TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışından Aldığım Saatin Posta Gümrük Prosedürü Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışından aldığım saat gümrüğe takıldı

Mesaj beycelice » 07 Mar 2019, 09:56

braveagle72 yazdı:Sayın hozburun gerekli cevabı vermiş. Ekleme yapmak gerekirse AB'ne üye ülkelerden gelen kargolarda %18, AB dışı ülkelerden gelen kargolarda ise %20 gümrük vergisi + gümrüğe sunum bedeli 6 TL (yaklaşık) bir meblağ ödemeniz gerekecek.

Yüzdeler neye göre hesaplanıyor. Ürünün fatura bedeline göre mi? Kutuda fatura yoksa ne oluyor?
Kullanıcı avatarı
beycelice

Mesaj Mandos » 07 Mar 2019, 10:04

beycelice yazdı:
braveagle72 yazdı:Sayın hozburun gerekli cevabı vermiş. Ekleme yapmak gerekirse AB'ne üye ülkelerden gelen kargolarda %18, AB dışı ülkelerden gelen kargolarda ise %20 gümrük vergisi + gümrüğe sunum bedeli 6 TL (yaklaşık) bir meblağ ödemeniz gerekecek.

Yüzdeler neye göre hesaplanıyor. Ürünün fatura bedeline göre mi? Kutuda fatura yoksa ne oluyor?

Kutuda fatura yoksa kendileri bir bedel belirliyorlar. Yaklaşık olarak da tutuyor genelde.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj KorayYil » 07 Mar 2019, 11:58

Sayın Naimnaci. Gönderi eğer faturasız geldiyse sizinle iletişime geçilecektir eğer geçilmezse bile mutlaka siz UKİM i arayın ve yine eğer faturasız geldiyse sakın ama sakın değeri onların belirlemesine izin vermeyin. Faturayı mutlaka bulun. Neden böyle diyorum. 3000usd ye aldığım ikinci el saatin faturası olmadığı için kendilerinin belirlemelerini istedim. saatin bedelini 7500 frank(usd yle 1e 1 gibi) olarak biçtiler (sıfır isviçre fiyatı) ve benden 3000 frank gümrük vergisi istediler. Durumu anlatmama rağmen yardımcı olamıyacaklarını söyleyip saati karşı tarafa iade ettirdiler.
KorayYil

Mesaj slhgzl » 07 Mar 2019, 12:27

Bugün ukimden bana da yazı geldi hesap ekstresi kimlik fotokopisi falan istediler yani bu işler iyice zorlaştı.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj sieger » 07 Mar 2019, 13:33

Valla aldigi herseyi gumruge takilan biri olarak size tavsiyem sudur. Eger faturaniz ya da ekstreniz varsa bir sekilde cozulur. Kimlik fotokopisi ve ekstre cok istiyorlar sorun degil. Sadece gelirken mumkun mertebe DHL ile gelmesin. PTT her zaman en hizli ve sorunsuz sekilde size ulastiriyor. Ve size bir sekilde ulasir evet, siz yine de takip edin, baktiniz 1-2 gun ses yok, arayin, en kotu size son durumu soylerler. Ama hakkaten dert etmeyin, simdiye kadar gumrukten geciremedigim saat olmadi evelallah :DD :thumbup:
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj Naimnaci » 07 Mar 2019, 15:29

Bugün gittim başakşehir pttye dün gelmiş henüz ambardan çıkmamış biz size haber vereceğiz yada takip edin dediler, adrese gelmezmi dedim gümrüğe takılan kargo adrese gelmez siz gelip alacaksınız dediler, firmanın bana yolladığı fatura mailinin çıktısını aldım kutu içinde fatura varmı bilmiyorum

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Naimnaci

Mesaj braveagle72 » 07 Mar 2019, 16:55

Naimnaci yazdı:Bugün gittim başakşehir pttye dün gelmiş henüz ambardan çıkmamış biz size haber vereceğiz yada takip edin dediler, adrese gelmezmi dedim gümrüğe takılan kargo adrese gelmez siz gelip alacaksınız dediler, firmanın bana yolladığı fatura mailinin çıktısını aldım kutu içinde fatura varmı bilmiyorum

"Gümrüğe takılan" diye belirtilmiş. Gümrüğe giren ve çıkan denmemiş aklınız karışmasın.Gümrüğe takılan ve geri giden ürünler olabildiği gibi değer tespiti yapılamayan ve gümrüğe takılan ürünler de var. Saatinizin değer tespiti yapılabilirse ürün elinize ulaştırılır, gelen postacınıza vergi+gümrük sunum bedeli ödenerek alınabilir. şayet değeri tespit edilemezse sizi gümrüğe çağırırlar. Aldığınız fiyatı ispat eder, ödemelerinizi yapıp saatinize kavuşursunuz.
Kullanıcı avatarı
braveagle72

Mesaj Naimnaci » 07 Mar 2019, 17:16

braveagle72 yazdı:
Naimnaci yazdı:Bugün gittim başakşehir pttye dün gelmiş henüz ambardan çıkmamış biz size haber vereceğiz yada takip edin dediler, adrese gelmezmi dedim gümrüğe takılan kargo adrese gelmez siz gelip alacaksınız dediler, firmanın bana yolladığı fatura mailinin çıktısını aldım kutu içinde fatura varmı bilmiyorum

"Gümrüğe takılan" diye belirtilmiş. Gümrüğe giren ve çıkan denmemiş aklınız karışmasın.Gümrüğe takılan ve geri giden ürünler olabildiği gibi değer tespiti yapılamayan ve gümrüğe takılan ürünler de var. Saatinizin değer tespiti yapılabilirse ürün elinize ulaştırılır, gelen postacınıza vergi+gümrük sunum bedeli ödenerek alınabilir. şayet değeri tespit edilemezse sizi gümrüğe çağırırlar. Aldığınız fiyatı ispat eder, ödemelerinizi yapıp saatinize kavuşursunuz.
Paket açılıyormuki pttde açılıyorsa fatura olmalı içinde açılımıyorsa neye göre tespit yapılacak, geri gidebilir demişsiniz parasını ödediğim ürünü nasıl geri yolluyabiliyorlar, birde görevli ısrarla bu paket size gelmez siz gelip alacaksınız dedi

Kullanıcı avatarı
Naimnaci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: tecoyas ve 193 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners