TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vialux Marka Antika Saat Hakkında Bilgi Talebi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Vialux Marka Antika Saat Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj halitnart » 04 Mar 2011, 17:36

Arkadaşlar benim elimde dedemden kalma Vialux marka arkasında tren kabartması ve Tcdd amblemi olan bir köstekli saat var. Acaba bu markanın geçmişini ve değerini öğrenebilir miyim?
Kullanıcı avatarı
halitnart

Re: Vialux Marka Antika Saat Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj dondi » 04 Mar 2011, 20:42

selam firmanın tam ismi

Vialux-Langel Watch Co. SA
adresi:
Fabrication et Commerce d‘Horlogerie
CH 2502 Biel/Bienne

Gaston J. Langel, tarafından Langel adıyla 1947 yılında kurulmuş olup 1951 yılında isviçrede remileşmişitir.

isviçreli orta sınıf saat üreticisidir..

fiyatları ucuz olduğu için yaygındır eskilerde yaslılarda hep bu saatlerden vardı hatırlarsanız..piyasada bolca bulunur.
devlet demir yollarıda ihale etmiş ve getirttirmişitr.kleksyon olarak uygun fiyattalardan birkaç çeşidi cok temiz olmak kaydıyla bulundurulabilir sonuçta fiyatları hep uygundur..

elinizdeki cep saatini görmek gerekir görmeden bişey söylemek zordur denizde balık misali lakin cok pahalı saatlerden değildir.
çok temiz sandık malı hasarsız zararsız tam orjinal bir valyoksu 100 ytl-130 ytl gibi elden cıkarabilir 150-200 arasında da temin edebilirsiniz.cok temiz çil durumdaki saatlerden bahsediyorum tedavülde kallmış yıparanmış ama calışssada bu fiyatlara satmak cok zordur yüksek yazıp işi bilmeyen bve cokça bulunan bir kişinin almasını bekleyede bilirisiniz buda ayrı bir satış seklidir ama ne olursa olsun cok kıymetli milyarlar edcek saatler değildir 300-400-500 ytl ye satılan bir valyoks göremedim daha belki özel üretim bişey yaptılarsa olabilir bilemeiyorum...

ama sonuçta isviçre üretimidir isviçre saat üretim tekniklerinin hepsini ve kalitesini az-cok bir sekilde bünyesinde barındırır..eğer elinizde varsa satmaya değmez hatırası bile daha fazla eder...satmaya gerek yoksa dursun..bence..sonuçta koleksyona bunlarda lazım...ama mesela yeni bir trend var böyle markaların bütün saatlerini toplamak gibi...oda enteresan bir durum bence geleceğin bombası ...mesela bütün valyoks saatleri topladın tam seri...kol cep hepisi var ucuz ucuz milleti uyandırmadan aldın...geberik geberik topladın..lota girdiği zamanda süper para ediyor bu tarz koleksyonlar adet arttıkça değeride artıyor..şimdiki aklım olsaydı zamanında direk bu tarz hesaplı isviçreleri toplardım torba torba alıp kaplamaları sökerdik saatleride atardık...kafama edityim..

buradan da kolesyoncu arkadaslara ilginç bir fikir vermiş olalım mesela bütün singer saatler koleksyonu,,bütün valyokslar bütün eretnalar artık uygun fiyatlı ne geliyorsa aklınaza tam set...süper zevkli olurdu..zaten diğerlerini tam toplamaya ne para yeter ne zaman yeter..

dünyada varmıdır acaab bütün omega saatleri koleksyonu?yyada zenitjh yada tissot..hiç zannetmiyorum...

saygılar
Kullanıcı avatarı
dondi

Mesaj halitnart » 05 Mar 2011, 16:27

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için saati taşımak daha güzel bir mutluluk veriyor bu haz yeter bana:)iyi günler dilerim
Kullanıcı avatarı
halitnart

Mesaj sa1970 » 31 Mar 2011, 16:00

dondi yazdı:selam firmanın tam ismi

..şimdiki aklım olsaydı zamanında direk bu tarz hesaplı isviçreleri toplardım torba torba alıp kaplamaları sökerdik saatleride atardık...kafama edityim..

saygılar

Dondi , kaplamaları söküp saatleri atardık, Saatçilikçe bir söylem veya teknik mi ? Saat merakım yeni başladı kusura bakma ne anlatılmak istendiğini anlayamadım. :?
Kullanıcı avatarı
sa1970

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 72 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners