TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tommy Hilfiger Kordon ve Bilezik Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kordon Tavsiyesi

Mesaj Leone » 19 Oca 2011, 11:33

TH nin distribütöründen mesaj gelmiş:

Merhabalar Ümit bey

Sizin saatiniz için biz metal alternatifi olarak th 1790606 ya baktık görüntüde bu modeller birbirinin aynı fakat saatinizin kasa giriş noktaları deri kayılıyken metale dönmeye müsait değil çünkü kasa giriş noktalarında sistem gereği bu şekilde yapılmış maalesef ki mm. Lik farklar var.
O nedenle saatinizi deri kayıştsn metale dönme şansınız yok.Üretim itibari ile model dizaynı bu şekildedir.

Bilgilerinize sunar iyi günler dileriz

demişler.Bu hiç bir metal kayışmı takamıycam demek yoksa onların elindekimi uymuyor demek?Yani ben gidip saatçiden saatime uygun çelik kayış alsam yine takılmazmı?Adama taktırtıcam tabide...
Düzeltme:O mesajı okuyunca biraz moralim bozulmuştu maile teşekkür edip direk tamam diyip sormamıştım distribütöre direk buraya sormuşum :D Onlarada sordum bilmiorm cevap verirlermi çünkü bahsedilen herhangi bir kayış orjinal kayış değil sorduğum sorudaki.Beklemedeyim.
Kullanıcı avatarı
Leone

Mesaj Clk » 19 Oca 2011, 13:16

Leone, tavsiyem Bengisaatin'de dedigi gibi Sirkeci'ye bir ziyarette bulunman. Sana alternatif sunacak bir cok saatci ve parcaci mevcut.

Yukarida ki mailden de hicbirsey anlamadim. Normalde kasa ayni gibi gözüküyor ve celik bilezigin oturmasi lazim!!!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj punk » 19 Oca 2011, 14:24

MM'lik farklar var falan arkadaş biraz sıkmış bence. Sistem gereği demiş, neyin sistemi? Bütün saatlerin Lug'ları aynıdır, genişlikleri hariç.
Kullanıcı avatarı
punk

Re: Tommy Hilfiger Kordon ve Bilezik Tavsiyesi

Mesaj Leone » 19 Oca 2011, 15:23

''Bizim modellerde takılabilecek yok ama siz biyasada orjinal olmadığını bilerek yinede uyumlu bir metal kordon taktırmayı tabiki isterseniz deneyin ama saatin kordon takılmasını sağlayan kasadaki delik kısmlara uyumlu bir kordon bulmak zor bazen kasaya delik açılması falan gerekebiliyor biz bu tarz riskleri saatin kasasında zarara uğrama durumları olabileceğinden yapmıyoruz zaten ama piyasa saatçisi bu riski göze alıp ben takarım derse bu sizin insiyatifinizde olabilecek bir işlem.''

Bu şimdi gelen mail.Çelik bileziğin gireceği delik büyüklüğü farklı sanırım.Ben en iyisi Sirkeci'ye gidiyim orda büyük ihtimal yaptırırım.Teşekkürler tüm yardımlar için.
Kullanıcı avatarı
Leone

Mesaj sedir » 19 Oca 2011, 15:29

Hiç de inandırıcı bir açıklama değil. İlk mesajdaki saati konuşuyorsak eğer, ona boynuz aralığı uyduğu sürece her türlü bilezik takılmalı. Ancak çelik bileziğin kasaya estetik uyumunu sağlayan parçada eğim uyar uymaz o ayrı konu.
Saatin boynuzlarında hiç bir özellik görülmüyor. Klasik pim ile takılan her bilezik, kayış, nato vs vs bu saate uyar.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj bengisaat » 19 Oca 2011, 18:23

Kasaya delik açmak mı !!

TH servis müdürlüğünden mi bu cevap yani doğru yere yazdığınızdan eminmisiniz.?
Şaka bir yana; verilen cevap sanki istikbal mobilyadan gelmiş gibi :)

Kasaya delik falan açılmaz, hiç canınızı sıkmayın .Eğer tam oturmayan bir kordonu saatinizin kasasına uygun hale getirme gibi bir işlem yapılacak ise; takılacak kordona yapılır kasaya dokunmazlar (İyi ustalar :) )
İllaki uyacak bir kordon bulunur,merak etmeyin tek fark kordondaki marka/logo farklı olur.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Leone » 19 Oca 2011, 19:47

İşte kendileride öyle bir riski göze alamadıklarından ötürü delik açmayı tasvip etmiolarmışmış.Bayanın Türkçesi ayrı bi konu zaten :roll: Neyse şaka bi yana neden sizce böle bir cevap vermiş olabilirler?Şimdi saatin kordonunu çırakıp 1-2 resmini çektim.Normal bi saatten pek farklı gelmedi giriş yerleri.http://img593.imageshack.us/i/dsc0005bs.jpg/ http://img715.imageshack.us/i/dsc0001sp.jpg/. En kısa zamanda Sirkeci'ye gidip metal kordon taktırıcam.
Kullanıcı avatarı
Leone

Mesaj bengisaat » 20 Oca 2011, 00:26

Leone yazdı::roll: Neyse şaka bi yana neden sizce böle bir cevap vermiş olabilirler?Şimdi saatin kordonunu çırakıp 1-2 resmini çektim.Normal bi saatten pek farklı gelmedi giriş yerleri.

Cevabı çok basit , memlekette saatçi kalmadı :)
Kalan bir kaç tanesi de emir altında mesai yapmaktansa oturur evimde nargile içerim eşin dostun servislerde yapılamayan saatlerini tamir eder geçinir giderim moduna girince servislere de kala kala bu marangoz kalfaları kaldı ... :D

O saate yeniden kordon yaparız yinede olmaz diye geri çevirmeyiz evvel Allah :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners