TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vostok mu? Seiko mu? Hamilton mu?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Vostok mu? Seiko mu? Hamilton mu?

Mesaj eraslani » 21 Haz 2018, 16:28

Ben de Hamilton tercih edilmesinden yanayım..Fiyatları birbirine yakınsa hele özellikle ve tereddütsüz Hamilton derim.Seiko 5 2.el olarak çok ucuza bulunduğunda alınır.Rus saatlerine genel olarak bir antipatim olsa da bahsedilen vostok tasarım olarak fena değil (en azından kadranında kril alfabesi kullanılmamış).O da sahip olunan 3-5 saatin üzerine değişiklik olsun diye alınır.
Hamilton :thumbup:
Benim alternatifim Bulova uhf olur..Otomatik değil ama 262 khz ile oldukça keyifli görünüyor
Resim
En son eraslani tarafından 21 Haz 2018, 16:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj MeraklıAdam » 21 Haz 2018, 16:32

Jamiryouuu yazdı:
MeraklıAdam yazdı:Ben sizin yerinizde olsam hiç düşünmeden Hamiltonu alırdım. :thumbup:

Peki listede hamilton olmasaydı

Hamilton olmasaydı tercihim Seiko 5 olurdu. Çünkü ben Seikoyu Vostoktan çok daha önde görüyorum.
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

Mesaj raven » 21 Haz 2018, 16:36

Fiyat/performans: Seiko 5
Kalite/prestij: Hamilton khaki
Sempti: Vostok
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Napravo » 21 Haz 2018, 16:52

Jamiryouuu yazdı:Öncelikle herkese iyi forumlar degerli arkadaşlar herzaman olduğu gibi çok değerli yorum ve önerilerinize ihtiyacım var şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. :) :)
Uzun zamandır arayış içerisindeyim otomatik saat konusunda ve arayışlarım sonucu üç saat begendim
1) Hamilton Khaki Field Auto
https://shop.hamiltonwatch.com/hamilton ... 55533.html

Swiss Made
Hamilton Calibre H-10
25 jewels
80 saat güç rezervi
42mm kasa çapı
Safir cam
22mm lug
10 ATM
Tarih penceresi

Resim
Resim

2) Seiko SNZG11J
https://www.abtsaat.com/seiko5-otomatik ... -kol-saati

Japan movement
Seiko caliber 7S36
23 jewels
36 saat güç rezervi
42mm kasa çapı
Hardlex Kristal Cam
22mm lug
10 ATM
Tarih ve gün göstergesi

Resim
Resim

3) Vostok Komandirskie K-34
https://meranom.com/en/komandirskie/vos ... 46769.html

Made In Russia
Vostok 2415.02
31 ruby jewels
31 saat güç rezervi
42mm kasa çapı
Mineral cam
22/20mm lug
10 ATM
Tarih penceresi

Resim
Resim

Bu saatlerle ilgili bi çok araştırma yaptım forumda bi çok özel mesajla arkadaşları rahatsız ettim :lol: hepsi sağolsun hiç kırmadılar beni sonunda bi cevaba ulaşmış hissettim kendimi ve vostok da karar kıldım vostok la ilgili aklımdaki soruları yine sordum defalarca çünkü araştırmadan almak alıp pişman olmak istemiyorum hakverirsiniz ki neyse aklıma fiyat gözetmeksizin başlangıç otomatik saat olarak önerilebilecek saatler hangileri olmalı gibisinden bi soru takıldı hem bu soruya cevap aramak için hemde belki yanlış bi karar verdiysem dönüp değiştirmek için bu konuyu açmaya karar verdim.

Öğrenmek istediğim siz değerli ustalar, bilgili ve ilgili saat meraklıları bu 3 saat ile ilgili yorum düşünceleriniz nelerdir sizce fiyat gözetmeksizin alınacaksa eger bu 3 saaten hangisi alınmalı saatlerin artıları eksileri nelerdir zahmet edip cevaplarsanız çok sevinirim tekrar dan iyi forumlar :) :)

Aynı 3 saat arasında kalma olasılığımız nedir acaba? :D Aynı dönemden ben de geçtim. Seiko'nun kadranı çok karışık gözüktü gözüme. Hamilton'a aşık oldum diyebilirim. Kolumda da gördüm ve 3.000 Tl'lik fiyatı ile rüyalarımın baş köşesinde duracak bir saat (şu anlık bütçeme göre). Vostok olanı tercih ettim ve önümüzdeki hafta meranom'dan sipariş vereceğim.
Kullanıcı avatarı
Napravo

Mesaj Skywalker87 » 21 Haz 2018, 17:03

raven yazdı:Fiyat/performans: Seiko 5
Kalite/prestij: Hamilton khaki
Sempti: Vostok

+1

Çok güzel bir yorum olmuş :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Skywalker87

Mesaj Jamiryouuu » 21 Haz 2018, 17:05

eraslani yazdı:Ben de Hamilton tercih edilmesinden yanayım..Fiyatları birbirine yakınsa hele özellikle ve tereddütsüz Hamilton derim.Seiko 5 2.el olarak çok ucuza bulunduğunda alınır.Rus saatlerine genel olarak bir antipatim olsa da bahsedilen vostok tasarım olarak fena değil (en azından kadranında kril alfabesi kullanılmamış).O da sahip olunan 3-5 saatin üzerine değişiklik olsun diye alınır.
Hamilton :thumbup:
Benim alternatifim Bulova uhf olur..Otomatik değil ama 262 khz ile oldukça keyifli görünüyor
Resim

Degerli yorumunuz için gerçekten teşekkür ederim ve çok güzel bir öneride bulunmuşsunuz ama keşke bulova da otomatik olsaydı
Kullanıcı avatarı
Jamiryouuu

Mesaj Jamiryouuu » 21 Haz 2018, 17:06

MeraklıAdam yazdı:
Jamiryouuu yazdı:
MeraklıAdam yazdı:Ben sizin yerinizde olsam hiç düşünmeden Hamiltonu alırdım. :thumbup:

Peki listede hamilton olmasaydı

Hamilton olmasaydı tercihim Seiko 5 olurdu. Çünkü ben Seikoyu Vostoktan çok daha önde görüyorum.

Teşekkür ederim sağolun
Kullanıcı avatarı
Jamiryouuu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 28 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners