TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Mesaj eraslani » 04 Eyl 2018, 16:00

onurkoseoglu yazdı:
eraslani yazdı:
onurkoseoglu yazdı:
eraslani yazdı:Herhangi bir krizde lüks tüketimin düştüğüne şahit olmadım..

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İsmail Bey, Ağustos 2017 de Türkiye'de 2324 adet Mercedes otomobil satıldı, Ağustos 2018 de ise satılan Mercedes otomobil sayısı 951. %59 luk bir daralma var.

Gerçekler dağ gibi karşımızda duruyor maalesef.

Mercedes, Rolex gibi markaları lüks olarak saymıyorsanız saygı duyarım tabi ki o farklı bir tartışmanın konusu...

Kriz dönemlerinde ilk etkilenen ve keskin düşüşler yaşayan lüks markalar,yine krizden ilk çıkan ve satış adetlerini yukarıya taşıyanlar olmuştur hep.Bunu yaşadığımız en yakın kriz olan 2001 rakamlarına bakarak görebiliriz.
Tabii birde kriz yönetimi diye bir şey var,aynı sektör ve segmentteki tüm markalar aynı grafiği paylaşamayabilir.
Bu krizin çıkışında (iyimser düşünerek geçeceğini varsayıyorum) bahsettiğimiz markaların hayli yüksek satışlara ulaşmasını bekleyebiliriz.

2001 yılından 2013 yılına kadar geçen süre içerisinde Türkiye milli gelirini 200 milyar usd seviyesinden 900 milyar usd seviyesine taşıdı. Uygulanan ekonomik program, reformlar, özelleştirme (yanlış kere kanlış), altyapı yatırımları ve en önemlisi dünyadaki yüksek likidite bunu sağladı. 12 yıl içerisinde %450 lik bir milli gelir artışı var.

Yüksek faiz - düşük kur politikasıyla Türkiye'ye dünyadan para aktı ve bunun sonucu ne oldu derseniz karı-koca memur evine BMW alabildi. Orta düzey bir şirket yöneticisi usd kurunun 1,5 olduğu dönemlerde 2500-3000 usd maaşlar aldı ki yaratılan katma değere göre bu korkunç yüksek bir düzeydi. Dolayısıyla insanlar ithal lüks ürünleri tükettiler. (Iphone, rolex, bmw, louis vuitton vs. adını ne koyarsanız koyun)

Yeni bir çıkış için önümüzdeki on yıl aynı hızda milli gelir artışı olabilir mi? Yeni bir hikaye yazmamız gerekiyor. Milli geliri 2 trilyon usd seviyelerine taşır mıyız? İyimser görüşlerinizin sonucu bu sorulara bağlı.

Şahsınıza matuf algılamayın lütfen ben kendi görüşlerimi belirtmek istiyorum zira doğru tahlil bizi doğru teşhise, doğru teşhis ise doğru tedaviye götürür.

Şu an kriz olduğunu da düşünmüyorum ciddi bir daralma yaşıyoruz. Evet bayramda bodrum yolları kalabalıktı, otellerde yer yoktu buna rağmen:)

Çok paralel düşünüyoruz..Dikkat çekmek istediğim konu,her krizin yeni zenginler yarattığı ve varolanları da daha zenginleştirebildiği.Bunun neticesinde lüks tüketim diğer verilerden ayrışıyor.Zaten bu mallar toplumun büyük bölümünün hiçbir zaman tüket(e)mediği ürünler.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj eraslani » 04 Eyl 2018, 16:07

byakrep yazdı:
eraslani yazdı:Herhangi bir krizde lüks tüketimin düştüğüne şahit olmadım..

Lüksü bir kenara koyalım markete gidip hiç baktınızmı bilmiyorum fakat fiyatlar hiçte sizin dediğiniz gibi değil gayet abartılacak durumda.
1 TL olan su şuan 1,75 bu en kötü örnek. Saat üzerinden örnek vermek gerekirse 3 ay önce aldığım 1.000 TL olan saat şuanda 1800 TL üzeri fiyat çekiyorlar. Paylaştığınız Orient 300-400 TL civarıydı şuan geldiği nokta ortada. Yine başka bir arakdaş 27 bin aldığı hulk olmuş 48.000 TL ve böyle giderse o hulk olacak 60 bin belki 80 bin civarı. Dikkat edin formumda doğru dürüst kutu açılışı yok eskiden en az 2 günde bir açılış olurdu ve ikinci elde çeşit çeşit model olurdu bunlar hep azaldı. Ben şuan bir saat almayı kalkim dedim 1800 TL 3,4 ay önce almadığım saat şuan 3.000 TL. Bunları neden yazıyorum derseniz abartılacka bir şey yok dediğiniz içindir. Ha siz Türkiye'de yaşamıyorsanız başka. Çıkışımı maruz görün fakat ülkedeki durumumuz gayet ortada.

Abartmayalım dediğim, fiyatların 4 değil 2 katına çıkmış olmasıydı :D
Cevap verdiğim arkadaş bunu hiç yanlış anlamazken,siz nasıl anlayabildiniz merak ettim.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj HknDrsn » 04 Eyl 2018, 16:43

O zaman şöyle diyelim fiyatın 2 katı olmasıda abartılacak bir durum değil :thumbup:
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj eraslani » 04 Eyl 2018, 16:57

byakrep yazdı:O zaman şöyle diyelim fiyatın 2 katı olmasıda abartılacak bir durum değil [emoji106]
İlle bir şey söylemek istiyorsanız söyleyin tabii,ama ben farklı şeylerden bahsediyorum.

Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj asymptote » 04 Eyl 2018, 18:14

Kurdaki artış, daha önce lüks sınıfına girmeyen bazı malları lüks sınıfına soktu. Dolayısıyla lüks ürün çeşitliliği arttı. Bu olumlu birşey. Lütfen biraz iyimser düşünelim arkadaşlar. Bence iyimser düşünerek bu krizi/daralmayı (ya da adı her ne ise) aşabiliriz. Düşünce gücü çok önemli. İyimserliğimizi artırmak için de saraylar inşa edebiliriz. Hem bu şekilde demir-çelik-çimento piyasası da canlanır..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj onurkoseoglu » 04 Eyl 2018, 18:30

Güzel ironi:)
asymptote yazdı:Kurdaki artış, daha önce lüks sınıfına girmeyen bazı malları lüks sınıfına soktu. Dolayısıyla lüks ürün çeşitliliği arttı. Bu olumlu birşey. Lütfen biraz iyimser düşünelim arkadaşlar. Bence iyimser düşünerek bu krizi/daralmayı (ya da adı her ne ise) aşabiliriz. Düşünce gücü çok önemli. İyimserliğimizi artırmak için de saraylar inşa edebiliriz. Hem bu şekilde demir-çelik-çimento piyasası da canlanır..

VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
onurkoseoglu

Mesaj HknDrsn » 04 Eyl 2018, 19:19

eraslani yazdı:
byakrep yazdı:O zaman şöyle diyelim fiyatın 2 katı olmasıda abartılacak bir durum değil [emoji106]
İlle bir şey söylemek istiyorsanız söyleyin tabii,ama ben farklı şeylerden bahsediyorum.

Ben olayı ekonomik olarak değerlendiriyorum. Siz kabul edersiniz yada etmezsiniz ülkede bir kriz var ve büyümeye devam ediyor. Tamam bir saat ekmek yada su değil fakat sonuç olarak 3 liralık ürünü 5 liraya kimse almak istemez. Saygılar

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj alihoca » 04 Eyl 2018, 22:05

Ülkede hemen her alanda fahiş fiyat artışları olduğu gün gibi açık. Bir markete girip basit bir alışverişten sonra durumun farkına varmamak için kör olmak lazım. Sadece market de değil her alanda bu var. Bu durumda “krizden nasıl olur da güçlenerek çıkacağımızı “ merak ediyorum. Geçen yıl Temmuz ayında 13.500 TL vererek aldığım Omega PO 42 mm saatin fiyatına şimdi baktığımızda neredeyse %250 artış var. 2016 da 66000 TL ye hemde faizsiz krediyle aldığım aracımın bugünkü sıfır fiyatı 139000 TL. Bugün olsa mümkün değil ikisini de alamazdım. Bu demektir ki fakirleştik hem de fena halde fakirleştik.
Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners