TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Royal Oak Chronograph VS Rolex Daytona

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Royal Oak Chronograph VS Rolex Daytona

Mesaj rolexcollector » 09 Oca 2018, 23:34

Her iki saati de çok yakından incelemiş ve Daytona almış, ap yi alma kararı vermiş ve son dk kısmetsizliği ve kerem abinin yorumu ile durmuş biri olarak; (çok mu uzun oldu cümle ne!)
Ap kesinlikle çelik ve bilezik olarak önde olsa da, total bir saat ve bütünlük, kullanım kolaylığı olarak daytona bana daha uygun bir saat. Bir tık önde (51%)

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj rolexcollector » 10 Oca 2018, 00:19

nzmokur yazdı:Her iki saati de çok yakından incelemiş ve Daytona almış, ap yi alma kararı vermiş ve son dk kısmetsizliği ve kerem abinin yorumu ile durmuş biri olarak; (çok mu uzun oldu cümle ne!)
Ap kesinlikle çelik ve bilezik olarak önde olsa da, total bir saat ve bütünlük, kullanım kolaylığı olarak daytona bana daha uygun bir saat. Bir tık önde (51%)

*Çelik işçiliği olarak düzenliyorum ve bir foto ekliyorum.Resim

The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj Bg17 » 10 Oca 2018, 00:19

Genelse Kerem abi ile paralel dusunurum, ama bu bir istisna olacak sanirim.

AP nin bana gore tek artisi tasarimi. Gorsel olarak kesinlikle cok iyi duruyor. Ama bu da biraz kisisine gore ve goreceli.

Diger ozelliklere gore karsilastirirsak:

Boyut:
AP:royal oak kesinlikle 39mm olmasi lazim. Her ne kadar chrono da 39 kalabalik kadran imaji yaratir gozlemine katilsam da, bu kasada 41 siritiyor, kesinlikle olmuyor.
Daytona: ben daha dengeli bir chrono kadrani gormedim. Kesinlikle olmasi gerektigi gibi. Ayrica kalinlik ve cap olarak hem dress watch hem spor saat olarak kullanilabilir.

Bilezik: rolex in tek gozume batan kismi orta halkanin polished parlak olmasi. Ince ayar, sub kadar olmasa da gayet basarili. Ayrica super konforlu.
Ap: bilezik tasarimi basarili, ama ince ayar makenizmasi yok.

Bezel: seramik bezel hem havali, hemde cizilmiyor. Ap de ne yaparsan yap cizilecek.

Makenizma: bence esas konu bu. Komplikasyonlu ust duzey makenizmalari saymazsak, iddiali bir cumle kuracagim, bence daha iyi bir chrono yok. Ben su ana ladar sorun cikarmis bir daytona duymadim, sorun cikarmamis bir ap modeli de duymadim.

Marka imaji olarak bakildiginda rolex ap nin altinda gibi kabul edilsede, bence ap nin durdugu yerde kalmasinin imkani yok. Ayrica rapci/futbolcu imaji beni acayip sogutuyor.

Ote yanda daytona zamanin testinden gecmis, her sekildr kendini kabul ettirmis durumda.

Bence tartismasiz daytona.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj mucadeleci » 10 Oca 2018, 00:57

Daytona +1 :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Archimed » 10 Oca 2018, 10:21

Ozgur yazdı:
Archimed yazdı:Bence birbirlerinin muadili değiller. Ya Daytona ya RO diye birini seçmesi zor. Kanımca her ikisi de belli bütçe ayırabilen saat tutkunlarının koleksiyonunda aynı anda bulunabilen veya bulunması mutluluk veren modeller. Daytona sahibi birinin saatini satıp RO alması veya RO sahibi birinin saatini satıp Daytona alması halinde pişmanlık söz konusu olabilir. Her iki saatin de farklı renk veya materyalli kasalarına sahip modelleri, güzel bir koleksiyonda yer alabilir.

Tercihiniz hangisi olurdu?

Zor bir soru sordunuz. Böyle bir durumda olsam önceliği herhalde Daytona'ya verirdim. Ancak seramik bezelli Daytona'ya ulaşmak bayağı zor diye biliyorum. Bu durumda ya hızlıca Daytona sahibi olmak için çelik/altın veya altın veya deri kayışlı Daytona gibi bir seçeneğe yönelip daha sonra resimdeki gibi çelik ve krono bir RO seçerdim. Veya Daytona'ya ulaşmanın zaman alabileceği düşüncesiyle silikon kayışlı veya krono olmayan mavi düz RO gibi bir model seçerdim. Daha sonra ilk fırsatta resimdeki gibi bir Daytona'yı alırdım. Her iki saat de farklı materyal veya kullanım özelliğine sahip olmaları durumunda her iki saati de farklı kıyafetlerle veya farklı ortamlarda kullanmayı tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Eskimemur » 10 Oca 2018, 10:21

Şimdi benim gözümde şöyle bir durum var. Liste fiyatlarına bakarsak AP, Rolex'in 2 katı fiyatında neredeyse. Bu durumda saatler segment bazında muadil saatler degil. Yani şöyle rolex'e Mercedes dersek, AP Bentey olur. imaj marka algısı faktörleri çok farklı. AP, Rolex'e gore daha üst segment bir marka ve müşteri kitlesi farklı.

İşçilk olarak AP'nin bilezigi, kasası, tapiseri kadranı zaten efsane ve rolex'e gore çok daha yüksek seviyede. Mekanizma olarak yukarıdaki yorumlara katılıyorum.

Burda konu sizin hangi markayı kendinizle özdeşleştirdiğiniz. Marka imajı ve kendini konumlandırması ve geçerliliği. Kolunuza taktığınız zaman hangisinin ne hissettirdiğide önemli bir konu. hangisi size daha mutlu edecek.

Yukarıdaki resimler çok güzel çıkmış. Ama yinede benim tercihim AP'nin reverse panda'sı olurdu.
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj darksilence » 10 Oca 2018, 16:20

Chrono sevmeyen biri olarak Daytona diyorum bende... :thumbup:
Ama ilerde hiç belli olmaz tükürdüğümü yalarsam yüzüme vurabilirsiniz... :D
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj leonardo06 » 10 Oca 2018, 19:46

Ben de riski hiç sevmeyen biri olarak Daytona diyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
leonardo06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners