TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlare Bu Kadar Parayı Nasıl Veriyorsunuz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj doc » 26 Mar 2019, 00:38

Maradona yazdı:Ben fuhuştan kazanıyorum, diğer arkadaşları bilemem... [emoji39]

Hocam bu yorumla bitirdin beni, sesli güldüm [emoji1787][emoji1787][emoji1787]




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
doc
 
Mesajlar: 268
Yaş: 46
Kayıt: 13 Mar 2015, 17:25
Konum: İstanbul

Re: Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj HknDrsn » 26 Mar 2019, 00:39

azizkaya yazdı:Hala zengin deyince doktor ve pilotların akla gelmesi çok acı...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Doktor var doktor var, doktor deyince aile hekimi akla gelmesin. Çok iyi para basan doktorlar var iyi biliyorum :D
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn
 
Mesajlar: 969
Yaş: 45
Kayıt: 13 Oca 2014, 15:27
Konum: İstanbul

Re: Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj AhmetDeniz » 26 Mar 2019, 00:39

Ne makara dönmüş bu konuda böyle [emoji38][emoji38]
Kullanıcı avatarı
AhmetDeniz
 
Mesajlar: 194
Yaş: 32
Kayıt: 11 Oca 2017, 08:37

Re: Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj asymptote » 26 Mar 2019, 00:41

Maradona yazdı:Tanzim satış çadırı da olur bak... Tek seferde 3 saatten fazlasını almak yok mesela...

Aynen hocam. Tanzimde Rolex sattılar da sanki almadık!..
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote
 
Mesajlar: 12140
Kayıt: 11 Ara 2010, 14:28

Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj gozdentunay » 26 Mar 2019, 00:44

mert55 yazdı:
sieger yazdı:Ben cok elestiri olarak gormedim, arkadas aslinda diyor ki, ne kadar paraniz var ki, saati bu kadar verebiliyorsunuz..

Acikcasi bunun meslekle pek de bir alakasi yok, bu onceliklerle alakali. Mesela ben araba sevmem, kendi isimi yapiyorum, ve garip sekilde bir cok akrabam, arkadasim ya neden araba almiyorsun diyor, su anda ortalama bir araba alsam 100bin tl minimum vermeliyim, ki ben sevmiyorum, taksiye binmeyi ya datoplu tasima kullanmayi tercih ediyorum. Sizin tabirinizle bir de 10bin liralik rolexim var. Hatta ne fark eder haydi 100bin lira olsun, araba fiyati. Bu kadar basit, araba almadim bunu aldim, ve sattigimda yine benzer bir parayi geri alacagim, hatta seneler icerisinde degeri daha da artacak.

O yuzden bu konuda cok dusunmemelisiniz kanimca, sadece parasi oldugu icin saati alana diyebilirsiniz, napiyorsun sen diye, ama bu forumda oyle insan olmasi zor. Cunku gorursunuz, 100 liralik saati bile birisi alsa herkes tebrik eder, tercihi o seviyede yorumlar. Ya da birisi bir milyon liralik saat alsa, kimse de fiyatina laf etmez. Bizim icin parasindan bagimsiz bir sey saat, varligi guzel, onun temsil ettikleri guzel, benim icin en azindan asla geri gelmeyen seyleri temsil etmesi, ve bunu otomatik bri sekilde, klasik aksamlarla yapabilmesi gercekten tanimlanabilecek bri sey degil, benim icin en onemli seyleri bana her an hatirlatan bir sey.

Konudan bagimsiz: Richard mille saat satiyor mu yahu? Her saati limited, ve sadece unlulere verilen sponsor olunmus saatleri goruyoruz. Satiliyor mu hic acaba diye merak ediyorum ve hatta keske duzgun bir inceleme olsa, nasil bir mekanizma, saglam mi, oyle sporcular gibi cidden bilekteyken tenis oynayabiliyor muyuz.. baya merak ediyor insan.


Bu arada beni anladığınız için teşekkür ederim. Konuda çok saçma yorumlar atılmış.Saatler erkeğin neredeyse tek aksesuarı diyebiliriz. Kendimi tam ifade edemedim. Ben mimarlık okuyorum mesela. Mezun olduğumda forumdakiler gibi saatlere bu kadar bütçe ayırabilecek miyim diye düşündüm. Yani mesleklerinizi genelde pilot, doktor olarak algıladım. Çünkü saate o paraları vermek “türkiye’de” her baba yiğidin harcı değil.


Birgün sende alırsın Sevgili Mert ,lise -üniversite yıllarında imkansız gelirdi bazı şeyler çünkü öğrencisin bizde aynı şeyleri yaşadık .zamanla inşallah kariyerin oluştuğunda güzel işler yaptığında (malzemeden çalmadan) :) hakkıyla seninde olur inşallah ,bu forumda çok değerli büyüklerimiz ve kariyer sahibi forumdaşlarımız var ve hepsinin ortak zevki saat ,ne mutluki böyle zarif bir hobimiz var ki yaşama dair güzel alışverişler yapabiliyoruz .Şahsım adına 20 yıldır hobim olan saat sevgisi benide çok geliştirdi ve pozitif yönde kazanımlar sağladı.Umarım ilerleyen yıllarda sende aynı ortak zevkleri bizlerle paylaşırsın.Öğrenim hayatında başarılar dilerim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En son gozdentunay tarafından 26 Mar 2019, 02:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
gozdentunay
 
Mesajlar: 1555
Kayıt: 24 Kas 2017, 10:58

Re: Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj doc » 26 Mar 2019, 00:46

Ben doktorum ama zengin değilim, sevdiğim şeyler için bütçe ayırıyorum ve alıyorum. Sizde mezun olup iş hayatına atılınca ve belli bir kazanca ulaşınca belki daha pahalı zevkleriniz olacak. Şimdiden bunlara takılmayın. Forumdan beklentiniz öğrenmek olmalı. Boşverin insanların mesleklerini ve kazançlarını.

Bu arada A.Lang&Söhne alınca bu sevdadan vazgeçerim gibime geliyor ya da Jaeger-LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpetuel [emoji16]

Şaka şaka, maddi imkanım oldukça devam [emoji4]



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
doc
 
Mesajlar: 268
Yaş: 46
Kayıt: 13 Mar 2015, 17:25
Konum: İstanbul

Re: Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj Maradona » 26 Mar 2019, 00:47

byakrep yazdı:
azizkaya yazdı:Hala zengin deyince doktor ve pilotların akla gelmesi çok acı...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Doktor var doktor var, doktor deyince aile hekimi akla gelmesin. Çok iyi para basan doktorlar var iyi biliyorum :D
Bizim bebek için gittiğimiz doktorda böyle garip bir alet var, kocaman böyle, ultrason görüntüsünü kağıda falan basabiliyor... Kalpazanlık da yapılabilir onunla, yeminle aklıma geldiydi... Hemi de kuşe kağıda, daha kaliteli... [emoji16]
Kullanıcı avatarı
Maradona
 
Mesajlar: 1453
Yaş: 48
Kayıt: 30 May 2010, 05:43
Konum: Ankara

Re: Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj MertYe » 26 Mar 2019, 01:54

Ben kendi adıma konuşayım bu konuda kendimi biraz şanslı görüyorum. Ben pahalı tabir edeceğimiz saatlerimi almaya başladığımda dolar daha 2.15 seviyelerindeydi. Zaten ana saat butçemi burada oluşturmuş oldum.

Mesela arabamı 2016 yazında 2. El olarak 125 bin liraya satın aldım tam 40 bin dolar ediyordu o zamanlar. Şu an arabamı satsam belki 140-150 bin lira eder ama 26-27 bin dolar gibi bir paraya tekabul eder. Onun yerine 40 bin dolara denk gelecek şekilde birkaç tane çelik Rolex satın alsaydım o dönem hem bu zaman aralığında saatleri kullanmış olacaktım hemde muhtemelen elimde 55-60 bin dolarlık bir ekstra saat bütçesi olacaktı.

Bu saatlerin bir çoğunu ailemin parasıyla aldım ama dolar 2.15 iken saat satın almaya başlamış olmasaydım şu an muhtemelen bu tip luks saatlere sadece vitrinden bakabiliyor olacaktım.

Yani buradaki olay 50 bin liralık saati takıyor olmaktan ziyade onun ne kadara ve ne zaman alınmış olduğu.

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertYe
 
Mesajlar: 3529
Yaş: 31
Kayıt: 14 Ağu 2014, 19:13

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 206 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners