TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Güzel forumumuzda saat satışları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Güzel forumumuzda saat satışları

Mesaj copycat » 13 Ara 2018, 12:33

forum vasıtasıyla birçok saat alıp satmış biri olarak, şunu söylemek istiyorum. keşke türkiye'nin ortalaması da bu forumdaki insan kalitesine biraz yakın olsa. bugüne kadar bu forumda alışveriş yapıp da, teşekkür etmediğim ya da teşekkür almadığım hemen hemen kimse olmadı. elbette ufak tefek hatalar, kırgınlıklar ya da yakışmayan tavır sergileyen kişiler de olacaktır ama inanıyorum ki çok azınlıktadır.

hakkaniyete sığmayan fiyat belirleme konusunda da şu var ki; artık internet çağındayız. 2 dakika içinde bir saatin gerek amerika, gerek japonya'daki en uygun fiyatına ulaşabiliyoruz. bu şartlarda insan kandırmak zor olacaktır. olsa da tek seferlik olur.

şu güzel ortamda bir kerelik uyanıklık uğruna kredisini kaybeden kişiye de ancak acınır.

son olarak sıkı pazarlık yapılmasına ise asla eleştiri yapamam. bu hem bir karakter özelliği, hem bir hal tarzı, hem de bir keyiftir. bazı insanlar pazarlık yapmaktan büyük rahatsızlık duyarken, bir kısım insan da alışverişi sadece pazarlığın keyfi için yapar. buna söz söylemek şahsen haddimi aşmak olacaktır.
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj sieger » 13 Ara 2018, 13:29

copycat yazdı:forum vasıtasıyla birçok saat alıp satmış biri olarak, şunu söylemek istiyorum. keşke türkiye'nin ortalaması da bu forumdaki insan kalitesine biraz yakın olsa. bugüne kadar bu forumda alışveriş yapıp da, teşekkür etmediğim ya da teşekkür almadığım hemen hemen kimse olmadı. elbette ufak tefek hatalar, kırgınlıklar ya da yakışmayan tavır sergileyen kişiler de olacaktır ama inanıyorum ki çok azınlıktadır.

hakkaniyete sığmayan fiyat belirleme konusunda da şu var ki; artık internet çağındayız. 2 dakika içinde bir saatin gerek amerika, gerek japonya'daki en uygun fiyatına ulaşabiliyoruz. bu şartlarda insan kandırmak zor olacaktır. olsa da tek seferlik olur.

şu güzel ortamda bir kerelik uyanıklık uğruna kredisini kaybeden kişiye de ancak acınır.

son olarak sıkı pazarlık yapılmasına ise asla eleştiri yapamam. bu hem bir karakter özelliği, hem bir hal tarzı, hem de bir keyiftir. bazı insanlar pazarlık yapmaktan büyük rahatsızlık duyarken, bir kısım insan da alışverişi sadece pazarlığın keyfi için yapar. buna söz söylemek şahsen haddimi aşmak olacaktır.

Cok haklisiniz, ben o pazarlik yapamayanlardanim, karsima birisi gelince de cok zorlaniyorum acikcasi. Kendim alirken de pazarlik yapamiyorum, sirf yapmiorum diye tartistigim olmustu, zor valla :)
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj nyldrm » 13 Ara 2018, 15:41

byakrep yazdı:
nyldrm yazdı:Forumda ikinci el ilanlarını yıllardır takip ederim, son yıllarda alışveriş yapma fırsatlarım da oldu hepsinden memnun kaldım en başta bunu belirtmek isterim.

Son dönemde ülkedeki hemen hemen tüm ürünlerde yaşanan fiyat dalgalanmaları forumun ikinci el fiyatlarına net bir şekilde yansıdı. Uzun süredir ilanları takip ettiğim için bahsedilen şeyin kısa süre içerisinde kar koyularak açılan ilanlar olduğunu ve bunu yapan kişilerin genelde bu eğilimde olduklarını düşünüyorum. Eski üyelerin çoğu zaten bazen karla bazen zararla karışık bir şekilde ilanlarını açıyorlar hatta çoğunun indirimle açtığını söyleyebilirim. Şiddetli pazarlık eden sayısı oldukça fazla sanıyorum çünkü genelde ilanlar belli bir süre sonra olması gereken fiyatlara geliyor, insanlar fazla fiyatla kapıyı açıyorlar haliyle :)

Farklı bir durum daha var; bazen yurt dışında öyle indirimler oluyor ki, buradaki ilanlar bu fiyatların tam iki katı olabiliyor. Bu son dönem için de geçerli. Kisi aldığı saate kur farkını yansıtıp burada ilana veriyor, aynı modelin sıfırını vergiler dahil tam yarı fiyatına alabiliyorsunuz. Burada kimsenin suçu yok, bazen yurt dışında indirim yapan fazla indiriyor, bazense buradaki arkadaşlar yeni saat alacağı için fiyatı biraz fazla tutabiliyor.

Çok pardon şu yarı fiyatına alınabilecek saatlere bir örnek verebilirmisiniz ? Merak ettim doğrusu.

Şuan hemen Massdrop'a göz atarsanız sevinirim, 427 dolara forumda da örnekleri bulunan çok güzel bir saat mevcut :) Döviz kuru yükselmeden önce çok daha fazla oluyordu fakat yine de ara ara denk gelebiliyor. Benden önce bazı markaların örnekleri verilmiş zaten, denk geldikçe yine paylaşabilirim.
Nihat Yıldırım / Eski Kullanıcı Adı: bluedrk
Kullanıcı avatarı
nyldrm

Mesaj Ankthas » 17 Ara 2018, 16:58

"Zor bir dönemden geçiyorum", "Ekonomik sıkıntı içindeyim", "Yakınlarımdan borç alıp saatinizi alıcam" gibi cümleler kurup 250 TL için pazarlık yaptıktan tam 2 hafta sonra Grand Seiko almak da baya ilginç oluyor mesela. Herhalde o iki haftada piyango çıktı arkadaşa. Tebrik ederim öyle olduysa :champ:

Arkadaşlar böyle basit şeyler için kendinizi alçaltmaya, durup dururken yalan söylemeye ne gerek var? Siz her işinizi böyle mi yapıyorsunuz? Alıcı ve satıcı illaki ortak bir paydada buluşmak zorunda değil. Siz alacağınız saate verebileceğiniz maksimum fiyatı söylersiniz, "bu saat için benim ayırabileceğim bütçe budur" dersiniz. Kısaca "bu saat bu kadar etmese de benden ancak bu kadar çalışır bu saate" diyebilirsiniz. Satıcı "tamam bu kadar kafi, benim için de uygundur" derse ne ala, alışveriş gerçekleşir. "Yok bu fiyat benim için düşük bu fiyata satmak istemiyorum" derse de sağlık olsun, alışveriş olmayıverir. En azından arada bir saygı kalır. Böyle kendinizi rezil etmeyin boş yere.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj rolexcollector » 17 Ara 2018, 17:20

Ankthas yazdı:"Zor bir dönemden geçiyorum", "Ekonomik sıkıntı içindeyim", "Yakınlarımdan borç alıp saatinizi alıcam" gibi cümleler kurup 250 TL için pazarlık yaptıktan tam 2 hafta sonra Grand Seiko almak da baya ilginç oluyor mesela. Herhalde o iki haftada piyango çıktı arkadaşa. Tebrik ederim öyle olduysa :champ:

Arkadaşlar böyle basit şeyler için kendinizi alçaltmaya, durup dururken yalan söylemeye ne gerek var? Siz her işinizi böyle mi yapıyorsunuz? Alıcı ve satıcı illaki ortak bir paydada buluşmak zorunda değil. Siz alacağınız saate verebileceğiniz maksimum fiyatı söylersiniz, "bu saat için benim ayırabileceğim bütçe budur" dersiniz. Kısaca "bu saat bu kadar etmese de benden ancak bu kadar çalışır bu saate" diyebilirsiniz. Satıcı "tamam bu kadar kafi, benim için de uygundur" derse ne ala, alışveriş gerçekleşir. "Yok bu fiyat benim için düşük bu fiyata satmak istemiyorum" derse de sağlık olsun, alışveriş olmayıverir. En azından arada bir saygı kalır. Böyle kendinizi rezil etmeyin boş yere.
Tüm kelimelerine katılıyorum.
Saat ilanı 100 birim, gelen teklif 60 birim.
Çok seviyorum ama bütçem bu kadar, e sevgili kardeşim o zaman bütçen kadar saat bakacaksın.
Bu ekmek değil su değil almazsın olur biter.
Ama bizde böyle bir mantık ile pazarlık yaptığını sanan şark kurnazları çok maalesef.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj Mandos » 17 Ara 2018, 17:24

Ankthas yazdı:"Zor bir dönemden geçiyorum", "Ekonomik sıkıntı içindeyim", "Yakınlarımdan borç alıp saatinizi alıcam" gibi cümleler kurup 250 TL için pazarlık yaptıktan tam 2 hafta sonra Grand Seiko almak da baya ilginç oluyor mesela. Herhalde o iki haftada piyango çıktı arkadaşa. Tebrik ederim öyle olduysa :champ:

Ben de katılıyorum. Bana da birisi babama hediye alıyorum, öğrenciyim cebimdeki son param, arkadaştan borç aldım, öğle yemeğimden kıstım diye diye her hafta 100₺ arttırdı. Sonunda ismini telefonunu verdi veriyorsan bu fiyata ver yoksa yürü git dedi. Yok dedim küfür etti. Baktım isimden telefondan buldum baya çalışan büyük birisi. Saat bir ihtiyaç değildir. Yalan dolana, alçalmaya gerek yok bir saat için. O yazdıklarının yarısına inansam verirdim saati çünkü bana da çok yardım edildi bu forumda.
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj danGerfuLL » 17 Ara 2018, 23:38

Birisi acindirma taktiklerine basvuruyorsa o kisi ile alisverisi bosverin, selami sabahi kesin.
En son danGerfuLL tarafından 19 Ara 2018, 02:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj copycat » 18 Ara 2018, 13:46

Harika ifade edilmiş. Ticarette bir acindirma, bir de yemin etme olayını gördüm mü ister istemez soguyorum.

Bir diğer önemli nokta da uslup. Yine burası çok iyi, malum sarı tasarımlı siteden gelen mesajlar adamı katil eder.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 203 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners