TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Omega Seamaster Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Vintage Omega Seamaster Bilgi

Mesaj Ufkynl » 11 Mar 2019, 23:35

mertk yazdı:Benim tek anlamadığım,eski rolexler bu kadar değer kazanıyoda , omega'da nasıl böyle olmuyor.Şimdi fiyat bazında uçusşalrda Omega çünkü.
Omega tasarımı ile çok fazla oynadığı ve quartz krizinde dik duramadığı için rolex e kaybetmis anladığım kadarıyla okuduklarimdan. Rolex şirket politikasını gerçekten çok başarılı yonetmis. Unlu insanların koluna ürünlerini yerleştirip bir arzu nesnesi haline gelmis. E kaliteyi de yüksek tutunca galibiyet kaçınılmaz olmus.
Şahsi fikrim ise rolexin 2. El değerinin her yerde her zaman değerli olmasi. Bunun da sebebi bence bilen bilmeyen herkesin rolex ı koluna takmak istemesi. Rolex zenginim demenin en ekonomik yolu gibi görünüyor.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj justaguy » 12 Mar 2019, 11:11

jjepnder çok şanslısınız. Ben olsam, saati 2-3 gün takıp zaman tutmasına bakardım. -+10 sn/gün içindeyse (ki öyle olduğunu tahmin ediyorum, bakım vb. açtırmadan takmaya devam ederdim)

Ufkynl yazdı:
mertk yazdı:Benim tek anlamadığım,eski rolexler bu kadar değer kazanıyoda , omega'da nasıl böyle olmuyor.Şimdi fiyat bazında uçusşalrda Omega çünkü.
Omega tasarımı ile çok fazla oynadığı ve quartz krizinde dik duramadığı için rolex e kaybetmis anladığım kadarıyla okuduklarimdan. Rolex şirket politikasını gerçekten çok başarılı yonetmis. Unlu insanların koluna ürünlerini yerleştirip bir arzu nesnesi haline gelmis. E kaliteyi de yüksek tutunca galibiyet kaçınılmaz olmus.
Şahsi fikrim ise rolexin 2. El değerinin her yerde her zaman değerli olmasi. Bunun da sebebi bence bilen bilmeyen herkesin rolex ı koluna takmak istemesi. Rolex zenginim demenin en ekonomik yolu gibi görünüyor.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rolex zenginim demenin en ekonomik yolu gibi görünüyor. daha güzel anlatılamazdı herhalde :lol:
En son justaguy tarafından 12 Mar 2019, 11:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
justaguy

Mesaj burakyigit » 12 Mar 2019, 11:13

cengiz dede'ye full revizyon yaptırın ve kullanın çok güzel saat :champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
burakyigit

Mesaj jukko » 12 Mar 2019, 11:28

jjepnder yazdı:
mertk yazdı:Saatiniz çok güzel, temizleme işlemi yapılabilir tabi.Bengi usta saate bir danışın derim.
Teşekkürler, kendisiyle facebook üzerinden görüştüm az önce cevap verdi, saati görmem lazım dedi fakat farklı şehirlerde olduğumuz için ne yazık ki şuan gerçekleştirebileceğim bir işlem değil. Yaşadığım şehirde birkaç yere sordum, çıkmaz lekeler saatin orjinalliğini bozma falan dediler veya 1 hafta bırak bakalım dediler pek güvenemediğim için bilgi alamadan çıktım

SM-A530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bildiğim kadarı ile Cengiz Usta Kargo yolu ile de saat kabul ediyor. Maddi değeri bir yana, manevi değeri bu kadar yüksek olan bir saati Cengiz Usta başta olmak üzere forumdaki diğer ustalarımızdan başkasına elletmemeniz yerinde olur kanaatimce
Kullanıcı avatarı
jukko

Mesaj schavelle » 12 Mar 2019, 12:49

Kadranın alt ve sağ tarafında çepere yakın lekeler sanki zamanında saatin su almış olduğunu gösteriyor. Eğer öyle ise mekanizmada paslanma/aşınma olabilir. Bu sebeple yerinizde olsam tam bir bakım yaptırmadan kullanmazdım, mekanizmaya daha ciddi bir hasar vermemek adına.
Mekanizmada paslanma temizlikle veya bazı parçaların değişimi ile halledilebilir. Ama tabi işinin ehli bir ustaya götürmek gerekir.
Kullanıcı avatarı
schavelle

Mesaj jjepnder » 12 Mar 2019, 19:51

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bugün tüm gün kolumdaydı ve bu halinin daha çok hoşuma gittiğini farkettim revizyon vs. düşünmüyorum zaten istesem de maddi durumum buna el vermez ve dediğiniz gibi birkaç gün zaman sapması var mı yok mu kontrol edip sizlerle paylaşırım

Kullanıcı avatarı
jjepnder

Mesaj morningstar » 12 Mar 2019, 22:06

Saatin kadranini temizlemek cokta gerekli degil bence bu haliyle gayet güzel fakat saat uzun zamandir kullanilmadigi icin bakima girmesini tavsiye ederim aksi takdirde ileride maddi olarak daha büyük sorunlar cikaracaktir.
Kullanıcı avatarı
morningstar

Mesaj jjepnder » 13 Mar 2019, 07:39

12 saatte -10 saniye sapma mevcut

Kullanıcı avatarı
jjepnder

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners