TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Watch Winder / Saat Kurma Makinası Kullanımı Bilgi ve Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Watch Winder / Saat Kurma Makinası Kullanımı Bilgi ve Yorum

Mesaj gozdentunay » 06 Eki 2018, 17:22

Değerli forumdaşlar slm :) Watch Winder kullanmak otomatik saat kullananlar için sizce zorunlumudur? Ben kullanmıyorum ancak alıp almama konusunda kararsızım ,zira 1 aydan fazla bilekte yer bulmayan saatlerim olabiliyor,Birde tabi genelde piyasada uygun fiatlı ,ancak Çin üretimi olup 2-3 ay içerisinde bozulabilenler olduğunu duydum. Bu konuda değerli fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.Herkese iyi forumlar :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Re: Watch Winder (saat kurma Makinası) kullanımı

Mesaj Fatih28 » 06 Eki 2018, 21:19

Bu tür başlıklar açmadan önce forumda arama yaparsanız, aradığınız cevapları büyük oranda bulabilirsiniz...

Saat Kurma Kutusu Alınmalı mı?
https://r.tapatalk.com/shareLink?share_ ... are_type=t

Kullanıcı avatarı
Fatih28

Mesaj gozdentunay » 06 Eki 2018, 23:04

[quote="Fatih28"]Bu tür başlıklar açmadan önce forumda arama yaparsanız, aradığınız cevapları büyük oranda bulabilirsiniz...

Sn Fatih28 bey öncelikle bilgi için teşekkür ederim ben zaten forumda bir arama yaptım sizin gondermiş oldugunuz linkide zaten okumuştum,bu forumada yeni katılmadığım için bir konu hakkında arama yapmadan zaten başlık açmıyorum,amacım gereksiz bir kalabalık yapmak değil!ancak genel yorumlar makinaların çalışma prensibi ile ilgili ,bazı yorumlar ise beni yeteri kadar aydınlatmadığı için ben forumdaki hem yeni katılanların hemde usta saatsever dostların ortak bir düşüncesini öğrenmek için bu başlığı açtım.

Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj Fatih28 » 06 Eki 2018, 23:36

[emoji1303]

Kullanıcı avatarı
Fatih28

Mesaj burakemre » 07 Eki 2018, 02:49

Aslına bakılırsa bir gruba göre uzun süre kullanılmayan saatlerin dengeli yağlanması ve mevcut yağın bir bölgede kuruma yapmaması için winder gerekli bir araç. Bir grubun savunması da winderların gereksiz olup zaten saatlerin ortalama 5 yılda bir bakım görmesi gerektiğinden bu yağ probleminin yaşanmayacağı yönünde. Benim şahsi kanaatim ilk gruptan yanaydı ama winder rakamlarından dolayı uzunca bir süre temin edip kullanmadım. Ama baktım ki saat sayısı 15-20-25 gittikçe artıyor mecburen edinmek zorunda kaldım çünkü sabah aceleyle çıkarken birde saat ayarlamakla uğraşmayı bırakmıştım ve haftanın 5 günü aynı saati takmaya başlamıştım :) winderın bence en güzel tarafı bu.. her saat kullanıma hazır ve birde işin görsel tarafı var tabi. Yine burda da bir grubun söylemi üşengeçlik etmeyip saatlere vakit ayırıp kurmanın ve ayarlamanın her saat severin yapması gereken birşey olduğu yönünde ki onlara da hak vermemek elde değil :)

Kullanıcı avatarı
burakemre

Re: Watch Winder / Saat Kurma Makinası Kullanımı Bilgi ve Yo

Mesaj Umutt » 07 Eki 2018, 11:42

Bu winder işine ben de ikna olamadım bir türlü. Şüphesiz çarklar yağlanıyor, bu iyi bir şey evet ama bir taraftan da sürekli çalışıyor mekanizma, bu da bende; sanki aracı sürekli rölantide bekleteceğim hissiyatı uyandırıyor.

Dediğim gibi ben ikna olamadım.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj sieger » 07 Eki 2018, 12:12

Acikcasi winder biraz karisik bir durum.
Oncelikle ufak bir not: ucuz urunlerden almayiniz, Amazonda en cok satilan ucuz winderlardan birisinin yorumlarinda magnetizma sebebi ile saatin hasar gordugu hakkinda bir yorum vardi, ve bir de bir suru bozulan, ses cikartmaya baslayanlarla alakali yorumlar vardi.

- Diger yandan, winderlar bir ihtiyac degildir, tabii ki eger saatiniz senelik takvime falan sahipse, ayarlamak cok vakit aliyorsa evet, cok iyi bir urun.

- Baska bir nokta, alacaksaniz cift tarafli donenlerden almak lazim. Tabii ki hangisinden alacaksaniz kesinlikle internetten yorumlarina bakiniz, bir cok winderda submariner yine de duruyor gibi bir yorum vardi, bazisinin hizi donme sayisi birseyi uyumsuz olabiliyor. Buna da dikkat etmelisiniz.

- Winder kullanilmadigi icin yaglar enteresan yerlerde toplandigindan arizalanan bir saat hic duymadim, zaten saatine gore 5-10 sene araliginda bakim onerilir saat firmalari tarafindan, saat experleri de bir sorun yoksa kesinlikle bakima gerek yok, hatta yaptirmamak daha karlidir derler, o yuzden bu konuda sahsi gorusum, ozel bir saatiniz yoksa, ya da @burakemre kardesimiz gibi bir cok saatiniz var ve takip direk hayatiniza devam etmeyecekseniz oyle elzem birsey degil.

Benim su an yok, ve acikcasi ona 500dolar civari para da veremem, ona verecegime, bir sonraki saatime destek olmasini tercih ederim, ancak birisi hediye etse ucuza bir sekilde denk gelse, evet kullanabilirdim sanirim.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj khef » 07 Eki 2018, 12:23

İşleyen demir ışıldar misali, düzenli çalışan saat kir tutmaz. Nasıl chronograph modülünü arada çalıştırmamız gerekiyorsa, aynı mantık ana parçalar için de geçerli. Eğer tüm saatlerinizi düzenli olarak elle kuran biri değilseniz, (ki bir çoğumuzun bunu yapabildiğini sanmıyorum) winder mekanik saat sever için vazgeçilmez bir ürün. :thumbup:

-Manyetize olma: Normal kutuda saklamaktan daha yüksek bir ihtimal değil. Burada kutunun kendisinden çok, etrafındaki kaynaklar daha büyük etken. Yıllardır 4’lü winder kullanan biri olarak hiçbir saatim manyetize olmadı.

-Sürekli çalışma zararı: İlk paragrafta fikrimi belirtmiştim. Ayrıca kaliteli winderların tamamında birden çok program mevcut ve istediğiniz zaman aralığında ayar yaparak çalışmasını/durmasını sağlayabilirsiniz. Arada sırada dinlendirmek isterseniz çıkarıp bir kaç gün kenara koyabilirsiniz.

-Winder’ın gürültüsü: Çin malı olanlardan almadığınız veya yatağınızın başucunda tutmadığınız sürece rahatsızlık hissetmezsiniz. Evinizdeki elektrikli aletler içerisinde en sessiz çalışanı olacağına bahse girerim.

Kullanıcı avatarı
khef

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cLauXe, smhhhh, yaman20 ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners