odeon » 24 Mar 2019, 20:58
Ezginin Gunlugu ulkemizde (eski Turkiye) nitelikli eserler ureten, ayni zamanda da icra eden bir topluluktu. Pek cogumuz tarafindan Kaptan Magara Adami olarak da taninan Nadir Gokturk, bu guzel sarkilara bestesiyle hayat verirdi.
Nereden geldik buraya... evet, Nadir Gokturk'un babasina ait besteledigi siir gibiydi bu Baselworld.
Yetismiyor sana sesim
Bekliyorum gelmiyorsun
Yillar gecti mevsim mevsim
Bekliyorum gelmiyorsun
Kisa giristen sonra modellere geri donersek:
- Milgauss'un gelmemesi tam bir hayalkirikligiydi. Yani bekledik, gelmedi.
- BLNR'nin Jubilee olmasi ve mekanizmanin guncellenmesi basit bir hareket. Bunu onemli gelisme olarak tanitmalari hata. GMT-Master II'lerde beyaz altin ve meteorite dial'i vasat, lacivert dial'i iyi buldugumu soylemem lazim, elbette ki buradaki en onemli nokta fiyat. Bence BLNR yeni mekanizmali, lacivert dial'li ve oyster olsaymis tam olurdu.
- Datejust 36'yi gecen sene biraz aralamislardi, yeni dial secenekleri eklenmis ve ozune donmus. Ozellikle Jubilee dial olani begendim. Bununla beraber, tam tur Jubilee olan bilezigin tokali bilezikle degismesi estetik acidan kayip. Bunu da not dusmek lazim.
- Fuarda cok az kisinin fark ettigi bir yildiz vardi ki bence fuarin gercek yildizi o idi: Day-Date 36
Rolex'in en ikonik saatine yeni mekanizma uygulanmis, dial'ler yenilenmis. Sahsen yellow gold, MoP dial olanina bayildim. Tabii fiyat noktasi onemli.
- Diger Rolex'lerden bahsetmeye gerek duymuyorum. Cunku biri (Datejust 31) icin Datejust 36 ile ilgi goruslerim benzer, diger ikisi icin de gorusum son derece olumsuz.
Patek'e deginmeyecegim. Baselworld'te alarmli saat cikartacaklarini duyan Thierry Stern'in esi bosanmaya karar vermis deniliyor. Kadin hakli.