TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Güzel forumumuzda saat satışları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Güzel forumumuzda saat satışları

Mesaj Moccstudio » 06 Oca 2019, 22:08

sentez42 yazdı:Forum 2. el bölümü kapanırsa ortalık sahibinden kurnazlarına kalır. Adam akıllı alıcı/satıcı ve ürün bulabilmemiz için forum 2. el bölümü kalmak zorunda bence. Bu bölümün olması diğer bölümlerdeki kaliteyi artırmayacağı gibi azaltır. Zira forum dışı platformlarda yeterli güven oluşamadığından 2. el saat alımı azalır ve buna bağlı olarak gerek günlük fotoğraflar gerekse incelemelerde azalma olur. Hatta doğal popülasyon bozulup insanoğlunun sonu gelir diye de azcık abartayım kapanmasın bölüm :roll:

-güven meselesi elbette önemli ama sahibinden deki kurnaz sayısı değişmez yüzdesel olarak azalır hatta. Güven meselesi elbette aşılabilir bence (büyükşehirlerde tanıdıklara teslim edilerek ve aynı şehirde iseler elden teslim yoluyla vs)
-günlük paylaşım sayısında azalma başta olabilir ama aşılır bir durum değil mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Moccstudio

Güzel forumumuzda saat satışları

Mesaj Okanito » 06 Oca 2019, 22:14

Satışa konulan her saate bir online künye verilse bence gereksiz fahiş çekilen fiyatların sonu gelir. Bu künyeden kastım da şudur: Seri numarası foruma girilecek ve forum bir dizi numara üretip başlığa ekleyecek. Tabi seri numarasının doğrulaması için de seri numaralı bir fotoğraf eklenmesi zorunlu kılınır. Böylece sistem kendini tasdik etmiş olur. Ve satış fiyatıyla kayıtlara geçer.

Aynı saat ileriki bir tarihte satışa konulursa da aynı künyeye sahip olacağı için, önceki fiyatı konuda otomatik görünür. Almak isteyen alır, istemeyen almaz.

Amaç şeffaflık ama bu yöntem zabıt tipi. Ayrıca yazılımsal altyapı da gerekiyor...

IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj Mandos » 06 Oca 2019, 22:19

Bölüm zaten yarın falan açılacak. Boşa, bir sonuca gidemeyecek tartışma dönüyor şu an. Zaten Sayın Bond daha güvenli bir düzen planlıyordu. Zamanla oturur ki bence şu an bile yeterince iyi zaten.
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj kiwi21 » 06 Oca 2019, 22:19

Sn moccleather, Kerem abi 2 kez istemeyen o başlığa girmez olur biter demesine rağmen çabanız niye?

Yanlış hatırlamıyorsam bu başlıkta -silinen mesajların arasında- sizin de içinde bulunduğunuz bir konu vardı. Şu an o mesaj bulunmuyor. Muhtemelen temizlendi. Okuyan okudu, belleğine kazıdı. Alışveriş bölümünün açık olup olmamasının size bir artısı veya eksisi olmayacak. Ama siz hariç sizden sonra görüş bildiren her üyenin de üzerine basa basa belirttiği gibi alışveriş bölümünün kapalı olması sahibinden.com ve türevlerindeki fırsatçılara olanak sağlayacak.

Aslında konuyu uzatmaya çok da gerek yok. Bond'un da belirttiği gibi yasal düzenlemeler hallolduktan sonra alışveriş bölümü yeniden aktif olacak ve de Kerem abinin de belirttiği gibi istemeyen alışveriş bölümüne girmez. Bu kadar basit.
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj manil » 06 Oca 2019, 22:27

Brera yazdı:Satışa konulan her saate bir online künye verilse bence gereksiz fahiş çekilen fiyatların sonu gelir. Bu künyeden kastım da şudur: Seri numarası foruma girilecek ve forum bir dizi numara üretip başlığa ekleyecek. Tabi seri numarasının doğrulaması için de seri numaralı bir fotoğraf eklenmesi zorunlu kılınır. Böylece sistem kendini tasdik etmiş olur. Ve satış fiyatıyla kayıtlara geçer.

Aynı saat ileriki bir tarihte satışa konulursa da aynı künyeye sahip olacağı için, önceki fiyatı konuda otomatik görünür. Almak isteyen alır, istemeyen almaz.

Amaç şeffaflık ama bu yöntem zabıt tipi. Ayrıca yazılımsal altyapı da gerekiyor...

Hocam bu forum satış forumu değil ki. 3-5 köşeyi dönme sevdalısı yüzünden böyle alt yapı işlerine girilsin. Satmak için saat alınmıyor, ayrıca saati satan fahiş fiyata da satabilir ona da bir şey denemez, ama kişisel bahane ile saati olağan dışı indirimle alıp kısa süre içinde dünya fiyatlarıyla satmak gibi şeyler olursa ve de maziye bakıldığında foruma çekirdek kadar katkı sunulmamışsa ve hatta bu yöndeki tekliflere de katkıda bulunan olursa ne güzel olur diye cevap verilirse olay farklı bir içerik kazanır.

Burada bir şey yazan, çizen afedersiniz ama saf mı? Ne güzel, iki champ champ, sonra satış bölümünü F5 tuşu ile takip et, aradan nemalan. Ya burada, abuk subuk şekilde insanlara sataşıp sonra başka forumlarda aldığı saati eline geçmeden buradan kâr payı ile satmaya çalışan da gördük. Netice olarak, beni (artık inaktif sayılacak bir forum üyesi olarak) rahatsız eden şu: insanları bilgilendirmiyorsunuz, en ufak bir araştırma, kullanıcı tecrübesi aktarma yok, sonra ise o kapansın, bu açılsın. Yani tamam fikir ve ifade özgürlüğü var da biraz da dönüp kendimize bakalım bence.

Sent from my E6633 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Ankthas » 06 Oca 2019, 22:38

moccleather yazdı:
Maradona yazdı:
moccleather yazdı:Forumda alış-veriş bölümünün kapanması çok iyi olmuş hatta şahsi fikrim hiç açılmasın.

Doya doya güzelce muhabbetler, fotoğraflar, yeni kutu açılışları, merhabalar görelim derim.

"Yarası olan gocunur." diye çok güzel bir deyiş var... Hiçbirimiz balık hafızalı değiliz şükür... ;-)

Penguen kuştu değil mi? Kuş beyinli diye de bir deyiş var bilirmisiniz?

Şahsi fikrimden nasıl bunu çıkardınız anlamadım yada şöyle diyim “yav he he”

Ya birader sen "kör oluyorum son dileğim bir Omega'mın olması nolur bana ucuza sat" diyip iki hafta sonra o saati fahiş fiyata başkalarına satan adam değil misin? Bu rezilliklerinin ortaya çıktığı başlığın silinmesini istediğin yetmezmiş gibi bir de millete hakaret ediyosun. Bu ne yüzsüzlük, bu ne utanmazlık. Kimse sevmiyor birader seni, kimseye yaranamazsın bu saatten sonra bu forumda.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj danGerfuLL » 06 Oca 2019, 22:45

2. el bolumu icin konusmak gerekirse birkac saat aldim birkac saat sattim. Kendi acimdan gayet memnunum. Ne aldigim saatlerde memnuniyetsizlik yasadim ne de sattigim saatlerde memnuniyetsizlige neden oldum. Olaki bir memnuniyetsizlige neden olursam da geregi neyse yaparim. Sahibinden gibi sitelerde malesef boyle bir ortam yok. Kapanmamasi taraftariyim.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj Fatih28 » 06 Oca 2019, 22:48

Ankthas yazdı:
moccleather yazdı:
Maradona yazdı:
moccleather yazdı:Forumda alış-veriş bölümünün kapanması çok iyi olmuş hatta şahsi fikrim hiç açılmasın.

Doya doya güzelce muhabbetler, fotoğraflar, yeni kutu açılışları, merhabalar görelim derim.

"Yarası olan gocunur." diye çok güzel bir deyiş var... Hiçbirimiz balık hafızalı değiliz şükür... ;-)

Penguen kuştu değil mi? Kuş beyinli diye de bir deyiş var bilirmisiniz?

Şahsi fikrimden nasıl bunu çıkardınız anlamadım yada şöyle diyim “yav he he”

Ya birader sen "kör oluyorum son dileğim bir Omega'mın olması nolur bana ucuza sat" diyip iki hafta sonra o saati fahiş fiyata başkalarına satan adam değil misin? Bu rezilliklerinin ortaya çıktığı başlığın silinmesini istediğin yetmezmiş gibi bir de millete hakaret ediyosun. Bu ne yüzsüzlük, bu ne utanmazlık. Kimse sevmiyor birader seni, kimseye yaranamazsın bu saatten sonra bu forumda.

The end...

Kullanıcı avatarı
Fatih28

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 208 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners