TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SKX vs Orient Ray ? Öneriler

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SKX vs Orient Ray ? Öneriler

Mesaj muac » 04 Kas 2018, 18:25

Merhabalar. Forumda yeni üyeyim.
Yeni saat arayışındayım. Şu anda kullandığım saat Seiko SNK809. Bileğimin çevresi yaklaşık 17 cm. Çok kalın olmadığı için daha küçük saatleri tercih ediyorum, ayrıca bütçem 1500 TL’yi geçmediği için yelpaze bayağı bir daralıyor. Daha çok sportif görünümde saat arıyorum. Araştırmalarım sonucunda 2 saat arasında kaldım.

1) Seiko SKX013

Resim

38 mm çap. 7S26 kaliber motor. ISO sertifikalı 200 m su geçirmezlik. Hacking veya Hand winding özelliği yok. Çok ikonik bir saat.

2) Orient Ray Raven 2

Resim

41.5 mm çap. F69 kaliber motor. 200 m su geçirmezlik. Hacking ve Hand winding özelliği var. PVD kaplama, tamamiyle siyah bir saat. SKX modeline göre daha ucuz fiyatı var.

Çok zor bir seçim. Klasik bir araba ile son model, özellikleri daha iyi olan başka bir arabayı kıyaslamak gibi. Hacking ve Hand winding özelliği ile Ray Raven özellik açısından önde. Üstelik fiyatı daha ucuz.
Ama bir tarafta da yılların tanınmış, ikonik bir saat olan SKX modeli duruyor. Beni çok çeken özelliği de zaten bu. Saatin tarihi ve ruhu var.

Siz olsanız hangi saati seçerdiniz? Veya bunlar dışında kriterlerime uygun bir öneriniz var mıdır?
Kullanıcı avatarı
muac

Re: Seiko SKX vs Orient Ray ? Öneriler

Mesaj Maradona » 05 Kas 2018, 01:39

Zor seçim... İki saatin de benzerlerine sahibim, turuncu SKX ve ilk nesil mavi Mako... Hangisini seçerseniz seçin pişman etmeyecektir... Ama:

1. Ray çelik versiyon olsaydı daha çok kıyafetle uyardı, bu anlamda SKX öne çıkıyor bence...

2. Bir süre sonra sıkılıp elden çıkarmak istediğinizde SKX ikinci elde daha rahat ve daha az değer kaybıyla satılacaktır... 2-0 oldu... :-P

3. Mekanizma olarak sizin de belirttiğiniz gibi Ray daha iyi olsa da bu fark öyle afaki boyutta değil... 2-0.5 oldu... :-P

Bir de biraz daha bekleyip ülkemize gelince Mako ve Ray'in yeni 2018 model 3. nesillerine bakın derim... Dün yeşil kadran olanı paylaşıldı forumda, dehşet olmuş... ;-)

Naçizane fikirlerim bunlar... Diğer dostların fikirlerini de merakla bekliyorum şahsen...
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj anarkh » 05 Kas 2018, 08:52

kesinlikle seiko alırdım. zaten sıradaki saatim skx007 olacak.

bana göre artıları:
1. seiko tip olarak daha güzel, daha tok bir görüntüsü var.
2. seiko'nun tipinden sıkıldığında çaresi var; https://www.dlwwatches.com/

aslında burada sanırım tip öne çıkıyor. orada da karar size düşüyor :)
Kullanıcı avatarı
anarkh

Mesaj ibrahim223 » 05 Kas 2018, 09:08

Kesinlikle Seiko..

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj görkemk » 05 Kas 2018, 09:40

her iki saati de kullanmış biri olarak orient ray daha iyi bir saat diyebilirim ancak bu fiyat aralığındaki PVD kaplamaların çok dayanıklı olmadığını ve çabuk soyulma yaptığını söylemek isterim

her iki saatinde standart metal versiyonuna after market çelik kordon taktığınızda güzel bir görünüm elde edebiliyorsunuz. Siyah PVD kordon bulmak oldukça zor olacaktır
En son görkemk tarafından 05 Kas 2018, 12:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj Ankthas » 05 Kas 2018, 10:00

muac yazdı:Çok zor bir seçim. Klasik bir araba ile son model, özellikleri daha iyi olan başka bir arabayı kıyaslamak gibi. Hacking ve Hand winding özelliği ile Ray Raven özellik açısından önde. Üstelik fiyatı daha ucuz.
Ama bir tarafta da yılların tanınmış, ikonik bir saat olan SKX modeli duruyor. Beni çok çeken özelliği de zaten bu. Saatin tarihi ve ruhu var.

Bu paragrafta mevzuyu zaten çok iyi açıklamışsınız. Bundan sonrası kullanıcının kendi seçimi. Ben şunu söyleyebilirim 17cm çok ince bir bilek değil, SKX013 yerine SKX007'yi rahatça taşıyabilirsiniz bence :champ: Fakat zaten halihazırda aynı mekanizmaya sahip bir Seiko'nuz olduğu için ben Orient'i seçebilirdim sizin yerinizde olsam. Bu arada kendim de bir SKX007 kullanıcısıyım.

Ayrıca SKX007 veya 009 almayı düşünürseniz ABT saat N11'de 11 Kasım'da "özel" bir fiyatla satılacağını bildirdi. Tabi ipucu vermedikleri için bilemiyoruz ama turtle ve samuraylar gibi olursa yurtdışından daha uyguna gelebilir.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Ufkynl » 05 Kas 2018, 10:02

Pvd lı değil de sade versiyonlarını karşılaşırsanız ikileme düşebilirsiniz belki. Ama bu kıyaslamada seiko ağır basar bana kalırsa.
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj tugberk » 05 Kas 2018, 14:47

Seiko SKX serisi biraz daha ikonik. O açıdan seçim için avantajlı olabilir.
Kullanıcı avatarı
tugberk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Serefhan ve 130 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners