TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ilk defa saat alacağım ama bilgim ve tecrübem yok..

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ilk defa saat alacağım ama bilgim ve tecrübem yok..

Mesaj SeSsizlik » 27 Eyl 2018, 21:09

Sinan kardesim iste bende aynen bunu diyorum yukarida yazdiginiz kadar saat fanatigi degilim, :) bütce olarak hadi en fazla 1000 euro ya kadar cikarim diyorum ama fazlasi beni asar iste o verdigim paraninda tam karsiligini alayim hata yapmayayim hani kolum bos kalmasin aksesuar anlaminda güzel kalite bi saat alayim beni mutlu etsin amacim bu sadece. Ama ilk defa saat alacak biri olarak almiskende bütcem dahilinde en mantiklisini alayim diyorum.

Sizler bu konuda asiri merakli ilgili hoby anlaminda ilgilendiginiz gönül verdiginiz icin direk sizler gibi bilgisi olan insanlarda fikir edinmek amacim.

Forumda az cok gezindim insanlarin kollarinda direksiyonda cekilmis resimlerine vss baktim ( Bu arada direksiyonlarin bir cogu BMW idi :)

bende 320d kullaniyorum 11 seneden beridir nasip olursa saat aldigimda yeni a5 sportbage direksiyonunda bende paylasirim saatimin resmini ;) ( Bunlar konu disi gibi oldu biraz pardon :) )
Kullanıcı avatarı
SeSsizlik

Mesaj Ground » 27 Eyl 2018, 21:23

SeSsizlik yazdı:Sinan kardesim iste bende aynen bunu diyorum yukarida yazdiginiz kadar saat fanatigi degilim, :) bütce olarak hadi en fazla 1000 euro ya kadar cikarim diyorum ama fazlasi beni asar iste o verdigim paraninda tam karsiligini alayim hata yapmayayim hani kolum bos kalmasin aksesuar anlaminda güzel kalite bi saat alayim beni mutlu etsin amacim bu sadece. Ama ilk defa saat alacak biri olarak almiskende bütcem dahilinde en mantiklisini alayim diyorum.

Sizler bu konuda asiri merakli ilgili hoby anlaminda ilgilendiginiz gönül verdiginiz icin direk sizler gibi bilgisi olan insanlarda fikir edinmek amacim.

Forumda az cok gezindim insanlarin kollarinda direksiyonda cekilmis resimlerine vss baktim ( Bu arada direksiyonlarin bir cogu BMW idi :)

bende 320d kullaniyorum 11 seneden beridir nasip olursa saat aldigimda yeni a5 sportbage direksiyonunda bende paylasirim saatimin resmini ;) ( Bunlar konu disi gibi oldu biraz pardon :) )

Ahh hocam o kadar göreceli bir konu ki bu :)

Bence bir kaç ay bekleyin. Fırsat bulursanız mağazaları gezin. Kolunuzda test edin.

Örneğin ilk zamanlarda 42-43mm saatleri satın aldım. Fakat zamanla 39-40mm nin ideal ölçüm olarak karar kıldım.

Giyim şekliniz, çalışma şartlarınız kullanımda büyük etken.

maurice lacroix , longines markaları fiyat skalanız için uygun gibi. Pardayan ın dediği gibi farklı saat tipleri var bunlar denenmeden anlaşılmaz (tabi bir üst cümledeki gibi şartlar)

maurice lacroix aikon automatic (siyah ya da lacivert) uzun süreli kullanım için güzel olabilir.

@eraslani üstad :champ:

Bir de Eraslani nin saati Omega Seamaster da alıp unutulabilecek düzeyde bir saat :champ:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj SeSsizlik » 27 Eyl 2018, 21:27

Tesekkür ediyorum degerli yorumlariniz icin hepsini dikkate aliyorum kafamda taslar yerine oturmaya basliyor en son burdaki fikirlerden sonra

Bilmiyorum kac tane olur secenekleri yine burda sizlere danismaktan kacinmicam ;)
Kullanıcı avatarı
SeSsizlik

Mesaj afl » 27 Eyl 2018, 21:31

Sinan çok güzel özetlemiş. Bu forumda hemen herkes quartz (pilli ) saat kullanmış ve kullanmakta olsak da, hepimiz mekanik saat aşığıyız. O yüzden ben size mekanik bir otomatik saat tavsiye ederim.
Belirttiğiniz fiyat aralığında, Japonlardan Seiko ve Orient ve İsviçreli Tissot sizi üzmeyecektir. Keza Hamilton modelleri de öyle.

Ancak Almanya'da olmanızın avantajını kullanın ve
Mido: Ocean star captain
Mido : Multifort
Davosa : Ternos diver modellerine bakın derim.

1000 euronun üzerine çıkmak istemem demişsiniz ama olur da zehiri alır ve çıkarsanız 2500 - maksimum 3000Euro civarlarında ilk ve tek tercih Sinn olmalı derim.
Sinn U1, Sinn U2 ve Sinn 103 serileri fiyatının çok çok üstünde saatlerdir.

Satın almadan önce aklınızı çelen modelleri fotoğraflarsanız, burada çok yerinde yorumlar alacağınızdan emin olabilirsiniz :thumbup:
Hoşgeldiniz ve kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj SeSsizlik » 27 Eyl 2018, 21:39

afl yazdı:Sinan çok güzel özetlemiş. Bu forumda hemen herkes quartz (pilli ) saat kullanmış ve kullanmakta olsak da, hepimiz mekanik saat aşığıyız. O yüzden ben size mekanik bir otomatik saat tavsiye ederim.
Belirttiğiniz fiyat aralığında, Japonlardan Seiko ve Orient ve İsviçreli Tissot sizi üzmeyecektir. Keza Hamilton modelleri de öyle.

1000 euronun üzerine çıkmak istemem demişsiniz ama olur da zehiri alır ve çıkarsanız 2500 - maksimum 3000Euro civarlarında ilk ve tek tercih Sinn olmalı derim.

Satın almadan önce aklınızı çelen modelleri fotoğraflarsanız, burada çok yerinde yorumlar alacağınızdan emin olabilirsiniz :thumbup:

Tesekkür ederim hos buldum sagolun,

o kadar bilgisizimki bu konuda mekanik bir otomatik saat dediginiz yani kullanici hic bisey yapmadan devamli calisan saatmi oluyor yoksa atiyorum 48 saat icinde mecbur kendim mauel kurmammi gerekiyor ? kafam karisti.

ikincisi dedigim gibi maksimum limitim 700 ile 1100 euro oluyor oda hanimin gazi var sagolsun al diyor sen masrafsiz adamsin hakediyorsun diyor :)
Kullanıcı avatarı
SeSsizlik

Mesaj Ankthas » 27 Eyl 2018, 22:11

2. el düşünürseniz o bütçelere forumdan Oris alınabilir TSF edition, standart Aquis ya da 65. Zevkinize göre seçin. Bahsettiğim saatler sizin fiyat aralığında alabileceğiniz en kaliteli saatlerden. Seiko, Orient, Citizen, Tissot bütçenizin altında olduğu için önermedim yoksa başlangıç için çok iyi saatler. Hatta benim şu an hiç saatim olmasa ve sizin bütçenize sahip olsam, bir Seiko - SKX, bir Casio - DW 5600, bir Tissot - Visodate, bir de Steinhart A tipi bir pilot alırdım :champ: Tabi hepsi 2. el olmak kaydıyla :thumbup:
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj siyahpena » 27 Eyl 2018, 22:13

SeSsizlik yazdı:
afl yazdı:Sinan çok güzel özetlemiş. Bu forumda hemen herkes quartz (pilli ) saat kullanmış ve kullanmakta olsak da, hepimiz mekanik saat aşığıyız. O yüzden ben size mekanik bir otomatik saat tavsiye ederim.

Tesekkür ederim hos buldum sagolun,

o kadar bilgisizimki bu konuda mekanik bir otomatik saat dediginiz yani kullanici hic bisey yapmadan devamli calisan saatmi oluyor yoksa atiyorum 48 saat icinde mecbur kendim mauel kurmammi gerekiyor ? kafam karisti.

ikincisi dedigim gibi maksimum limitim 700 ile 1100 euro oluyor oda hanimin gazi var sagolsun al diyor sen masrafsiz adamsin hakediyorsun diyor :)

otomatik saatler kolunuzda kaldığı sürece kurmanız gerekmez. mekanizma günlük olağan vücut hareketleriniz ile kendini sürekli kuracaktır.

olur da bugün saat kullanmayım dediniz, bir çoğunun rezervi 40 saat üzeri olduğu için yine hiçbirşey yapmanıza gerek olmayacak, ama çıkardınız ve 5 gün çekmecede yattı işte o zaman saati elinize aldığınızda durmuş olduğunu göreceksiniz ve yeniden ayarlamaya ihtiyaç duyacaksınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
siyahpena

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, MacGyver, Skywalker34tr ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners