TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sarkaçlı Duvar Saati Gong Ayarı Nasıl Yapılır?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sarkaçlı Duvar Saati Gong Ayarı Nasıl Yapılır?

Mesaj mkd506 » 27 May 2018, 04:53

Schmeckenbecher marka sarkaçlı bir duvar saatim var.Saatim saat başlarında ve yarımlarda gong çalıyor.Fakat bu gong sesi tam saat başında veya yarımda değilde,1 dk. sonra çalmaya başlıyor.Yani saat 15:00'te değilde 15:01'de çalıyor.Bunun tam zamanında çalması için nasıl ayar yapabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.Saatim Almanya'dan hediye geldi.Her zaman hayalini kurduğum bir saatti,fakat bu ufacık sorun beni deli etmeye yetiyor :D
Kullanıcı avatarı
mkd506

Re: Sarkaçlı Duvar Saati Gong Ayarı Nasıl Yapılır?

Mesaj MeraklıAdam » 28 May 2018, 03:46

Merak etmeyin, bu bir sorun göstergesi değil :), ben size açıklama yapayım, sarkaçlı duvar saatlerin akrepini ve yelkovanını ortadan tutan bir vida vardır, saatinizi tam saatte çaldırın, mesela saati 15:01 de çaldırın, ve hemen ardından sarkacını durdurun ki dakikalar ilerlemesin, sonra akrep ve yelkovanın ortasında ki vidayı gevşetip yelkovanı 15:01"den 15:00"a alıp vidayı yerine sıkın, ve saat artık tam zamanın da gong vuracaktır. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners