coolfire yazdı:Hocam ABD de bulundunuz mu hiç? Adamların ömrünün yarısı beklemekle geçiyor. Azıcık ünlü bir yer olsun, hemen önünde en az yarım saatlik sıra. Bana da çok ters ama orada insanlar için hayatın bir parçası olmuş artık...moy yazdı:ekdellal yazdı:Saat için sıraya girip aylarca, yıllarca beklemeyi “paranla rezil olmak” olarak görüyorum. Stok bulunan marka ve modeller arasından beğendiğimi alır geçer keyfime bakarım. [emoji41]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sonuna kadar size katılıyorum.Hayatımda hiç bir zaman bir restorona clube girmek için sıra beklemedim boşsa girerim sıra varsa doğru başka yere,fastfood tarzı yerler hariç self servis yemek yemedim.bebek mağzalarından e bebekten 1-2 kez alış veriş yaptım prosedür olarak alınan ürünleri kasiyerler paketlemiyormuş ordanda bir daha alışveriş yapmadım.
Alacağım rolexi bir hazırda bulursam verir parasını alırım kısa sürede elden çıkartmayacaksam güvenilir grey marketlere yönelirdim
Saat olayına gelince, bu satış stratejisi hic hoş değil. Hadi anlarım %100 el yapımı çalışırsın ve yetistiremezsin ama burada bir algı yönetimi söz konusu olduğu için etik değil bence...
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Kişisel olarak ürün istemekte kesinlikle haklısınız.
Fakat marka stratejisi bu, diğer firmalar da limited ed. şeklinde benzer bir taktik kullanıyor.
Ürünün seri çok fazla satılma ihtimali ile çok fazla satıldığı için değer görmeme ihtimalleri sanırım orantılı olduğu düşünülmüş. Parası cebinde olan için ulaşılamayana ulaşmak, onu sahiplenmek güdüsü, herkesin alabildiği bir ürüne aynı oranda değil.
Açıkçası olması gereken yapılıyor. Marka değerleri sıralamasında bir saat markası olarak rolex, bir çok son kullanıcıya hitap eden büyük firmaları geride bırakmıştır.
Hem ulaşılabilir seviyelerde saat yapıyorlar ( diğer özel markalara göre diyim [emoji3] ) , hem malzeme kalitesi tartışmasız - hem de mekanizması ciddi şekilde kanıtlanmış bir ürün çıkarıyorlar.
Bence hiç kızmaya gerek yok doğru iş yapıyorlar.
İsteyen eninde sonunda ulaşıyor.
Haa burada kızılabilecek husus ne olabilir. Eş dost ahbap kayırmacaları, grey marketle ortak iş çevirmeler (liste fiyatının üstünde karaborsa yapmaları) gibi dist. ve yetkili bayilerin işgüzar çalışanları markaya ve stratejiye zarar veriyor olabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi