seiko 5’in bileziği de oldukça toktur....Ankthas yazdı:Bir müddet Samuray kullandım, ama Turtle hiç kullanmadım bu sebepten sadece Samuray bileziği hakkında yorum yapacağım. Gayet tok ve kaliteli duran konforlu bir bilezikti ve boynuzların eğik duruşuna da çok yakışıyordu, ayrıca arada boşluk kalmıyordu. Yani saati tamamlıyordu. Hem end-linkleri hem de diğer linkleri solid(yani içi dolu) ayrıca diver's extention'ı da var ki muadili giriş seviyesi İsviçre ve diğer Japon saatlerinin bileziklerinde bunu bulamazsınız. Dediğim gibi bileziğin bütün halkalarının içi doludur, saati satmamın en önemli nedenlerinden biri de bu doluluğun getirdiği ağırlıktı zaten, sanırım saat 250 grama yakındı bilezikle birlikte. Samuray'ın bileziğini beğenmeyenler acaba Seiko 5'lerle karıştırıyor olabilir mi, çünkü cidden şaşırdım yazılanları okuyunca?
Ankthas yazdı:Bir müddet Samuray kullandım, ama Turtle hiç kullanmadım bu sebepten sadece Samuray bileziği hakkında yorum yapacağım. Gayet tok ve kaliteli duran konforlu bir bilezikti ve boynuzların eğik duruşuna da çok yakışıyordu, ayrıca arada boşluk kalmıyordu. Yani saati tamamlıyordu. Hem end-linkleri hem de diğer linkleri solid(yani içi dolu) ayrıca diver's extention'ı da var ki muadili giriş seviyesi İsviçre ve diğer Japon saatlerinin bileziklerinde bunu bulamazsınız. Dediğim gibi bileziğin bütün halkalarının içi doludur, saati satmamın en önemli nedenlerinden biri de bu doluluğun getirdiği ağırlıktı zaten, sanırım saat 250 grama yakındı bilezikle birlikte. Samuray'ın bileziğini beğenmeyenler acaba Seiko 5'lerle karıştırıyor olabilir mi, çünkü cidden şaşırdım yazılanları okuyunca?
sobek yazdı:Dawngrey samurai 3000 bandında çıkış yapacakmış. Abt saat Turan Bey'den bilgi alındı.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
görkemk yazdı:fiyatına göre kaliteli metal bilezik sunan tek seiko modeli seiko monster 1. ve 2. jenerasyondur. 3. jenerasyonun fiyatı yüksek olduğu için bu özelliği kayboldu.
grand seiko'dan , marine master serisine ta ordan seiko 5 e kadar geri kalan tüm modellerde ya bu paraya anca bu dersin yada bu paraya daha iyi olması lazımdı dersin.
seikonun tüm dünyada eleştirildiği 2 konu grand seiko seviyesine gelene kadar makinelerini adjust etmemesi ( daş düşebülür ayı çıkabilir tabelası asması) ve metal kordonların kalitesidir.
geri kalan tüm konularda ( kasa ve kadran işçiliği, dayanıklılık vs.. ) aynı fiyat aralığındaki rakiplerini fiyat performans açısından tokatlar geçer.![]()
Samurai Padi'nin celik bilezigi Monster'in celik bilezigini 3 kere tokatlar, suya goturur susuz getirir vb.Ankthas yazdı:görkemk yazdı:fiyatına göre kaliteli metal bilezik sunan tek seiko modeli seiko monster 1. ve 2. jenerasyondur. 3. jenerasyonun fiyatı yüksek olduğu için bu özelliği kayboldu.
grand seiko'dan , marine master serisine ta ordan seiko 5 e kadar geri kalan tüm modellerde ya bu paraya anca bu dersin yada bu paraya daha iyi olması lazımdı dersin.
seikonun tüm dünyada eleştirildiği 2 konu grand seiko seviyesine gelene kadar makinelerini adjust etmemesi ( daş düşebülür ayı çıkabilir tabelası asması) ve metal kordonların kalitesidir.
geri kalan tüm konularda ( kasa ve kadran işçiliği, dayanıklılık vs.. ) aynı fiyat aralığındaki rakiplerini fiyat performans açısından tokatlar geçer.![]()
3. Konu da saat kutuları [emoji38] Bir de diverlarında chapter ring'i align edememe sorunsalı var tabi kronik, dakika çizgileri indekslerle aynı hizada olmuyor, QC sorunu. Bu arada ben hala Samuray'ın bileziğini savunuyorum, mesela kalite olarak monster denemedim bilemem ama görüntü olarak monsterın bileziğine 10 basar bence
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 51 misafir
|