TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Jomashop Sipariş Problemi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Jomashop Sipariş Problemi

Mesaj Mandos » 08 Oca 2019, 09:18

Eskimemur yazdı:Eğer siz alırken in stock diyorsa genelde çok beklemezsiniz. Stokta değilse 3-5 hafta teslimat süresi verir. Siz aldıktan sonra out of stock olmuşsa büyük ihtimalle son saati aldınız. Sanırım siparişiniz christmas yılbaşı zamanına geldi. Ondan dolayı yoğunluk ve bekleme olabilir. Jomadan aldığım saatlerde problem yaşamadım. Fakat jomashop saatlere üretici garantisi vermez. Yani saat tr de bozulursa burada garanti kapsamında yaptiramazsiniz. Amerika'ya göndermeniz gerekmektedir.

Yılbaşından önceki hafta aldım. Stok durumu biraz karışık uzun süredir hem oradan hem Creationwatches'dan takipteydim. Jomashop'ta pek stoklara girmiyordu. O gün almaya karar verdim ve ne hikmetse stoklara girdi ve aldım daha pahalı olmasına rağmen kutulu olsun bu sefer dedim. Benden sonra stok dışı mı oldu onu bilmiyorum ama bana saati firmadan beklediklerini gelir gelmez göndereceklerini söylediler. Zaten bir güven problemim yok onlara karşı ödeme kredi kartımda görünse beklerim 2-3 hafta sorunsuz. Ama hem ödeme yok hem saat yok. Böyle olunca diğer taraftan sipariş de edemiyorum arafta kaldım. Umut Bey'in dediği durum olabilir büyük ihtimalle. Garanti konusunu biliyorum zaten saatim bozulursa da forumdaki olaylardan sonra garantiye değil direkt güzel ustalara emanet ederim. :)
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj sieger » 08 Oca 2019, 09:47

Selamlar! Yurt disindan cok alisveris yapan birisi olarak size soyleyim, aslinda Turkiyede de banka sistemi boyle ama, bizde o kadar bekletmiyorlar. Yurt disinda oncelikle o paraya bloke konuluyor(provizyon) ve eger bankanizin mobil subesine giererseniz (finans ve yapi kredide var digerlerini bilmiyorum) provizyon kisminda gorursunuz. Bu bir nevi diyor ki, bir islem olacak, ancak onaylanmadi. Yani aslinda o para hala sizde ancak bloke kondu. Eger joma bir sure islem yapmazsa (limiti hatirlamiyorum) blok kalkacaktir.

Stokta tutmayip size en azindan guzel bir cevap vermemeleri biraz uzucu olmus ama, bir sorun yok yani, o konuda meraklanmayin.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj Eskimemur » 08 Oca 2019, 10:20

Mandos yazdı:
Eskimemur yazdı:Eğer siz alırken in stock diyorsa genelde çok beklemezsiniz. Stokta değilse 3-5 hafta teslimat süresi verir. Siz aldıktan sonra out of stock olmuşsa büyük ihtimalle son saati aldınız. Sanırım siparişiniz christmas yılbaşı zamanına geldi. Ondan dolayı yoğunluk ve bekleme olabilir. Jomadan aldığım saatlerde problem yaşamadım. Fakat jomashop saatlere üretici garantisi vermez. Yani saat tr de bozulursa burada garanti kapsamında yaptiramazsiniz. Amerika'ya göndermeniz gerekmektedir.

Yılbaşından önceki hafta aldım. Stok durumu biraz karışık uzun süredir hem oradan hem Creationwatches'dan takipteydim. Jomashop'ta pek stoklara girmiyordu. O gün almaya karar verdim ve ne hikmetse stoklara girdi ve aldım daha pahalı olmasına rağmen kutulu olsun bu sefer dedim. Benden sonra stok dışı mı oldu onu bilmiyorum ama bana saati firmadan beklediklerini gelir gelmez göndereceklerini söylediler. Zaten bir güven problemim yok onlara karşı ödeme kredi kartımda görünse beklerim 2-3 hafta sorunsuz. Ama hem ödeme yok hem saat yok. Böyle olunca diğer taraftan sipariş de edemiyorum arafta kaldım. Umut Bey'in dediği durum olabilir büyük ihtimalle. Garanti konusunu biliyorum zaten saatim bozulursa da forumdaki olaylardan sonra garantiye değil direkt güzel ustalara emanet ederim. :)

Creation da seçtiğiniz teslimat seçeneğine göre kutulu gönderir. Ama bu sefer gümrüğe kesin takılır. Kutusuz seçenekte şans olur. Eğer gümrük memuru malın değerine bakarsa ve 20 USD üzerinde olursa işlem yapabilir. Yine gümrük ödersiniz. Creation malesef düşük değer göstermiyor.
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj Mandos » 08 Oca 2019, 10:37

sieger yazdı:Selamlar! Yurt disindan cok alisveris yapan birisi olarak size soyleyim, aslinda Turkiyede de banka sistemi boyle ama, bizde o kadar bekletmiyorlar. Yurt disinda oncelikle o paraya bloke konuluyor(provizyon) ve eger bankanizin mobil subesine giererseniz (finans ve yapi kredide var digerlerini bilmiyorum) provizyon kisminda gorursunuz. Bu bir nevi diyor ki, bir islem olacak, ancak onaylanmadi. Yani aslinda o para hala sizde ancak bloke kondu. Eger joma bir sure islem yapmazsa (limiti hatirlamiyorum) blok kalkacaktir.

Stokta tutmayip size en azindan guzel bir cevap vermemeleri biraz uzucu olmus ama, bir sorun yok yani, o konuda meraklanmayin.

Teşekkür ederim Jomashop ondan ödemede sıkıntı yok diyordur. Mobil şubede göremedim ararsam öğrenirim herhalde ama ona gerek kalmadı baya aydınlandım. Bu arada saat fiyat olarak uygun bir model pahalı olup bekleme durumu yok beklenti olmasın :D

@Eskimemur

Creationwatches yanlış bilmiyorsam DHL ile gönderiyor. Bu seçenekte de baya uçuk ödemeler çıkabiliyormuş öyle okumuştum.
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj braveagle72 » 08 Oca 2019, 11:03

Eskimemur yazdı:
Mandos yazdı:

Creation da seçtiğiniz teslimat seçeneğine göre kutulu gönderir. Ama bu sefer gümrüğe kesin takılır. Kutusuz seçenekte şans olur. Eğer gümrük memuru malın değerine bakarsa ve 20 USD üzerinde olursa işlem yapabilir. Yine gümrük ödersiniz. Creation malesef düşük değer göstermiyor.

Verdiğiniz bilgiyi küçük bir düzeltme yapayım; hâlen uygulama aynı şekilde sürüyorsa 20 $ değil 22 Euro üzeri vergilendiriliyor.
Kullanıcı avatarı
braveagle72

Mesaj Mandos » 08 Oca 2019, 15:38

Şimdi bankamla iletişime geçtim. Bana provizyonda bir işlem görünmediğini hatta ilgili tarih ve saatte hiç bir işlem yapılmadığını söylediler. Acaba firma saati temin edince parayı çekebilir mi diye sordum bilgileriniz varsa çekebilirler ama güvenli değil bence kartınızı iptal edelim dediler. Kartımı iptal ettirmedim. Saat 5'te Jomashop ile canlı sohbette yazışmaya çalışacağım. Tek derdim Creationwatches indirimi bitmeden bir sonuç alıp gerekirse oradan siparişi vermek.
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj slhgzl » 08 Oca 2019, 16:15

Bence internet alışverişlerinizde sanal kart kullanın.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj Mandos » 08 Oca 2019, 16:57

salguz yazdı:Bence internet alışverişlerinizde sanal kart kullanın.

Normalde sanal kart kullanıyorum ama bu işlemi USD olarak ödemek istiyordum. İlk kez deneyecektim. Sanal kart ile USD ödemesi yapılabilir mi o an bakamadığım için Jomashop'a güvenip asıl kartla yaptım.
Kullanıcı avatarı
Mandos

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 211 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners