TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Steinhart Ocean Vintage GMT

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında DÜşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: Steinhart Ocean Vintage GMT

Mesaj Clk » 28 Şub 2011, 21:26

Frax1 yazdı:Bu kadar benzer olmasına nasıl müsade edildiğini anlayamadım :roll: Patenti yok mudur bunun her şeyi mi aynı olur :D

Var tabii ki yalniz bu patentlerin belli bir ömrü var. Mesela 10 sene gibi... Akabinde dizayni kopyalama sansi mümkün. Yalniz bu saatte kopya edilen kadran ve bezel. Bu ikisi saate karakterini veren asil ogeler oldugu icin saat birebir kopya edilmis gibi duruyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 01 Mar 2011, 02:54

Archezia yazdı:Steinhart zaten böyle saatleri hep yapıyor. Neden herkes birden galeyana geldi şimdi anlayamadım. Sonuçta yeni bir firma ve yepyeni bir dizayn yapmak, üretmek çok daha masraflı olacaktır. Bence en başlarda homage saatler üretmesi ve satması markanın lehine. Zaten kendi dizaynı olan modellerin güzelliği de ortada. Zamanla yeteri kadar ün kazanınca ve büyüyünce daha farklı yollar izleyeceklerdir mutlaka.

Gayet güzel açıklanmış, bunu yapan bir çok firma var. Seiko, Orient çok büyük firmalar olmasına rağmen halen yapıyor. Daha nice örnekler var köklü markalar içinde dahi.

Steinharttan önce çıkan MkII LRRP modeli bu seri için örnek verilebilir :)

Resim

Günther bu modeli Steinhart markasının takipçileri ve alıcılarından gelen istekler üzerine yaptı. Forty-Fourda aynen istek ve gelen feedbackler üzerine. Herkes 15K-25K Euro verip vintage Rolex Explorer alamaz. Sahte yada markasız bir ürün almaktansa faturalı, müşteri hizmetleri olan ve kullanılan malzemeye göre fiyat/performans oranının çok yüksek olduğu dünyada bir çok saat meraklısı tarafından kabul edilmiş ve pazarda yükselişte olan bir markadan almak güzel bir şans. Değişik saat üretmekte zor bir durum yok aslında, bu firmalar için bu iş piece of cake yani çok basit ama önemli olan satış adetleri. Diğer submariner homageları Steinhart yada benzer firmaların hatta Seiko'nun Orient'in dahi satışlarında çok yüksek yüzdeye sahip.

Bilinen denenmiş tasarımları kullanmaları çok normal. Örnek TSF SE'nin baz aldığı LSE modeli Steinhart'ın tasarımı ve yorumu ama kaç adet üretildi? 333 tane sadece, çokta beğenildi ama halen stoklarda var az miktarda kalan :) Bu tarz submariner yada diğer sektörde tutulmuş serilerin homageları ise küçük farklar ve yorumlarla binlerce satıyor. Zamanla firmalar büyüdükçe bu oran azalacaktır ama Seiko ve diğer markalardaki gibi bence asla bitmez çünkü garanti bir durum satış adına. Bu firmaların hepsi öncelikli olarak satış odaklı, profesyonel yaklaşımla bakarsanız elbette.

İngilizce bilenler linkten ekstra yorumlara ve bilgilere bakabilir. Orda son modeli Ocean Forty-Four üzerinden gidilmiş ama aynı durum. Elbette alıp almamak tamamen tercih meselesi ama fiyatlarına ve kullanılan malzemeye göre beğenenler için tercih edilebilecek önemli seçeneklerden birisidir.

WUS Steinhart vs Rolex :arrow: http://forums.watchuseek.com/f275/steinhart-rolex-508358.html

Birde bu modelin incelemesi vardı onuda ekliyorum ilgilenenler için.

Steinhart Ocean Vintage GMT Review :arrow: http://forums.watchuseek.com/f275/review-ocean-vintage-gmt-499096.html
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Emre » 01 Mar 2011, 07:35

Arkadaslar guzel soylemissiniz, hos soylemissiniz ama Steinhart bence bu tur hareketleri ile ilerlemek veya geriye gitmek arasinda kaliyor. Yani simdi bakiyosunuz kendi dizayni olan saatleri gercekten guzel, markanin sagladigi hizmet kalitesi de yuksek. Kime sorsaniz Steinhart'in ileride cok daha iyi bi marka degeri olabilecegini soyluyor. Fiyat / Performans orani yuksek.

Buraya kadar hersey guzel ama bu tur birebir kimse kusura bakmasin ama "arak" saatler yaptikca herkesin Steinhart icin ongordugu imajda bi zedelenme oluyor. Gunther'in amaci para kazanmak olabilir, veya kullanicilardan gelen isteklere gore hareket ediyor olabilir (ki zaten gecmiste de Gunther'den bu tur hareketler gorulmus yani para kazanmaya yonelik, okudugum kadariyla) ama markayi guclendirmenin yolu bu olmamali.

Steinhart'in marka planlamasini yapmak elbette bana dusmez ama bi saat cikariyorlar hepimiz gaza geliyor aman Steinhart super olcak helal olsun super yapmis diyoruz, baska bi saat cikariyor bu ne ya ustune bi de rolex yazsaydi diyoruz. Benim soylemek istedigim, ikinci kisimdakileri birakip kendi saatlerini uretseler kesinlikle hem Steinhart sahipleri icin hem de markanin kendisi icin daha guzel olacak. Mazisi yeni ama kendi karakterini olusturmus ve basarili olmus olan saat markalari hic mi yok acaba?

Veya ileride bi yerlere gelebilmek icin bu yoldan illa gecilmeli mi?
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 01 Mar 2011, 09:21

Steinhart'in avukatligini yapmak istemem ama adamlarin pazarlama politikalari dogru ki Steinhart ismi yavas yavas taninir hale geliyor.

Burada verilebilecek en güzel örnek Tourby. Sahibi Erdal Bey, yaptigi saatlerin bir karakteri olmasina dikkat ediyor, kopya olmamasina calisiyor v.s. peki Tourby markasi kac saat satiyor? Burada amac ve arac degerlendirilmeli. Yarin bende 20.000 ile 50.000 Euro arasinda bir bütce ayirip bir iki saati sifirdan dizayn ederek cok kaliteli saatlere imza atabilirim. Kac tane satilacagini simdiden söyleyebilirim. SIFIR :D

Steinhart, MKII gibi saat firmalari bir taraftan müsteri isteklerine cevap verirlerken diger taraftan kendi dizaynlari olan saatleri piyasaya sürüyorlar. Belki zaman icerisinde klon saatlerin yüzdeleri azalacak ve sadece kendi dizaynlarina yönelecekler ama bunun icin cok calismalari ve isimlerini derin bir sekilde piyasaya kazimalari lazim ki ne üretirler ise üretsinler satabilsinler.

Bu cümleyi bir cok kez yazdim, bir kere daha tekrarlamak istiyorum. Bizim icin hobi olan saatler, baskalari icin is, meslek ve para kazandiklari bir ürün.

Not: Genel anlamda bende klon saatlere sicak bakmiyorum ama bu yukarida yazdigim gercekleri degistirmiyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Emre » 01 Mar 2011, 09:33

@clk, bu politikanin reklam anlaminda dogru oldugu kismina katiliyorum ama demek istedigim su, "Steinhart halihazirda urettigi kendi dizayni olan saatleri uretmeye devam edip kopya saatleri uretmeyi biraksa ne kaybeder?" Kendi dizayni olan saatler icin de oyle kotu veya alinmaz yorumu yapilacak olanlari az cunku fiyatlari affordable. Tourby ise affordable kelimesini lugatina almiyor, bazi dizaynlari cidden kotu olmasina ragmen. Steinhart urun portfoyunden kopya olan saatleri cikarsa veya cok aza indirse hala bunun herkes icin daha iyi olacagi dusuncesindeyim.

Bu yazdiklarimi direk bosa cikaracak tek sey de soyledigin gibi para kazanma mevzusu. Buradan anliyoruz ki Steinhart makul karlara veya zarar etmeye tahammulu olmayan bir marka. Not kismina ben de imzami atarim yani.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj 2fast4u » 02 Mar 2011, 13:17

yapılan saatın homage olmasının yanında sanırım rahatsız edıcı diğer kısmında affordable olması yanı boyle olunca basıte kacıyor denılıyor aynı seylerı pahalı alman ureticileri veya isvicrelı diğer firmalar yapsa veya steinhart 40 kusur yıl sonra 3000 avronun altında saat uretmese kendı ozgun modellerının yanısıra sınırlı sayıda homage ler cıkarsa o zamanda algıda secıcılık bu kadar yogun yasanır mı yoksa saatler kapısılırmı bence sorun bu. SDDS baslıgında da yazdım her sektorde tasarım acısından özellıkle ust duzey tuketım alıskanlıklarında bır kısır donguye gırılmıs vazıyette motor tekne araba iç dıs mobılya vs.burada gecmısı gunumuze ıyı yorumlayanlar pastayı kapıyor.Submarıne maalesef sadece rolex ın degıl tum dıver camıasının sahıplendıgı bır dızayn oldu basıte ındırgersek tıpkı selpak mendıl gıbı su anda peceteyı de selpak tan daha kalıtelı ve ucuza pıyasaya suren pecete tuvalet kagıdı fırmaları uremıstır .Sonuc olarak seamaster kasası degıl bu kasa tuttu benım gordugum tombık kasası ıle bır orıs farklı seyler denıyor paranızı rıske etmeden yoksa pahalı dıver denemelerı var elbette .Bırde bence ıyı bır yorumcu frıcker tasarımları var. ozgun gelenekçı bazen modern daha önce yazmıstım modellerı ve markalarını.......
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj razz » 02 Mar 2011, 13:28

Homage ( benzer ) olmalı mı olmamalı mı sorunsalına değinmeden "ayar tepesi" ile ilgili fikrimi belirteyim; Steinhart'ın koyduğu tepe, Rolex'in ancak Super Case'e geçildikten sonra da GMT Master IIc üzerinde de kullanmaya başlayan triplock crown'una benzediği için bence daha güzel durmuş.. Hiç yakıştıramam GMT Master & GMT Master II ve Explorer II'ye o küçücük DateJust tepesini..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj uzbey33 » 02 Mar 2011, 15:14

Ben homage saatleri sevmiyorum, ama gördüğüm kadarıyla steinhart'ın yapması homage saatlere saygınlık kazandırmış.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners