TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Seiko model numaras覺ndaki "J" "K" hakk覺nda yanl覺 bilinenler

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko model numaras覺ndaki "J" "K" hakk覺nda yanl覺 bilinenler

Mesaj Pardayan » 18 Au 2018, 05:43

oumu 繹yle biliriz : Seiko model numaras覺ndaki "J" made in japan demektir. "K" Malezya da Kore de falan 羹retilir. Bu 繹yle bir ehir efsanesi haline gelmitir ki alan memnun satan memnun. Al覺c覺 "made in japan " seiko ald覺m der; fazla para 繹der, sat覺c覺 ayn覺 modeli "J" diye daha fazla fiyata satar. hatta bu efsane 繹yle bir hale gelmitir ki internet maazalar覺ndan veya herhangi bir marketten vs. saat almaya kalkt覺覺n覺zda t覺pat覺p ayn覺 saatin J li olan覺n覺n K l覺 olan覺ndan daha pahal覺ya sat覺ld覺覺n覺 bile g繹r羹rs羹n羹z.

imdi efsaneleri bir kenara b覺rak覺p gelelim ger癟eklere. Bu konuyu uzun uzun arat覺rd覺m, japon saat bloglar覺na bakt覺m, 癟eitli 羹lke forumlar覺n覺 inceledim, genel fikir birlii udur, "Japonya da 羹retilmi" etiketi ve J kodu Ortadou ( middle East) 羹lkelerinin g羹mr羹k kurallar覺n覺 kar覺lamak 羹zere konulmu bir koddur. Buralardaki g羹mr羹k kanunlar覺na g繹re 襤thal bir 羹r羹n羹n 羹lke meneinin belirilmesi zorunludur. Dolay覺s覺 ile Made in Japan ve J kodu bu g羹mr羹kler i癟in belirtilmi buraya ihra癟 edilen 羹r羹nler i癟in konulmu bir koddur. Nitekim J modellerinin takvimlerine bakarsan覺z arap癟a ve ingilizce, K modellerinin takvimlerine bakarsan覺z ingilizce ayr覺 bir ikinci lisan ( Almanca vs ) g繹r羹rs羹n羹z.(Worldwide market) Hatta J ve k kodlar覺n覺n hi癟 bulunmad覺覺 yal覺n model numaras覺 olan覺n覺 da g繹rebilirsiniz bu genellikle USA pazar覺 i癟indir, ama bunlarda kasa arkas覺nda "made in japan" yazar.Amerikan reg羹lasyonlar覺n覺 kar覺lamak i癟in.

Seiko 羹r羹nlerinin orjinal par癟alar覺 Japonyada 羹retilir ve ayn覺 standartlar dahilinde Japonyada seiko fabrikalar覺nda veya baka bir 羹lkedeki ayn覺 kalite kontrol mekanizmas覺na sahip bir japon tesisinde birlestirilir. Dolay覺s覺 ile aralar覺nda hi癟bir kalite fark覺 olumaz.

Yani bu etiketleme bireysel pazar d羹zenlemelerini kar覺lamak i癟in farkl覺d覺r.Kusura bakmas覺nlar ama Sat覺c覺 ne satt覺覺n覺 bilmedii i癟in ( maalesef t羹m elektronik sekt繹rlerde vs. de b繹yledir. ) Sat覺c覺 J modellerine K ya nazaran daha az indirim yapar, Al覺c覺 da "J model orjinal Seiko ald覺m " diye fazla para bay覺l覺r.Bu da maalesef saat sat覺c覺lar覺 i癟in ansl覺 bir fenomen haline gelmitir.

Siz siz olun......
Benden s繹ylemesi.

(Baka fikir beyan edecek olan varsa konu tart覺maya a癟覺kt覺r.)
Kullan覺c覺 avatar覺
Pardayan

Kay覺t: 12 Haz 2018, 00:44

Re: Seiko model numaras覺ndaki "J" "K" hakk覺nda yanl覺 biline

Mesaj iskampavya » 18 Au 2018, 09:32

G羹zel arat覺rma,faydal覺 bilgi. Teekk羹rler.

SM-N920C cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
iskampavya

Ya: 52
Kay覺t: 22 Ara 2017, 09:42

Mesaj braveagle72 » 18 Au 2018, 11:27

Yine g羹zel ve faydal覺 bir bilgi paylam覺s覺n覺z. Forumda daha fazla artmas覺 dileiyle. Teekk羹rler
Kullan覺c覺 avatar覺
braveagle72

Ya: 53
Kay覺t: 02 Haz 2018, 18:45

Mesaj CptOz » 18 Au 2018, 12:09

Bu konu yabanc覺 forum ve sitelerde de 癟ok tart覺覺lm覺t覺r. Evet bilgiler doru fakat benim bildiim K modeller japan movement diye belirtilir. Mekanizma tamamen Japonya 羹retimi olup; kasa, kordon, kadran gibi par癟alar malezya veya kore uretimi olabilmekte ve montaj覺 oralarda yap覺lmaktad覺r. J modeller 羹retim ve paketleme dahil Japonya 癟覺k覺l覺d覺r. Kalite olarak bir fark yoktur, tamamen Seiko kontrol羹nde uretim ve paketleme yap覺lmaktad覺r. Fakat nedense hem J hem de K modeline sahip olanlarin yapt覺覺 incelemelerde ufak da olsa detaylarda farklar tespit edenler var. (kadran覺n daha parlak olmas覺, fosfor s羹resi gibi) Kalite olarak ben de bir fark olduunu d羹羹nmuyorum, sat覺c覺larda arada 20-50$ kadar farklar olabiliyor. Sat覺c覺lar bunu pazarlama stratejisi olarak da kullan覺yor tabii...

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
CptOz

Kay覺t: 01 Au 2018, 11:27

Mesaj Ankthas » 18 Au 2018, 17:16

ozgtegin yazd覺:Kalite olarak ben de bir fark olduunu d羹羹nmuyorum, sat覺c覺larda arada 20-50$ kadar farklar olabiliyor. Sat覺c覺lar bunu pazarlama stratejisi olarak da kullan覺yor tabii...

Kat覺l覺yorum, maliyet a癟覺s覺ndan da fiyat fark覺 olmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum, yani J versiyonlar iiriliyor. SKX'ler 繹zelinde konuursak K versiyonu daha bile iyi 癟羹nk羹 kadranda jewell say覺s覺 yazm覺yor daha temiz bir kadran覺 var J versiyonuna g繹re. Bu arada Sahibinden'de anakkale'de bir sat覺c覺 var K versiyonlar覺n覺 japon versiyon deyip fahi fiyattan sat覺yor akl覺n覺zda olsun.
Deniz
Kullan覺c覺 avatar覺
Ankthas

Ya: 35
Kay覺t: 09 May 2017, 19:29

Mesaj CptOz » 18 Au 2018, 17:42

Serbest piyasa ekonomisi satabiliyor ise ne mutlu ona [emoji12] baz覺lar覺 kaz覺k yiye yiye tecr羹be kazan覺r... istediin kadar tavsiye et... hmmm anakkalede nem fazla yoktur, mekanizmalar daha kuru ve stabildir... ondan fiyat fark覺 olmas覺 normal...

Kullan覺c覺 avatar覺
CptOz

Kay覺t: 01 Au 2018, 11:27

Mesaj kosumi » 19 Au 2018, 22:55

G羹zel bilgi teekk羹rler. Bende de bir K versiyonu var ve J'ye daha fazla para vermediim i癟in mutluyum :)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
kosumi

Kay覺t: 10 Tem 2017, 18:21

Mesaj gozdentunay » 21 Au 2018, 02:37

Y覺llarca skx 007 lere yok j kodlu yok k kodlu diye diye bizle g羹zel oynam覺lar[emoji1] teekk羹rler g羹zel payla覺m i癟in[emoji106]

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
gozdentunay

Kay覺t: 24 Kas 2017, 10:58

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: kesikparmak, ogeday, sasuta, zifft ve 224 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners