TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eski bir saat hakkında danışma

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Eski bir saat hakkında danışma

Mesaj alihoca » 25 Şub 2019, 13:58

jukko yazdı:
alihoca yazdı:
jukko yazdı:Çok kıymetli olan bu saate birazdan takas teklifleri gelebilir. Sakinliğinizi koruyun lütfen

Adam sormuş biliyorsanız bilgi verin, bilmiyorsanız zeka(!) sergilemenin anlamı nedir

Bu agresiflik de yeni çıktı forumda. Eski konulara göz gezdirenler bilir, forumdan dede yadigarı saat soranlara BMW'den büyükbaş hayvana kadar geniş bir skalada teklifler gelir. En başta tepki olarak yapılan bu teklifler, artık soran kişiden bağımsız olarak yapılıyordu. Olayı zeka(!) gibi bir tanımı zor bir kalıbın içerisine sokmak çok gereksiz, kaldı ki siz de hiçbir bilgi vermemişsiniz soruyu soran arkadaşa.

Mkaraturk yazdı:bu arada jukko arkadaşımızın espiri anlayışı gayet yerinde bence 10/9 , belki espirinin arkasına ufak bir dipnot açıklama ekleseydi yanlış anlaşılmamış olurdu :D

Teşekkür ederim sevgili Mkaraturk, açıklama yazınca da aynı tadı vermiyor ki. İnsanlar çok gergin =)

harun yazdı:...ayrıca, arkadaş saatin değerini sormamış, konu neden oraya geldi bilmiyorum, saat hakkında bilgi soran herkes "saati kaça okuturum acaba" diye düşünmeyebilir, kolunda taşıdığı ya da çekmecede tuttuğu saatin özelliklerini bilmek isteyebilir,

Muhakkak öyledir, ben de bu söylediğinize zıt anlama gelecek bir şey söylemedim zaten.

Tavrımı agresiflikten çok, bayağı alaycılık ve küçümsemeye tepki olarak görmenizi tavsiye ediyorum. Soruyu soran arkadaş, saati hakkında bilgi almak için sormuştur sorusunu, alaya alınmak için değil herhalde.
Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca

Mesaj jukko » 25 Şub 2019, 17:07

alihoca yazdı:Tavrımı agresiflikten çok, bayağı alaycılık ve küçümsemeye tepki olarak görmenizi tavsiye ediyorum. Soruyu soran arkadaş, saati hakkında bilgi almak için sormuştur sorusunu, alaya alınmak için değil herhalde.

Ben de sizlere naçizane "okuduğumuzu anladık mı?" köşesini tavsiye ediyorum. Eğer dikkatle okursanız siz de kolay bir şekilde anlayacaksınız ki ilgili mesajımda mesajı yazan arkadaşımızın şahsı için değil, içinde bulunulan durum ile alakalı geçmiş zamanlara yönelik bir espri bulunmaktadır. Kendimce, yazılan cümleyi de hala çok naif buluyorum. Buradan bir mağduriyet devşirme çabanızı da hayretle karşılamakla beraber, paragrafın en başında da belirttiğim üzere yazdığım iki cümlelik yazıyı tam olarak okumadan sonuca varmış olmanıza bağlıyorum.
Forumda çok az yazarım mesaj sayımdan da belli olduğu üzere. Ancak çok okurum, mevcut konuların %80'ine yakınını üye olmadan önceki süreçten başlayarak okumuşumdur. Yazmamamın sebebi de bu şekilde bir tartışma ortamının içerisine çekilmekten imtina etmemdir ancak sanırım kısmet bu sefereymiş. Haydi hayırlısı.
Kullanıcı avatarı
jukko

Mesaj alihoca » 25 Şub 2019, 17:29

jukko yazdı:
alihoca yazdı:Tavrımı agresiflikten çok, bayağı alaycılık ve küçümsemeye tepki olarak görmenizi tavsiye ediyorum. Soruyu soran arkadaş, saati hakkında bilgi almak için sormuştur sorusunu, alaya alınmak için değil herhalde.

Ben de sizlere naçizane "okuduğumuzu anladık mı?" köşesini tavsiye ediyorum. Eğer dikkatle okursanız siz de kolay bir şekilde anlayacaksınız ki ilgili mesajımda mesajı yazan arkadaşımızın şahsı için değil, içinde bulunulan durum ile alakalı geçmiş zamanlara yönelik bir espri bulunmaktadır. Kendimce, yazılan cümleyi de hala çok naif buluyorum. Buradan bir mağduriyet devşirme çabanızı da hayretle karşılamakla beraber, paragrafın en başında da belirttiğim üzere yazdığım iki cümlelik yazıyı tam olarak okumadan sonuca varmış olmanıza bağlıyorum.
Forumda çok az yazarım mesaj sayımdan da belli olduğu üzere. Ancak çok okurum, mevcut konuların %80'ine yakınını üye olmadan önceki süreçten başlayarak okumuşumdur. Yazmamamın sebebi de bu şekilde bir tartışma ortamının içerisine çekilmekten imtina etmemdir ancak sanırım kısmet bu sefereymiş. Haydi hayırlısı.

Sizi tanımam etmem. Neden mağduriyet devşirmeye kalkışayım? Bu mantıksız bir iddia. Forumda tartışmaktan da hiç haz etmem. Bu nedenle size bir daha cevap vermeyeceğim zira söyleceğimi söyledim.
Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca

Mesaj jukko » 26 Şub 2019, 11:54

Kendi başlattığınız tartışmayı kendinizin kapatması da takdire şayan bir hareket. Hayırlı günler
Kullanıcı avatarı
jukko

Mesaj bcgül » 20 Mar 2019, 16:07

Merhabalar, yeni üye oldum. Elimizde eski bir saat var, fotoğrafını eklemek ve değerini danışmak istiyorum, fotoğraf nasıl ekleyebilirim? Doğru başlıkta mıyım? Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
bcgül

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners