:ncelikle herkese merhabalar
Siteyi 癟ok beeniyorum ve saatlere b羹y羹k ilgim var fakat sizler ne ile muguls羹n羹z ger癟ekten 癟ok merak ediyorum. Yani rolex gibi ve onun denginde olan saatleri nas覺l al覺yorsunuz. Onu ge癟tim 10.000 lik bir saati nas覺l al覺yorsunuz. Meslekleiniz pilot, doktor tarz覺nda m覺?

Edit: konuda yanl覺 anla覺lm覺 olabilirim. Asl覺nda saatlere b羹tceyi nas覺l ayarl覺yorsunuz demek daha doru olur.
Kullan覺c覺 avatar覺
mert55

Ya: 27
Kay覺t: 03 ub 2017, 22:52

Mesaj SEmre » 27 Mar 2019, 16:04

MertYe yazd覺:
SEmre yazd覺:

Saat cand覺r elbette. Sizin fikriniz sayg覺 duyuyorum. Hesab覺n覺z覺n reel de pek tutar覺 yok s繹ylediim ey ile deeri d羹m羹yor hi癟bir zamanda d羹medi.

Ben pek matematik bilmiyorum rica etsem bana reelde tutar覺 olan bir hesap yapar m覺s覺n覺z?

2011 y覺l覺 ubat ay覺nda Audi A7 3.0 TDI sat覺n ald覺k hala da kullan覺yoruz. Arac覺 al覺 fiyat覺m覺z 111500 euro kur 2.18 o zamanlar. Kabaca 245 bin lira gibi bir fiyata sat覺n alm覺t覺k arac覺. Bug羹n satmaya kalksak 3 aa覺 5 yukari ald覺覺m覺z fiyata satabiliyoruz. Buraya kadar sizin tabirinizle zarar etmedik. Arabam覺z覺 yenilemek istedik ve ayn覺 donan覺mlarda yine 3000cc dizel motor bir A7 almak istediimizde 1.200.000 TL gibi bir etiket kar覺m覺za 癟覺k覺yor.

L羹tfen bana reelde nas覺l zarar etmediimizi anlat覺n ki yar覺n gidip babam覺n arabas覺n覺 羹ste hi癟 para vermeden yenileyeyim.

ncelikle bana olan kininizi anlamad覺m. C羹mlelerinizin her birinde bunu 癟覺karmak m羹mk羹n.

Benim demek istediim var olan araban覺zdan zarar etmeden veya minimum zararla elden 癟覺karabiliyorsunuz. S覺f覺r覺 250 bine al覺nan ara癟 uan 300 bin lira ediyor. Sizin dediiniz eyin ak覺l izan覺 varsa buyrun tart覺al覺m..
Kullan覺c覺 avatar覺
SEmre

Ya: 34
Kay覺t: 28 Eyl 2018, 16:37

Mesaj Mandos » 27 Mar 2019, 16:20

SEmre yazd覺:
MertYe yazd覺:
SEmre yazd覺:

ncelikle bana olan kininizi anlamad覺m. C羹mlelerinizin her birinde bunu 癟覺karmak m羹mk羹n.

Benim demek istediim var olan araban覺zdan zarar etmeden veya minimum zararla elden 癟覺karabiliyorsunuz. S覺f覺r覺 250 bine al覺nan ara癟 uan 300 bin lira ediyor. Sizin dediiniz eyin ak覺l izan覺 varsa buyrun tart覺al覺m..

Bunlar覺n hepsi ithal 羹r羹n. Siz TL fiyat覺yla k覺yaslamak yerine Dolar fiyat覺yla k覺yaslay覺n. Bizim bir arac覺m覺z var 15 sene 繹nce 20.000漾e alm覺t覺k. u an satsak 25.000 ediyor. Sizin mant覺覺n覺zla 5.000 kar etmemiz laz覺m ama 25.000 u an hi癟 bir ie yaramaz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
Mandos

Ya: 45
Kay覺t: 10 May 2013, 14:33

Mesaj sieger » 27 Mar 2019, 16:28

SEmre yazd覺:
MertYe yazd覺:
SEmre yazd覺:

hocam ekonomide hesaplar bu sekilde yapilmaz. Bunun hesaplari dunya capinda altin bazinda yapilir, hatta bunu soyle aciklarla, 1700lerde londrada X gram altinla (miktari hatirlamiyorum) 1 pantolon 1 gomlek ve 1 ceket alinirdi, su anda ayni miktar altinla, yine 1 pantolon 1 gomlek ve 1 ceket alinabiliyor. Olcutumuz her daim bu olmali yani. O zaman soyle hsaplayacaksiniz,

Arabayi aldiginizdaki altin fiyatiyla bakin, kac gram, sonra bugun icin bakin. Sonuc onunuzde olacaktir. Ancak araba fiyati asla artmaz, sayet 1965 db5 gibi bir klasik arabaniz yoksa. Hatta bu bir cok seyde gecerli, ev almak da oyle, kredi cekip ev almak hele efsanevi fena.. O konulara hic girmeyecegim, ancak oturulan muhit deger kazanmadigi surece ev almak da araba gibi zarardir.

Ancak saatler oyle degil, ornek olarak, su an ADden alacaginiz daytona, 0 olarak alabileceginiz en ucuz. Gri markette bile daha pahaliya geliyor cunku elde yok. Bir cok patek saat icin de gecerli bu, ya da batman gmt icin.. Ve hatta bunlar da guzel modellerse ve uretimleri durursa, inanilmaz artiyor fiyatlari.

Ufak bir ornek vereyim, 1960larda Amerikada bir rolex (o zaman luks marka olarak gecmiyor) 2 haftalik maasa bedelmis (maaslar 2 haftada 1dir amerikada). Su an ise, o saat, 300bin-1milyon tl arasinda degisiyor (rolex 6538i ornek alabiliriz). Emin olun 2 haftalik maas 300bin-1milyon tl arasi degil hic bir yerde.

Bunlari neden anlattim? oyle deger kaybiymis enflasyonmus bilmem ne kafaniz karismis onu gorebiliyorum, bu sebeple altina endeksleyin, kolayca hesap ciksin ortaya.
instagram.com/archpatek
Kullan覺c覺 avatar覺
sieger

Ya: 37
Kay覺t: 18 Kas 2015, 13:01

Mesaj rolexcollector » 27 Mar 2019, 16:32

SEmre yazd覺:
MertYe yazd覺:
SEmre yazd覺:

Ben bir kin g繹remiyorum.
Siz hesap yapmay覺 bilmiyorsunuz, bizim 繹retecek halimiz yok b繹yle devam.
Siz hakl覺s覺n覺z demek laz覺m!

SM-G965F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullan覺c覺 avatar覺
rolexcollector

Ya: 42
Kay覺t: 31 Mar 2010, 23:14

Mesaj Mandos » 27 Mar 2019, 16:33

sieger yazd覺:
SEmre yazd覺:
MertYe yazd覺:
SEmre yazd覺:

hocam ekonomide hesaplar bu sekilde yapilmaz. Bunun hesaplari dunya capinda altin bazinda yapilir, hatta bunu soyle aciklarla, 1700lerde londrada X gram altinla (miktari hatirlamiyorum) 1 pantolon 1 gomlek ve 1 ceket alinirdi, su anda ayni miktar altinla, yine 1 pantolon 1 gomlek ve 1 ceket alinabiliyor. Olcutumuz her daim bu olmali yani. O zaman soyle hsaplayacaksiniz,

Arabayi aldiginizdaki altin fiyatiyla bakin, kac gram, sonra bugun icin bakin. Sonuc onunuzde olacaktir. Ancak araba fiyati asla artmaz, sayet 1965 db5 gibi bir klasik arabaniz yoksa. Hatta bu bir cok seyde gecerli, ev almak da oyle, kredi cekip ev almak hele efsanevi fena.. O konulara hic girmeyecegim, ancak oturulan muhit deger kazanmadigi surece ev almak da araba gibi zarardir.

Ancak saatler oyle degil, ornek olarak, su an ADden alacaginiz daytona, 0 olarak alabileceginiz en ucuz. Gri markette bile daha pahaliya geliyor cunku elde yok. Bir cok patek saat icin de gecerli bu, ya da batman gmt icin.. Ve hatta bunlar da guzel modellerse ve uretimleri durursa, inanilmaz artiyor fiyatlari.

Ufak bir ornek vereyim, 1960larda Amerikada bir rolex (o zaman luks marka olarak gecmiyor) 2 haftalik maasa bedelmis (maaslar 2 haftada 1dir amerikada). Su an ise, o saat, 300bin-1milyon tl arasinda degisiyor (rolex 6538i ornek alabiliriz). Emin olun 2 haftalik maas 300bin-1milyon tl arasi degil hic bir yerde.

Bunlari neden anlattim? oyle deger kaybiymis enflasyonmus bilmem ne kafaniz karismis onu gorebiliyorum, bu sebeple altina endeksleyin, kolayca hesap ciksin ortaya.

Ev durumu biraz farkl覺 yaln覺z. Hali haz覺rda evin yoksa zaten y羹kl羹 bir kira bedeli 繹demen gerekiyor. Araban yoksa bu bedeli 繹demiyorsun ama. Ayr覺ca yan覺nda getirdii baz覺 garantiler/rahatl覺klar da cabas覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
Mandos

Ya: 45
Kay覺t: 10 May 2013, 14:33

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners