TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

6.000 - 7.000 Dolar Seviyesinde Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 6.000 - 7.000 Dolar Seviyesinde Saat Tavsiyesi

Mesaj Emre » 30 Oca 2011, 00:07

Selamlar,

serhat200 secimini yapmis gibi gorunuyorsun, RO bence de guzel bir secim. Ikinci el alma konusunda NickyNick'e, 15202 alma konusunda da drk'ya katiliyorum.

Ikinci el alma konusunda, bence iki secenek var ortada. Birincisinde eger diyorsan "ben saate olan ilgimi pekistirmek icin bu saati aliyorum" o zaman ikinci el almani tavsiye ederim cunku uzun vadede bolca takas konusunu gozden gecirebilirsin. Ikincisinde de eger diyorsan "bu saati alacagim ve takasi kesinlikle dusunmem, benim icin daha simdiden cok degerli ve torunlarima kadar kalmasini istiyorum" o zaman ikinci el almak mantikli degil. Zaten RO da tamam ileriki nesillere birakilacak bir saat olabilir ama ben olsam gorece spor olan RO'dan ziyade daha klasik bisey, mesela cok ozel gunler icin daha klasik bi elbise saati birakirdim :)

drk da deginmis zaten, bicok kullanici 15300 ve 15202 arasinda kaliyor. Bu arada drk elbet cevap verecektir, ben ondan daha bilgili degilim ama ufak bi arastirma ile soyle bikac bilgiye rastladim, katkisi olmasi acisindan paylasmak istedim.

Basta 15300 alip sonra onu 15202 ile takas eden bi eleman. Yaptigi takastan sonra bile tam karar vermis degil :) Sartlara bagli biraz da bu.

Birinci yazi

Ikinci yazi

Bunun disinda bu linkte de ikisi arasindaki farklari kisaca anlatan bi yorum mevcut.

Ve asagida forumda RO'nun konusuldugu baslik;

viewtopic.php?f=13&t=1568&p=47329

Umarim yardimci olur.

Bu arada not: 6000-7000 ile baslamissin ama butce gunden gune artiyor onune gecemiyosun, saati bi an once al istersen :shock: :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj drk » 30 Oca 2011, 00:13

Bu seviyelerde fiyat farklarının arkasındaki sebeplere mantıklı açıklamalar bulmak bence güçleşiyor. 15202 neden tercih edilmeli yada edilmemeli, cevaplaması zor bir soru. 15202nin içindeki mekanizma aslen JLC 920yi temel alır. İşin ilginç yanı JLC mekanizmayı sadece AP, PP ve VC markaları için geliştirir, kendi saatlerinde kullanmaz. Mekanizmanın birtakım kendine has özellikleri var. En önemlilerinden biride tam rotora sahip olmasına rağmen inanılmaz ölçüde ince olması. Günümüzde mekanizmanın tüm kullanım hakları APnin elinde bulunmakta. Üstelik bu mekanizma neredeyse 50 yaşında. Yani ne kadar üstün olduğunu fazlasıyla kanıtlamış bir yaş. Mekanizmanın üretimi ve tamiri oldukça zor. Bu bana göre iyi birşey. Seçkin olmak. Kimine görede bu kötü birşey. Servise bağımlı kalmak, uzun süre beklemek ve normalden daha fazla para ödemek. İşlevsel olarak 15300ün mekanizmasından bir farkı yok hatta kağıt üzerinden eksikleri bile var. Mesela güç rezervi 20 saat daha az veya takvim ayarı için hızlı değişim yok saati ayarlamak gerekiyor. 15300ün içindeki 3120 mekanizmada oldukça kaliteli, üst düzey hakkında yazılmış övgü dolu sayflarca yazı bulmak mümkün. Öte yandan 15202 demek tarihin bir parçası olmak demek. Belkide biraz fanatizm. Gerçekten ilginç bir sektör aslında. Eminim AP logosu orijinaldeki gibi saat 6 yönüne taşınsa yada tepe üzerindeki AP logosu olmasa(ilk versiyondaki gibi), böyle bir versiyon çıksa ve çok sınırlı sayıda üretilse, anında tükenir ve inanılmaz kıymetli olur. Farkedermi derseniz bence farketmez ama eminim bu saati alabilmek için ne gerekirse yapacak insanlar da vardır. Açıkcası ben herkeste olanı istemem, tabii mümkün olduğunca, 15202nin az sayıda üretilmesi bana göre avantajdır. Bence bu saatler her durumda kullanılabilir, tipik bir günlük kullanıma uygun saat. Ne kadar ince o kadar da rahat demek, gerçi 1.4mm ne kadar farkeder orasını bilemiyorum. Aslında bu dediklerim belli bir geçmişi olan her markanın saatleri için geçerli. Mesela panerai birkaç yıl önce 203 model numaralı saati çıkarttı. İçinde orijinal angelus sf240 mekanizma bulunuyordu, tıpkı orijinalindeki gibi. 150 adet üretilen saat şu an satış fiyatının 5 katından daha fazlaya el değiştirmekte. Mekanizma hakkında teknik bilgim yeterli olmadığı için fazla yazamıyorum ama RO alınacaksa imkanda varsa ben tercihimi jumbodan yana kullanırım.

Emre08'in yazısına ek olarak diğer RO konusuda buradaki linkte, incelemenizde fayda var.
:arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=99&t=2789&hilit=audemars+piguet+diver#axzz1CSeJPZj0
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Emre » 30 Oca 2011, 00:20

drk yazdı:Bu seviyelerde fiyat farklarının arkasındaki sebeplere mantıklı açıklamalar bulmak bence güçleşiyor. 15202 neden tercih edilmeli yada edilmemeli, cevaplaması zor bir soru. 15202nin içindeki mekanizma aslen JLC 920yi temel alır. İşin ilginç yanı JLC mekanizmayı sadece AP, PP ve VC markaları için geliştirir, kendi saatlerinde kullanmaz. Mekanizmanın birtakım kendine has özellikleri var. En önemlilerinden biride tam rotora sahip olmasına rağmen inanılmaz ölçüde ince olması. Günümüzde mekanizmanın tüm kullanım hakları APnin elinde bulunmakta. Üstelik bu mekanizma neredeyse 50 yaşında. Yani ne kadar üstün olduğunu fazlasıyla kanıtlamış bir yaş. Mekanizmanın üretimi ve tamiri oldukça zor. Bu bana göre iyi birşey. Seçkin olmak. Kimine görede bu kötü birşey. Servise bağımlı kalmak, uzun süre beklemek ve normalden daha fazla para ödemek. İşlevsel olarak 15300ün mekanizmasından bir farkı yok hatta kağıt üzerinden eksikleri bile var. Mesela güç rezervi 20 saat daha az veya takvim ayarı için hızlı değişim yok saati ayarlamak gerekiyor. 15300ün içindeki 3120 mekanizmada oldukça kaliteli, üst düzey hakkında yazılmış övgü dolu sayflarca yazı bulmak mümkün. Öte yandan 15202 demek tarihin bir parçası olmak demek. Belkide biraz fanatizm. Gerçekten ilginç bir sektör aslında. Eminim AP logosu orijinaldeki gibi saat 6 yönüne taşınsa yada tepe üzerindeki AP logosu olmasa(ilk versiyondaki gibi), böyle bir versiyon çıksa ve çok sınırlı sayıda üretilse, anında tükenir ve inanılmaz kıymetli olur. Farkedermi derseniz bence farketmez ama eminim bu saati alabilmek için ne gerekirse yapacak insanlar da vardır. Açıkcası ben herkeste olanı istemem, tabii mümkün olduğunca, 15202nin az sayıda üretilmesi bana göre avantajdır. Bence bu saatler her durumda kullanılabilir, tipik bir günlük kullanıma uygun saat. Ne kadar ince o kadar da rahat demek, gerçi 1.4mm ne kadar farkeder orasını bilemiyorum. Aslında bu dediklerim belli bir geçmişi olan her markanın saatleri için geçerli. Mesela panerai birkaç yıl önce 203 model numaralı saati çıkarttı. İçinde orijinal angelus sf240 mekanizma bulunuyordu, tıpkı orijinalindeki gibi. 150 adet üretilen saat şu an satış fiyatının 5 katından daha fazlaya el değiştirmekte. Mekanizma hakkında teknik bilgim yeterli olmadığı için fazla yazamıyorum ama RO alınacaksa imkanda varsa ben tercihimi jumbodan yana kullanırım.

Emre08'in yazısına ek olarak diğer RO konusuda buradaki linkte, incelemenizde fayda var.
:arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=99&t=2789&hilit=audemars+piguet+diver#axzz1CSeJPZj0

Harika olmus drk eline saglik :thumbup:
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj nickynick » 30 Oca 2011, 03:16

Benim şahsi RO fovorim:

Resim
Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Thevenin » 30 Oca 2011, 05:08

Saat batan somun tepesi araciligiyla Demokles'in kilici gibi mutemadiyen "ben buradayim dikkat et" diyor. :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Ozgur » 30 Oca 2011, 11:44

Ben Zenith Chronomaster open grande date derim

Resim
En son Ozgur tarafından 30 Oca 2011, 17:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj 2fast4u » 30 Oca 2011, 13:23

o butce ıle tek tercıhım AP olurdu .gerekırse bıraz daha bekler yıne o markayı yakalardım
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj serhat200 » 31 Oca 2011, 12:31

Arkadaşlar herkeze teşekkürler. Anladımki 15202 daha kıymetli bir saat ama maalesef onun sıfırını alacak gücüm yok zaten 15300 bile alsam zorlanacağım. Ben sıfır almak istiyorum çünkü satmayı düşünmüyorum istiyorumki çocuğuma bırakayım. Şartlar elverirse 3-5 yıl sonra bide klasik bi saat alırım.
Şimdiki düşüncem 15300 ama temiz bi ikinci el 15202 bulursam heran fikrim değişebilir :D
Kullanıcı avatarı
serhat200

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners