TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Bayilerinde Sıra Bekleme Hakkında Bilgi ve Öneri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Bayilerinde Sıra Bekleme hk.

Mesaj Ground » 16 Şub 2018, 09:55

coolfire yazdı:
moy yazdı:
ekdellal yazdı:Saat için sıraya girip aylarca, yıllarca beklemeyi “paranla rezil olmak” olarak görüyorum. Stok bulunan marka ve modeller arasından beğendiğimi alır geçer keyfime bakarım. [emoji41]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sonuna kadar size katılıyorum.Hayatımda hiç bir zaman bir restorona clube girmek için sıra beklemedim boşsa girerim sıra varsa doğru başka yere,fastfood tarzı yerler hariç self servis yemek yemedim.bebek mağzalarından e bebekten 1-2 kez alış veriş yaptım prosedür olarak alınan ürünleri kasiyerler paketlemiyormuş ordanda bir daha alışveriş yapmadım.
Alacağım rolexi bir hazırda bulursam verir parasını alırım kısa sürede elden çıkartmayacaksam güvenilir grey marketlere yönelirdim
Hocam ABD de bulundunuz mu hiç? Adamların ömrünün yarısı beklemekle geçiyor. Azıcık ünlü bir yer olsun, hemen önünde en az yarım saatlik sıra. Bana da çok ters ama orada insanlar için hayatın bir parçası olmuş artık...

Saat olayına gelince, bu satış stratejisi hic hoş değil. Hadi anlarım %100 el yapımı çalışırsın ve yetistiremezsin ama burada bir algı yönetimi söz konusu olduğu için etik değil bence...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Kişisel olarak ürün istemekte kesinlikle haklısınız.

Fakat marka stratejisi bu, diğer firmalar da limited ed. şeklinde benzer bir taktik kullanıyor.

Ürünün seri çok fazla satılma ihtimali ile çok fazla satıldığı için değer görmeme ihtimalleri sanırım orantılı olduğu düşünülmüş. Parası cebinde olan için ulaşılamayana ulaşmak, onu sahiplenmek güdüsü, herkesin alabildiği bir ürüne aynı oranda değil.

Açıkçası olması gereken yapılıyor. Marka değerleri sıralamasında bir saat markası olarak rolex, bir çok son kullanıcıya hitap eden büyük firmaları geride bırakmıştır.

Hem ulaşılabilir seviyelerde saat yapıyorlar ( diğer özel markalara göre diyim [emoji3] ) , hem malzeme kalitesi tartışmasız - hem de mekanizması ciddi şekilde kanıtlanmış bir ürün çıkarıyorlar.

Bence hiç kızmaya gerek yok doğru iş yapıyorlar.

İsteyen eninde sonunda ulaşıyor.

Haa burada kızılabilecek husus ne olabilir. Eş dost ahbap kayırmacaları, grey marketle ortak iş çevirmeler (liste fiyatının üstünde karaborsa yapmaları) gibi dist. ve yetkili bayilerin işgüzar çalışanları markaya ve stratejiye zarar veriyor olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Re: Rolex Bayilerinde Sıra Bekleme hk.

Mesaj Emreozcan » 16 Şub 2018, 11:23

Gecen sene Cekya Prag'da ve Almanya Dresden'de vitrinde gormustum Submariner Hulk modelini. Her ikisinde de tax refund ile 6950-7050 EUR civarina geliyordu almamistim. Yurtdisi seyahatiniz oluyorsa gideceginiz yerlerdeki bayilere sormak yararli olur, bulursaniz 1000 EUR az odemis ve beklememis olursunuz.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj coolfire » 16 Şub 2018, 12:47

@Ground; zaten strateji sorunlu diyorum. Ben begendigim saati almam gerekiyorsa firma genel merkezi stok bulunduracak elinde. Sonuçta tedarik de firmaların müşteriye karşı sorumluluğuna dahil bir konu. Tedarik edilemiyor gibi bir strateji yanlış kesinlikle. Buna strateji demek bile yanlış hatta :)

Ek: Bekleme işine gelince, saat gelinceye kadar yaşayacağımı garanti ediyorlarsa fazla problem yok açıkçası :D

Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj eersoy » 16 Şub 2018, 15:17

Eskimemur yazdı:
eersoy yazdı:
Eskimemur yazdı:Rhodium'a gitmenizi tavsiye ederim. Batman'ı bana 1 ayda getirdiler. Hulk yaklaşık sürede gelir. Yurtdışında bulmak daha zor.

Rhodium’u da aradım fakat şahsen de giderim. Batman de oldukça nadir 1 ay çok iyi bir süre, sizin Rhodium ile bir tanışıklığınız var mıydı ? Onun etkisi oldu mu merak ettim.

Banada bir arkadaşım vesile oldu. Mutlaka gidip yüzyüze görüşüp iletişim kurmak, arada aramak gerekiyor. Rhodium güçlü bir bayi. Saat buluyor. Batman ve Hulk'un tedarik süresi 1-2 ayı geçmez diye düşünüyorum.

Tavsiyeniz işe yaradı çok teşekkürler :) Bugün Akasya Rhodium'a gittim, giderken zaten saati bulurum alırım düşüncesiyle gitmedim. Neyse çok da uzatmayayım yine müşteri kartına ismim yazıldı ve kısa zamanda tedarik etmeye çalışacaklarını söylediler.

Yaklaşık yarım saat sonra telefon geldi, halihazırda merkezlerine gelen bir ürün olmuş ve önceden listeye giren bir kişiyi bugün aramışlar ve almaktan vazgeçtiğini söylemiş. Saati istersem kendi stoklarından hemen alabileceğimi söylediler :)

Evet doğru tahmin ettiniz hemen aldım :) Çok büyük şans açıkçası, böylece Rolex maceramın sonu mutlu bitti :)
Kullanıcı avatarı
eersoy

Mesaj rolexcollector » 16 Şub 2018, 15:33

eersoy yazdı:
Eskimemur yazdı:
eersoy yazdı:
Eskimemur yazdı:Rhodium'a gitmenizi tavsiye ederim. Batman'ı bana 1 ayda getirdiler. Hulk yaklaşık sürede gelir. Yurtdışında bulmak daha zor.

Rhodium’u da aradım fakat şahsen de giderim. Batman de oldukça nadir 1 ay çok iyi bir süre, sizin Rhodium ile bir tanışıklığınız var mıydı ? Onun etkisi oldu mu merak ettim.

Banada bir arkadaşım vesile oldu. Mutlaka gidip yüzyüze görüşüp iletişim kurmak, arada aramak gerekiyor. Rhodium güçlü bir bayi. Saat buluyor. Batman ve Hulk'un tedarik süresi 1-2 ayı geçmez diye düşünüyorum.

Tavsiyeniz işe yaradı çok teşekkürler :) Bugün Akasya Rhodium'a gittim, giderken zaten saati bulurum alırım düşüncesiyle gitmedim. Neyse çok da uzatmayayım yine müşteri kartına ismim yazıldı ve kısa zamanda tedarik etmeye çalışacaklarını söylediler.

Yaklaşık yarım saat sonra telefon geldi, halihazırda merkezlerine gelen bir ürün olmuş ve önceden listeye giren bir kişiyi bugün aramışlar ve almaktan vazgeçtiğini söylemiş. Saati istersem kendi stoklarından hemen alabileceğimi söylediler :)

Evet doğru tahmin ettiniz hemen aldım :) Çok büyük şans açıkçası, böylece Rolex maceramın sonu mutlu bitti :)
Arkadaşlar şans mans yok ortada.
Sadece bir pazarlama oyunu.
Daytona çelik haricinde tüm saatler yeterli sayıda emin olun.

Ben 3 4 blnr hulk aldığımı bilirim 15 dk dil dökerek.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj azizkaya » 16 Şub 2018, 16:09

Ön rezervasyon var mı acaba? Mesela listeye adımızı yazdıralım sıra geldiğinde almaya hazır değilsek saat bir sonraki kişiye satılsın. Biz hazır olana kadar 1 numarada bekler ismimiz. Markette hanım, sen kasada bekle ben bir şey daha alacağım der o arada sıra gelir hemen arkamızdakine siz buyurun deyip sırayı kaybetmeyiz ya, öyle işte.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj homage » 16 Şub 2018, 16:19

Aynı şeyi Volkswagen markası da yıllarca Türkiyede uyguladı vw sevdalı arkadaşlara bu durumun ne kadar çirkin bir şey olduğunu anlatamadık. Şimdi anladığım kadarı ile Rolex seven insanlarda bu davranışın doğru bir pazarlama stratejisi olduğu konusunda hemfikir.

Bir ürünün değerini arttırmak için piyasa arzını kısmak ancak insanlar o ürüne muhtaçsa mantıklıdır (bkz:petrol). Ben kimsenin Rolex markasına muhtaç olduğunu düşünmüyorum. Cebimde param varsa ve sen bana istediğim saati satmıyorsan gider başka bir markadan alırım.
Kullanıcı avatarı
homage

Mesaj rolexcollector » 16 Şub 2018, 16:27

homage yazdı:Aynı şeyi Volkswagen markası da yıllarca Türkiyede uyguladı vw sevdalı arkadaşlara bu durumun ne kadar çirkin bir şey olduğunu anlatamadık. Şimdi anladığım kadarı ile Rolex seven insanlarda bu davranışın doğru bir pazarlama stratejisi olduğu konusunda hemfikir.

Bir ürünün değerini arttırmak için piyasa arzını kısmak ancak insanlar o ürüne muhtaçsa mantıklıdır (bkz:petrol). Ben kimsenin Rolex markasına muhtaç olduğunu düşünmüyorum. Cebimde param varsa ve sen bana istediğim saati satmıyorsan gider başka bir markadan alırım.
Mantıken doğru.
Ama pratikte gerçekleşmiyor.
Aynı durum patek için de geçerli.
1 yıldır natilus serisi bir saat bulamıyorum.
Gidip başka marka alıyor muyum? Hayır!
Rolex daytona örneğin. Bunu almak isteyen tüketici alternatif hangi saate gidebilir? Yada % kaçı farklı alternatife gitmek ister?

Kim ne derse desin strateji doğru ve başarılı ki bunu satış rakamları da doğruluyor

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners