TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

D羹nyan覺n en pahal覺 5 saati

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: D羹nyan覺n en pahal覺 5 saati

Mesaj CptOz » 05 Eki 2018, 12:18

MrJingles yazd覺:Kim ne derse desin PP bir numarad覺r. Rolex hastal覺覺 var 羹lkemizde ama ger癟ek saat tutkunlar覺 bir numaran覺n PP olduunu her daim bilirler.
Eee bouna dememi atalar覺m覺z ; d羹nya kadar Rolex'in olaca覺na f覺nd覺k kadar PP'in olsun... [emoji12]

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
CptOz

Kay覺t: 01 Au 2018, 11:27

Mesaj afl » 05 Eki 2018, 13:24

MrJingles yazd覺:Kim ne derse desin PP bir numarad覺r. Rolex hastal覺覺 var 羹lkemizde ama ger癟ek saat tutkunlar覺 bir numaran覺n PP olduunu her daim bilirler.

ok g繹receli bir yorum. Neye g繹re bir numara? O kadar 癟ok kriter var ki. En az覺ndan bana g繹re kesinlikle bir numara deil ve "ger癟ek saat tutkunlar覺"n覺n bir k覺sm覺 i癟in de 繹yle. Yurt i癟inde de yurt d覺覺nda da Patek Philippe'i ilk s覺raya koymayan 癟ok ciddi koleksiyonerler var.
Kullan覺c覺 avatar覺
afl

Ya: 58
Kay覺t: 27 May 2014, 15:18

Mesaj sieger » 05 Eki 2018, 13:41

Patek tabi yine bir cok baglamda inanilmaz olsa da, niyeyse gozum hep Philippe Dufour ya gidiyor, ozellikle simplicity. Siparisi veriyorsunuz, 6senede geliyor saat. Tabi bu modeli icin de oyle mi bilmiyorum, zaten yaslandigini, ve istedigi gibi ogrenci yetistiremedigi icin artik siparis de almadigini soyluyor. Su anda saatleri 200bin dolarken, bi 10-20 seneye ne hale gelecek bilmiyorum. Mumkun olsa kesinlikle iyi bir yatirim bile olabilir. Sonucta watchmakerlar icin saat yapan watchmaker diyorlar kendisine. :champ:
instagram.com/archpatek
Kullan覺c覺 avatar覺
sieger

Ya: 37
Kay覺t: 18 Kas 2015, 13:01

Mesaj Ankthas » 05 Eki 2018, 13:56

ENNN 襤Y襤 ENNN BYK aramak bana 癟ok sa癟ma geliyor, kimse birinciyi se癟emiyor ki holy trinity diye bir ey 癟覺karm覺lar en tepeye ancak 3 tane saat markas覺 koyabiliyorlar, ki baz覺lar覺 5 tane koyuyor(herkes biliyor isimlerini). Bir de anaak覺m olmayan ba覺ms覺z markalar var. Yani en geni otoriteler bile teke indiremiyorken bence bize bu sanat eserlerini takdir etmek d羹er ancak.
Deniz
Kullan覺c覺 avatar覺
Ankthas

Ya: 35
Kay覺t: 09 May 2017, 19:29

Mesaj afl » 05 Eki 2018, 13:59

sieger yazd覺:Patek tabi yine bir cok baglamda inanilmaz olsa da, niyeyse gozum hep Philippe Dufour ya gidiyor, ozellikle simplicity. Siparisi veriyorsunuz, 6senede geliyor saat. Tabi bu modeli icin de oyle mi bilmiyorum, zaten yaslandigini, ve istedigi gibi ogrenci yetistiremedigi icin artik siparis de almadigini soyluyor. Su anda saatleri 200bin dolarken, bi 10-20 seneye ne hale gelecek bilmiyorum. Mumkun olsa kesinlikle iyi bir yatirim bile olabilir. Sonucta watchmakerlar icin saat yapan watchmaker diyorlar kendisine. :champ:

Vaktim var, konu da sevdiim konu. M羹saadenizle biraz dahil olay覺m.
Philippe Dufour ve bir ka癟 ustay覺 (asl覺nda herhalde 30 kii civar覺ndalar) ana ak覺m saat癟ilikten ay覺rmak daha doru olabilir. Ana ak覺mda bana g繹re en 羹st s覺ralar覺 veya ilk d繹rd羹 diyelim, s覺ras覺yla (ve yine bana g繹re tabi) A. lange & Sohne, Patek Philippe, Breguet, Vacheron Constantin al覺r.

Fakat i Philippe Dufour gibi ba覺ms覺z geleneksel 羹reticilere gelince, lig hemen deiir. Bu ustalar覺n saatleri ana ak覺m覺n en nadide par癟alar覺ndan bile 羹st羹n oluyor. A癟覺k癟as覺 hi癟 bir ana ak覺m 羹reticinin bu ustalar覺n el iine, sanat覺na yaklaabileceini d羹羹nm羹yorum. Zaten 繹yle olduunu iddia eden bir 羹retici de duymad覺m.

Yukar覺da bahsettiiniz Philippe Dufour 繹zelindeki bilgiler san覺r覺m hala ge癟erli. Son duyduum simplicity i癟in bir 11 adet yapma plan覺 varm覺 fakat bunlar a覺rl覺kl覺 uzakdoudaki dostlar覺 ve bir ka癟 koleksiyoner i癟in. Yani yap覺lsa bile sahibine 繹zel olacak.

Bu arada bu 繹zel ustalara ve geleneksel butik saat癟ilie ilgi duyanlar i癟in, Kari Voutilainen, Philippe Dufour, Roger W. Smith, Romain Gouthier ve Lang & Heyne (Marco Lang)'覺 incelemelerini tavsiye ederim. Not: s覺ralama yine tamamen benim ahsi beenime g繹redir :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
afl

Ya: 58
Kay覺t: 27 May 2014, 15:18

Mesaj khef » 05 Eki 2018, 15:14

Gug覺l覺n bu tarz bilgiler i癟eren konularda muvaffak olamad覺覺, daha ge癟en g羹n bir baka bal覺k alt覺nda konuulmutu. G羹nceli takip etmek i癟in biraz daha nereye bakaca覺n覺 bilerek arat覺rma yapmak gerektiini d羹羹n羹yorum. :thumbup:

Ba覺ms覺z Saat癟ilik ve ana ak覺m markalar覺n birbirleri ile kar覺lat覺r覺lmamas覺 gerektiini anlamak i癟in ise, b羹y羹k bir ustan覺n tek bir saatini canl覺 incelemenin yeterli olaca覺 kanaatindeyim. rneini ise aa覺da payla覺yorum. :arrow: :arrow:

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
khef

Ya: 44
Kay覺t: 07 Mar 2014, 13:02

Mesaj sieger » 05 Eki 2018, 15:44

afl yazd覺:Vaktim var, konu da sevdiim konu. M羹saadenizle biraz dahil olay覺m.
Philippe Dufour ve bir ka癟 ustay覺 (asl覺nda herhalde 30 kii civar覺ndalar) ana ak覺m saat癟ilikten ay覺rmak daha doru olabilir. Ana ak覺mda bana g繹re en 羹st s覺ralar覺 veya ilk d繹rd羹 diyelim, s覺ras覺yla (ve yine bana g繹re tabi) A. lange & Sohne, Patek Philippe, Breguet, Vacheron Constantin al覺r.

Fakat i Philippe Dufour gibi ba覺ms覺z geleneksel 羹reticilere gelince, lig hemen deiir. Bu ustalar覺n saatleri ana ak覺m覺n en nadide par癟alar覺ndan bile 羹st羹n oluyor. A癟覺k癟as覺 hi癟 bir ana ak覺m 羹reticinin bu ustalar覺n el iine, sanat覺na yaklaabileceini d羹羹nm羹yorum. Zaten 繹yle olduunu iddia eden bir 羹retici de duymad覺m.

Yukar覺da bahsettiiniz Philippe Dufour 繹zelindeki bilgiler san覺r覺m hala ge癟erli. Son duyduum simplicity i癟in bir 11 adet yapma plan覺 varm覺 fakat bunlar a覺rl覺kl覺 uzakdoudaki dostlar覺 ve bir ka癟 koleksiyoner i癟in. Yani yap覺lsa bile sahibine 繹zel olacak.

Bu arada bu 繹zel ustalara ve geleneksel butik saat癟ilie ilgi duyanlar i癟in, Kari Voutilainen, Philippe Dufour, Roger W. Smith, Romain Gouthier ve Lang & Heyne (Marco Lang)'覺 incelemelerini tavsiye ederim. Not: s覺ralama yine tamamen benim ahsi beenime g繹redir :thumbup:

Aynen abicim cok guzel demissin, kesinlikle zaten digerleri ile ayni ligde olarak siralamak istemedim, onlara hakaret olacaktir, ama Philippe de oyle bir kisi ki, fransizca olan belgeselini alt yazisiz, hic bir sey anlamadan saatlerce izleyebiliyorsunuz. Bir de zaten sanirim siparis almadan saat yapmiyor, ondan her saati siparisli, ve artik yaslandigindan siparis almiyor diye biliyorum.

Boyle kisileri saymazsam patek tabii ki mukemmel bir seviyede, ama tabi yine biraz kisisel olacak, ben patek tercih etmezdim, sebebi de benim icin biraz mona lisa onlar, o kadar zarif o kadar guzeller ki, kullanmaya kiyamam ben onu. Kendim sporu gezmeyi tozmayi dogayi da cok severim, o yuzden daha boyle hor kullanabilecegim saat lazim bana, bi bozukluk oldugunda 2 ay bekleyecegim saat hakkaten beni uzecektir, hem ona layik davranamadigimdan, hem de o kadar uzun sure uzak kalacagimdan.

Ben de yine uzaktan bildigim kadari ile listeye bir seyler eklemek isterim: Montresor et cie, Rousseau freres, Glaublich, laurent ferrier. Yok normallere bakarsak da, patek, rolex-tudor(daha da hor kullanabildigim icin:) derim sanirim.

Bir de bir sorum var, mesela belgelelinde Philippe diyor ki, en guzel sey bilgisayarda guzelce parcalari cizebilmek diyordu, parcalari tekrar yapabilmek cok kolaylasti falan diyordu, acaba bu parcalari sonra CNCde mi kesiyor, yoksa yine elle mi yapiyor? Zaten anlamakta cidden zorlaniyorum zira, adam eliyle 1mmlik parcanin kenarini zimparaliyor, yahu gunde kacyuzbinkez tikleyen birseyi yapiyor, ve bir saatinin bakim raporunu gormustum, gunde -4 +6 gibi bir araliktaydi, yahu elle nasil yapabilirsin boyle bir hassasiyet, gercekten inanilmaz bir sey bu, cidden diger markalar, marka olduklarina utanmalilar.
instagram.com/archpatek
Kullan覺c覺 avatar覺
sieger

Ya: 37
Kay覺t: 18 Kas 2015, 13:01

Mesaj mturann » 05 Eki 2018, 17:28

Yabanc覺 dilden dolay覺 hi癟bir ey anlamad覺m ama tamam覺n覺 izledim
Tekrar da izlemeyi d羹羹n羹yorum.
Ben de yeri gelmiken paylamak istedim

Philippe Dufour Belgeseli
https://www.youtube.com/watch?v=O9nm1HfU2Y8
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 252 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners