TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerdeki asitmetrik tarih göstergesi saçmalığı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlerdeki asitmetrik tarih göstergesi saçmalığı

Mesaj danGerfuLL » 24 Mar 2019, 08:35

Tepenin solda ya da sagda olmasi da asimetrik bir gorunum. Saat 6ya ya da 12ye almak lazim. :) Saka bir yana bu kadar takilacak bir sey degil benim icin.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL
 
Mesajlar: 2589
Yaş: 40
Kayıt: 16 Ara 2015, 14:45
Konum: Antalya

Re: Saatlerdeki asitmetrik tarih göstergesi saçmalığı

Mesaj Caner1983 » 24 Mar 2019, 11:06

Simetri hastalığım var ama saatte baktığım sadece saatin kaç olduğu değil tarihte o yüzden benide rahatsız etmiyor ama dj dışında mercek sevmiyorum ( benim düşüncem tabi ) :champ:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983
 
Mesajlar: 3711
Yaş: 42
Kayıt: 05 Eyl 2014, 22:41
Konum: ankara

Re: Saatlerdeki asitmetrik tarih göstergesi saçmalığı

Mesaj MrJingles » 24 Mar 2019, 12:09

Yanlış anlaşıldım. :oops: Ben tabiki de kimsenin zevkine bir şey demiyorum. Tam tersine herkes farklı şeylerden hoşlanmalı ki denge olsun. Esasında demek istediğim benim şahsi görüşüm ama biraz daha yapıcı bir dille anlatmam gerekirdi. Bu başka zevklere ve tercihlere karşı doğru bir yaklaşım değil. Şu an kullandığım Orient’te de tarih göstergesi mevcut ama simetrik bir duruşu var. Mako ile Independence modelleri arasında kalmış ve sırf sol kısımdaki tarih göstergesi yüzünden Mako’yu eleyip Independence almıştım. İlk yılımı doldurdum. Kullanım itibariyle tarih göstergesine çok alıştım. Bugün günlerden neydi ayın kaçıydı falan diye düşündüğümde doğrudan saate bakıyorum. Ama simetri uğruna vazgeçilecek bir özellik. Her ne kadar çok gerekli bir özellik olduğunu ve buna alışmış olduğumu bilsem bile. Esasında tarih göstergeli güzel bir model buldum ama üretimde olmaması kötü. Öyle bir yere koymuşlar ki simetriyi hiç bozmuyor. Hem simetrik hem de gün göstergesi mevcut. Ne güzel Rolex iki versiyonunu da yapmış. Orient’in bu noktada Rolex’ten öğrenmesi gereken çok şey var. Mako gibi bir modele neden bu seçeneği koymazlar anlam veremiyorum. En azından Seiko’dan örnek almaları gereken bir model var.

Seiko Spork
Resim
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles
 
Mesajlar: 236
Kayıt: 20 Mar 2018, 14:56

Re: Saatlerdeki asitmetrik tarih göstergesi saçmalığı

Mesaj debra » 24 Mar 2019, 12:33

Bu arada mako'nun gün ve tarih göstergesinin estetik olmadığı görüşüne ben de katılıyorum. Asimetri beni rahatsız etmiyor fakat günleri yazdıkları fontu özensiz ve tarih fontuyla uyumsuz bence.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
debra
 
Mesajlar: 1194
Kayıt: 16 Nis 2018, 21:43

Re: Saatlerdeki asitmetrik tarih göstergesi saçmalığı

Mesaj danGerfuLL » 24 Mar 2019, 23:37

MrJingles yazdı:Yanlış anlaşıldım. :oops: Ben tabiki de kimsenin zevkine bir şey demiyorum. Tam tersine herkes farklı şeylerden hoşlanmalı ki denge olsun. Esasında demek istediğim benim şahsi görüşüm ama biraz daha yapıcı bir dille anlatmam gerekirdi. Bu başka zevklere ve tercihlere karşı doğru bir yaklaşım değil. Şu an kullandığım Orient’te de tarih göstergesi mevcut ama simetrik bir duruşu var. Mako ile Independence modelleri arasında kalmış ve sırf sol kısımdaki tarih göstergesi yüzünden Mako’yu eleyip Independence almıştım. İlk yılımı doldurdum. Kullanım itibariyle tarih göstergesine çok alıştım. Bugün günlerden neydi ayın kaçıydı falan diye düşündüğümde doğrudan saate bakıyorum. Ama simetri uğruna vazgeçilecek bir özellik. Her ne kadar çok gerekli bir özellik olduğunu ve buna alışmış olduğumu bilsem bile. Esasında tarih göstergeli güzel bir model buldum ama üretimde olmaması kötü. Öyle bir yere koymuşlar ki simetriyi hiç bozmuyor. Hem simetrik hem de gün göstergesi mevcut. Ne güzel Rolex iki versiyonunu da yapmış. Orient’in bu noktada Rolex’ten öğrenmesi gereken çok şey var. Mako gibi bir modele neden bu seçeneği koymazlar anlam veremiyorum. En azından Seiko’dan örnek almaları gereken bir model var.

Seiko Spork
Resim


Seiko'da 4-5 yonunde takvimi olan bircok saat var. Elimden gecen 2 tanesinin fotografini koyuyorum.ResimResim

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL
 
Mesajlar: 2589
Yaş: 40
Kayıt: 16 Ara 2015, 14:45
Konum: Antalya

Re: Saatlerdeki asitmetrik tarih göstergesi saçmalığı

Mesaj görkemk » 25 Mar 2019, 09:21

bell and ross çok güzel yapıyor o işi tarihin orda olduğunu fark etmiyorsun bile


Resim

Resim

küçük yuvarlak bir pencere ve haep tarih diski dial rendiyle 1 e1 aynı
Kullanıcı avatarı
görkemk
 
Mesajlar: 987
Kayıt: 02 Eyl 2016, 14:57

Re: Saatlerdeki asitmetrik tarih göstergesi saçmalığı

Mesaj MrJingles » 26 Mar 2019, 11:12

İstediğim esasında dalgıç saatinde bu tasarıma sahip bir model almak lakin bu mümkün görünmüyor. Peki sizce Seiko Prospex SRPC31K nasıldır? Elimdeki mevcut saatimi satıp bunu almaya değer mi? Konusunu da açtım beklerim. :)

viewtopic.php?f=12&t=30808
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles
 
Mesajlar: 236
Kayıt: 20 Mar 2018, 14:56

Re: Saatlerdeki asitmetrik tarih göstergesi saçmalığı

Mesaj Kb8 » 26 Mar 2019, 12:19

Şöyle eşlik edeyim.Resim

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Kb8
 
Mesajlar: 1551
Yaş: 41
Kayıt: 25 Eki 2015, 21:20
Konum: İstanbul

ÖncekiSonraki

  • Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 204 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners