Ben de 1-2 gundur basima gelen bir olayi buradan paylasmak istiyorum.
Bilindik bir site uzerinden elimde bulunan ve artik neredeyse hic kullanmadigim Edox Chronoffshore1 saatimi satmak icin ilan verdim. Neyse ilan yayinlandi, aradan 1 gun gecmedi tanimadigim bir numara whatsapp uzerinden Salam alekun, I saw your advert on sahibinden do you still have the product diye bir mesaj atti. Ben de evet halen duruyor dedim. Ama sonra cevap gelmedi. Bugun yine ayni ulke koduna sahip baska biri Salam alekun, I saw your advert on sahibinden do you still have the product yazdi. Ona da aynisini yazdim. Sonra bana africa da gorevde olan bir asker oldugunu saati begendigini ve almak istedigini saat icin bana 3500 TL ve 100 TL de shipping ucreti gonderecegini yazdi. Ben de bunun uzerine biraz arastirdim. Internete Nijerya Whatsapp yazinca da ayni konusmalarin ve iletisim seklinin bir cok kisiyi dolandirmak icin kullanildigini gordum. Yaptigimiz yzismayi asagiya ekliyorum.

Ben konuyu uzatmadan adami engelledim ama, Sonrasinda olayin nasil gelistigini anlamak icin biraz arastirma yaptim. Tam olarak su sekilde gelisiyor. Bircok kisinin basindan benzer olaylar ayni surecler geliserek gecmis.
Size ulastikta sonra Almak istediini, PTT kargoyla g繹nderebilirsiniz dedi. Bende bunun 羹zerine orada g繹rd羹羹m T羹rkiye adresine g羹venerek adam覺n mail adresine d繹n羹 yapt覺m.
Bir s羹re telefonun durumunu konutuktan sonra 繹demeyi i癟in PayPal hesab覺m覺 verdim. Ama bana i i癟in yurt d覺覺nda olduunu, kargo masraflar覺 ile beraber paray覺 hesab覺ma yat覺raca覺n覺 s繹yledi. Birka癟 kez g羹mr羹k sorun olacakt覺r diye 羹st羹nde dursam da onu ben hallederim g羹mr羹kte arkada覺m var diyerekten beni ikna etti. Ne kadar 羹phe etsem de paray覺 hesab覺mda g繹rd羹kten sonra fizana bile yollar覺m diye d羹羹nd羹m.
Adres geldikten sonra Nijerya k覺sm覺n覺 g繹rd羹m. Zaten 襤ngilizceside berbatt覺.
Ard覺ndan bug羹n sabaha kar覺 bir mail geldi PayPal dan, yanl覺z bak覺yorum PayPal 繹demeleri i癟in mail atmaz ki. Ayr覺ca kargo takip numaras覺n覺 verdikten sonra param覺n hesab覺na ge癟icei yaz覺yor, b繹yle bir sistem yok hem d羹zenli bir PayPal kullan覺c覺s覺 olarak tam k覺lland覺m. Mail adresini kopyalad覺m biraz arat覺rma sonucu herifin doland覺r覺c覺 olduunu anlad覺m.
Gelen mailin de goruntusu asagida.

Selamlar
I. Eksi
Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi