günaydın herkese,
öncelikle kurun atladığı zıpladığı bir gün olmamasını diliyorum. işim mali işler para finans forward kur vergi vs.
1 hafta önce rolex 126334 saat aldım. önceden eurosunu hazırlamıştım. yaklaşık 55 günde TL bazında saate %46 zam(5,31-7,77) gelmiş. sonuçta bu lüks bir üründür ve hobidir vs.
Fakatttt, son bir haftada marketlerden çıldırarak çıkıyorum. evin alışverişini herşeyini ben yaparım ve fiyatları sürekli takip ederim. takıntım:)
yudum yağ çıkmış, 27den 34e, ariel çıkmış 34 den 42,80'e. Mayalık süt çıkmış 16,50'den 19'50'ye. Salça 5 den 8,50'ye. FAKAT GELİRLER AYNI:(
Bu durumu kullanan adamlar da var mı, tabi ki var. fasoncuya iş yaptırıyoruz. diyor ki zam yaptım. işçilik yapıyorsun oturduğun yerde, elektrik kullanmıyorsun bişey yapmıyorsun. işte piyasa diyor. Personele zam yaptın mı yok. Servis gideri yok vs.
İhracat rekortmeni şirketiz, döviz havuzunda yüzüyoruz. bankayı arıyorum peşin bir şey alacağız kredi bayramdan önce 3 dü kaç oldu dedim. euro için min 8,5 dedi. o da öğlene kadar:). Bankanın, dövizi benden geri alma riski olmamasına rağmen verdiği fiyat.
yurtdışından ithal edip piyasaya satan fiyatı uçurdu, örneğin nohut 18,50 TL. Millet bu fiyattan da alırım derse firma yaşar. Ama çoğunluk benim gibi yapar ve almaz ise o ve onun gibi firmalar batacak.
ihracat açığı dayandı aylık 5,8 milyar dolara. yani yıllık 70 milyar usd. kaçla açtık yılı, 45 milyar usd.
bizim ihracatımız ithalatımızı yakalayamadığı sürece kurlar uçar gider. 5 ürün kalmış yurt dışından almadığımız. beteriz.
piyasadaki zamları takip ettiğim ayrıca iki websitesi var. biri vw, passat 2.0 446k ya dayanmış. diğer websitesi de konut kredileri için baktığım akbank. 360k lık evin geri ödemesi için 1.246k istiyor. aylık 11k. şaka gibi ama gerçek. aylık 11k taksite ödesem 1,400 lük kira getirili evde ne işim var, 2k ya villa kiralar yaşarım:)
etrafımdaki herkese iki aydır söylüyorum, neye ihtiyacınız varsa elektronik, araba, 0,98lik(2 ay önceki, yenisi değil) ev vs. alın, gidiş hiç iyi görünmüyor. 25 adet rolex alanı da biliyorum. umarım erken seçim olmaz. olmaz ise biraz daha bu seviyelerde gideriz demek olur. FAKATTT erken seçim kararı alınır ise demek ki hiç tutulamayacak duruma geldi ve patlayacak anlamına gelir. Bu benim şahsi görüşüm. Benzin fiyatlarından da takip edebilirsiniz.
Hakkımızda hayırlısı.