Arkadaşlar kur artışı ile gecikmenin bir ilgisi bulunmuyor. Kısa süre önce Nuri Bey ve Sezin Hanım tekrar İsviçre Claude Bernard'a giderek model üretimleri ve model bazında minimum adetlerle ilgili bazı detayları görüştüler. Gecikme için kusura bakmayın bende kesinleşmiş bilgiler alamadığımdan burada paylaşamadım. Saat almak için gereksinimimiz ve acelemiz elbette yok ama gecikmenin sebebi firmadan henüz bazı saatlerin üretimi konusunda net ve bizi tatmin edecek bilgi gelmemesi.
Çok fazla tasarım olduğundan bazı modellerin üretilmesinin planlanandan yüksek bütçe ve özellikle bizim istediğimizden fazla adet gerektirdiği ile alakalı bir durum var. Tempus İsviçre'de Şark Saatin sahibi Mustafa Bey'in katılımı ile bu son görüşmede belirttiğim konuları büyük ölçüde çözdü diye düşünüyorum, bu sebeple yarın veya diğer gün firmadan daha net cevaplar alıp sizlerle paylaşacağım. Farklı alternatifli kadran renkleri olan ortadan saniyeli modeller, moonphase, chrono ve small seconds için geçerli bir durum bu yazdığım. Bu talep ettiğimiz tasarımların büyük kısmı firmanın koleksiyonunda olmayan modeller olduğundan ve ilk kez bizim için üretileceğinden model bazında üretim için özel mekanizma, kasa vb parçalara ihtiyaç duyan saatler. Özellikle Bi-Compax Chrono ve Moonphase harika olmuştu ve çok özel fiyatlandırma sözü almıştım. Umarım daha iyi haberler alıp paylaşacağım. Belki 6-7 model yerine 4 veya 5 model ile devam edebiliriz.
Elbette saatlerin fiyatları kur artıkça yükseliyor ancak Oris projesinde olduğu gibi CHF'yi TSF için makul bir oranla sabitleyerek gerekli ayarlamaları yapacaklarına şüphem yok. Özel fiyatlandırma, ödeme koşulları, ekstra saat ve seyahat hediyeleri konusunda sıkıntı yaşamayacağız. Modeller için üretim onayı alalım yeter. İyi haberler gelirse üretim öncesi alternatifleri buraya yükleyeceğim. Genel eğilime göre sonlandırırız.
Bu arada Roxio Fransız fizyoloji bilgini olan Claude Bernard ile marka isminin bağlantısı bulunmuyor. Hatta daha önce bir arkadaşımız forumda önceki sayfalarda imzasını logo önerisi olarak paylaştıktan sonra modellerde kadrana eklemiş ve araştırmadan firmaya göndermek gibi bir harekette bulunmuştuk

Super olmuştu ama uygulaması mümkün olmadı elbette.