TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Movado Datron Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Movado Datron

Mesaj sedir » 11 Şub 2011, 15:42

Şurada da Ziyaliv'in çektiği kendilerine ait Movado Datron var. Onun bileziği de çok farklı ve güzelmiş.

viewtopic.php?f=45&t=365#axzz1DeaKjyJj
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj nickynick » 11 Şub 2011, 18:38

Movado markasına bir türlü alışamadım...
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj razz » 11 Şub 2011, 22:20

sedir yazdı:Şurada da Ziyaliv'in çektiği kendilerine ait Movado Datron var. Onun bileziği de çok farklı ve güzelmiş.

viewtopic.php?f=45&t=365#axzz1DeaKjyJj

Sedir Hoca'm, Ziya'nın fotosunu eklediği saat NOS kondisyonda bir Movado Datron HS360.. Özellikle kullanılmamış olduğunu düşünürsek mütevazi bir tahminle değeri 3000,00 USD'dan aşağı değildir.. Tabii eğer satılık olsaydı ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Modern60 » 12 Şub 2011, 23:43

Sürekli saniye sağda yani saat 3 te olduğunda kronograf modülar ve 2894-2 demektir. El Primero yada Valjoux gibi makinelerde ise sürekli saniye saat 9 dadır. Bu makineler entegre kronograflardır. Entegre kronograflarda tek farklı konumda sürekli saniyesi saat 6 da olan 1180 serisi FP ler. Bunlardan 1285 ise Omega için geliştirilmiş saniyesi saat 9 da olan versiyonudur. Yani; eğer sürekli saniye saat 3 yada 12 de ise kronograf modüldür, ama saniye saat 9 yada 6 da ise kronograf entegredir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Archezia » 13 Şub 2011, 02:52

Peki mekanizmanın saat 6 yada 9 farketmez, her neredeyse başka bir yere taşınamaz mı? Yani bir 7750'nin saniyesinin 3 de hatta belki de tasarıma göre 4-5 arasında vs. olma ihtimali sıfır mıdır? Bu konularda olmayan bilgimle bana bu mümkün gibi geldi de. Ne kadar gerekli orası tartışılır ama merak ettim.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj punk » 13 Şub 2011, 03:22

@Archezia;

Kısıtlı bilgim ve ustaların yanında haddim olmayarak yanıt vermeye çalışayım. Sanırım böyle birşey pek mümkün olmaz. Çünkü saniye çarkının yerini değiştirmekten bahsediyorsun. Böyle bir durumda zaten hayli karışık olan bir chronograph makine olan 7750'yi baştan tasarlamak gerekecektir zannediyorum.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj drk » 13 Şub 2011, 03:28

Benim bildiğim bir örnek var; bazı unitasların saniye kolu merkeze taşınıyor, ilave dişlilerle.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj punk » 13 Şub 2011, 03:36

@drk;

Haklısın. Dediğim gibi ustalar varken bana birşey söylemek düşmez. Tahmini bir cevap vermek istemezdim, bunu tekrarlamamak için Unitas konusunda yanıt vermeyeyim :)
Kullanıcı avatarı
punk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners