TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Portuguese Automatic vs VC Patrimony Contemporaine Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC Portuguese Automatic vs VC Patrimony Contemporaine Seçim

Mesaj utility » 05 Mar 2011, 02:19

takım elbiseyle kullanabileceğim sade bir saat arıyorum, güvenilir 2.el varsa da olabilir, foruma yeni üye oldum konulara detaylı bakamadım, mevcut fiyatıyla biraz zorlayacak olsa da değer die düşünüorum;)
Kullanıcı avatarı
utility

Mesaj asymptote » 05 Mar 2011, 02:24

IWC saatlere karşı özel bir ilgim vardır, fakat resimdeki VC de gerçekten muhteşem duruyor. Tek beğenmediğim tarafı dakika indisleri. Bu arada drk a katılıyorum, ben olsam buraya kadar çıkmışken bütçemi biraz daha zorlayıp PP alırdım. PP almanın tek bir dezavantajı olabilir, o da bir PP nin üzerine ancak yine bir PP alabileceğiniz gerçeğidir. Umuyorum zevkinize göre doğru tercihi yaparsınız..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Emre » 05 Mar 2011, 02:25

utility yazdı:takım elbiseyle kullanabileceğim sade bir saat arıyorum, güvenilir 2.el varsa da olabilir, foruma yeni üye oldum konulara detaylı bakamadım, mevcut fiyatıyla biraz zorlayacak olsa da değer die düşünüorum;)

Butce araliginiz nedir utility?
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj asymptote » 05 Mar 2011, 02:51

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 05 Mar 2011, 02:56

IWC in-house kalibre 51011

Resim

37,8mm x 7,53mm ölçülerinde, yani bir hayli büyük bir mekanizma, 21600vph, 42 taşlı ve en önemli özelliği 7 gün güç rezervi. Aslında daha fazla ancak hassasiyetinin bozulmaması için 7.günün sonunda mekanizma duruyor. Patentli pellaton kurma sistemi sayesinde, çok etkin-verimli bir şekilde zemberek kuruluyor. 2007 yılında tanıtıldı.

VC in-house kalibre 2450 sc

Resim

25,6mm x 3,6mm ölçülerinde, 28800vph, 27 taşlı, 40 saat güç rezervi ve ne kadar üst düzey bir mekanizma olduğunun kanıtı "Hallmark of Geneve". Ayrıca komplikasyonlu mekanizmalar için temel olarak kullanılıyor. 60'lı yıllardan itibaren kullanılmaya başlanılan kalibre 1120(JLC 920) nin yerini aldığı düşünülürse sorumluluğu epey fazla çünkü öncüsü halen dünyanın en iyi mekanizmalarından biri olarak kabul edilmekte. 2006 yılında tanıtıldı.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 05 Mar 2011, 03:09

40-50 saat power reserve gayet makul bence. bir otomatik saat için 7 gün güç süresine neden ihtiyaç olsun ki? mekanizmanın boyutlarını artırmaktan ve kasa çapını büyütmekten başka bir işe yaramıyor.
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 05 Mar 2011, 03:28

Evet, mantıken 7 gün güç rezervi otomatik bir saat için gereksiz görünebilir ancak bu seviyede bir potansiyeli, verimli kullanılacak bir şekilde küçücük bir alana yerleştirmenin yarattığı hayranlık işlevselliğin yanında duygularada hitap ettiğinden çekici gelmektedir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 05 Mar 2011, 03:46

Haklısın, 7 gün güç rezervi mekanik anlamda hayranlık uyandıracak bir başarı, fakat bana örneğin, perpetual calendar daha hayran olunası ve daha işlevsel bir özellik gibi görünüyor.
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 143 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners