schavelle yazdı:Merhaba, tam fiyat/performans saatlerini seçmişsiniz.
Glycine benim çok sevdiğim, tarihi de olan bir marka. Özellikle vintage dünyasında Chrono ve Airman modelleri çok popüler.
Güncel Combat Sub modellerinden vintage görünümlü sararmış lume'li olanlarını beğeniyorum:
https://www.jomashop.com/glycine-watch-gl0083.html
Bazen süper indirimler oluyor. Linkte Nato bileklikli olan modeli paylaştım ama çelik ve silikon bileklikli modelleri de satılmakta.
Yine de favori Glycine modelim Airman'dir.
Şu anda satışta olan modellerde Invicta sebebiyle kalitede bir düşüş olduğunu zannetmiyorum. Şahsen Invicta'nın daha üst segment markası olarak kalacağını düşünüyorum. Kendileri de öyle diyor:
http://wornandwound.com/under-invicta-glycine-promises-to-focus-on-airman-and-combat-lines/
Certina belki daha da önemli bir marka (bence). Kendi mekanizmasını ve patentli teknolojinerini de üretiyordu zamanında. İlla da Diver olacak diyorsanız DS Action Diver'ın Titanyum modellerini öneririm.
Longines Hydroconquest Türkiye'de daha popüler ve daha çok bilekte görebileceğiniz bir model. Top Grade ETA kullandığı söyleniyor. Şahsen normal Conquest modelini daha çok seviyorum ve kullanıyorum ama Diver arıyorsanız Hydroconquest'i kesinlikle öneririm. Hatta 2. el olarak uygun fırsatlar var.
Oris Aquis yukarıdaki saatlerden daha pahalı, bu yüzden elma-elma karşılaştırma olduğunu düşünmüyorum ama tabii ki 2. el TSF edition öneririm. (Cosc sertifika, 2 bileklik, limited edition vs.)
Her ne kadar Seiko'yu çok sevsem ve kullansam da yukarıdaki saatleri daha az bulunması ve biraz daha özel hissettirmesi sebebiyle SKX, Turtle, Samurai gibi modellere öneririm.
Merhaba
Detaylı tavsiyeleriniz için teşekkürler
Glycine konusunda kafam karışık. Yabancı forumlardada çelişkili yorumlar var. Halen araştırıyorum, aslında yazaktım oradaki konularada fırsat olmadı. Çelişki biraz fiyat politikası ile de alakalı. Bu saatler 1000$ bandında iken, şimdi şok indirimlerle 450$ civarına iniyor. Hal böyle olunca insanın aklına “acaba?” gelmiyor değil. Elimize alıp inceleme şansımız da yok malum.
Ben CombatSub a odaklanıyorum. Hali hazırda oldukça iyi bir havacılık temelli bir saatim varken bir başka havacıyı gruba katmaktan sa, biraz daha farklı bir saat, belki biraz daha dayanıklı bir model daha mantıklı geliyor.
Biraz Longiness takip edeceğim. Certina diver için kalın ve büyük deniyor, çok tercih ettiğim bir durum değil.
Ve tabi Oris i bir yerlerde denemem de lazım. Aquis hiç denemedin.