TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tamir Edilemeyen Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tamir Edilemeyen Saatler

Mesaj Clk » 14 Oca 2011, 16:09

Benim derdim de bu adamlar ile burada basliyor. Be allahin Cinlisi madem pirinc ile karin tokluguna calisiyorsun, yarim olan boyun ile böyle salak sacma icatlarda "antenli iphone v.b." yapiyorsun. Peki neden kendi markani öne cikartmaya calismiyorsun? Neden belli, cünkü kimse almaz.... Mesela su ünlü Brilliance marka araclara gelelim. Tofas'i hor gören mantigin satin alabilecegi bu araclar icerisinde can güvenliginizin olmadigini biliyormusunuz? yada cinden gelen elektrikli bir ev esyasinin ayni sartlarda avrupali rakipleri ile ayni performansi vermedigini hesaba katiyormusunuz? Alirken kazanildigi gibi kullanirken kazanmak diye bir tabiri hic duydunuz mu?
Cocuklariniza aldiginiz 3-5 TL'lik cin yapimi sahte oyuncaklarin hicbir sekilde cocuklarin sagliginin düsünülerek üretilmedigini ve büyük bir kisminda kanserojen maddeler icerdigini biliyormusunuz?
Saatler isin en son noktasi, bu cekik gözlü yarim boylular bizim sagligimiza göz dikmis durumda biz nelerden bahsediyoruz.

Buyrun ucuzundan yakin :D Kullanmis oldugunuz ürünün kalitesi (dikkat kalite dedim fiyat degil) sizin hayat kalitenize isarettir.

Buyrun bu da smart (Mercedes, BMW yüklemedim sadece Smart)

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gurcaglar » 14 Oca 2011, 16:16

clk yazdı:Sevgili Gürcaglar hocam,

ben son cümleyi sadece eglence amaci ile yazdim. Yoksa ne hakaret etme amaci var ne de cinsiyetler üzerine elestiri. Yanlis anlasilmis.

Cevre bilinci yine gelismisligin bir göstergesi. Cin o noktaya gelinceye kadar ya 3. dünya savasi cikar, ya Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliginin yönetici ülkesi olur ya da Insanlik ayda yasamaya baslamis olur :D

Sevgili Clk,

Şaka kabilinden yazdığınızı bildiğim için ben de zavallı Çinlilere acıdığımdan olacak bu konudaki görüşlerimi ifade etmek istedim, zaten böyle güzide bir forumda aksini düşünmek dahi istemem :D
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Clk » 14 Oca 2011, 16:24

Gürcaglar hocam, saygilar...

Bu arada su crash test videosunu tekrar izlerken ince bir detay dikkatimi cekti. Cinliler öyle akillilar ki, kaza aninda Dummy kafayi direksiyona vurmazsa Plan B'yi hazir tutalim ve dashboard'u Dummy'nin kafasina gönderelimin hesabini yapmislar :D

Tebrikler Cin Halk Cumhuriyeti. Muhtesem bir is cikartmissiniz :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj civciv » 14 Oca 2011, 18:38

Çin'i öldürelim ama hakkını da verelim. Bakın ABD ile Çin'in kişi başı ulusal geliri 1/10 oranında ama Çin neredeyse ABD ile aynı teknolojiye sahip. Geçenlerde, yaptıkları savaş uçağını bile uçurdular, basında yer aldı.

Çin'in yılda aldığı patent sayısı 16500 imiş. Bu patentleri araştırma-geliştirme yapmadan alamazlar doğal olarak. Birkaç yıl sonra patent ve araştırma açısından ABD'yi geçecekleri söyleniyor.

Bize gelirsek; nüfus ve ulusal gelire orantılı bir hesapla Türkiye'nin yılda ortalama 400 patent alması gerekiyormuş. Oysa sadece 20 patent ancak alınabiliyormuş.

Kalite olgusunu vurgulamak için yine bizden bir örnek; inşaat malzemeleri üretimi (adetsel) açısından dünya ülkeleri arasında ilk onda yer alıyormuşuz ancak KALDER'in verdiği sayılara göre, 2009 rekabet endeksinde 132 ülke arasında 61. sıradaymışız. Yani bizim de kaliteye ne kadar önem verdiğimiz ortada. Üretiyoruz ama kalitesi ortada.

Bence, Çin'i eleştirelim ama örnek almayı da ihmal etmeyelim.
Kullanıcı avatarı
civciv

Mesaj drk » 14 Oca 2011, 19:48

Adamlar resmen kaza anında ölüm garantili araba yapmışlar, tebrik etmek lazım en azından sakat bırakmıyor.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 14 Oca 2011, 20:29

Civciv, kalite kavraminin Türkiye'de oturmamis oldugu konusunda haklisin ki zaten verilerde bunu gösteriyor.

Yalniz patent ile ilgili büyük bir yanlisi düzeltmek istiyorum. Hep beraber Cin'den cikmis olan 16500 patenti elimize alalim ve ilgili olduklari konularda benzeri ürünlerin patentleri ile karsilastiralim. Göreceginiz fark sifira yakin olacaktir. Bu patentlerin cogu sifirdan düsünülmüs gelistirilmis patentler degil. Sadece kopyaladiklari ürünü resmilestirmek icin bir calisma. Hazir olan patent ele alinir, patent icerisinde ki en zayif noktalar bulunur, benzerlik tasimayacak sekilde bu noktalar degistirilir/modifiye edilir v.s. al sana yeni patent.

Dünyanin mühendislikte ki en gelismis ülkesi almanyada bile 16500/yil patent cikmadigina eminim...

Konu cin ya kendimi frenleyemiyorum... Balatalarim cin malimidir nedir :D
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj ercangun » 20 Oca 2011, 22:16

Magneto yazdı:
ercangun yazdı:Tianjin Seagull diye bir Çinli saat fabrikası var. 1955'ten beri saat ve mekanizma üretiyor. Adamlar Venüs ve ETA klonlarıyla başlamış, şu an Tourbillon, Perpetual Calendar ve Minute Repeater gibi komplikasyonlara imza atmış durumdalar. Artık kendi tasarımları olan mekanizmalar da üretiyorlar (örnek: Seagull ST-25 ve varyantları).

Kopya 2824-2 ve 2892-A2 Seagull makinelerin bir incelemesi şu linkte yapılmış:
http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=43661&st=0&sk=t&sd=a

Ben şahsen Çinlilerden o kadar da nefret etmiyorum. En azından endüstride Avrupa ve Amerika tekelini kırıp bizimki gibi fakir insanların çoğunlukta olduğu ülkelere uygun fiyatlı ürünler ulaştırdıkları için nefret etmiyorum. Yoksa örneğin bir narenciye sıkacağını 20 liraya değil de hala 200 liraya alıyor olurdum. Merak etmeyin, 200 liraya alınanı taş çatlasın 5 yılda bozuluyorsa 20 liralık olan da en az 3 yıl dayanıyor. Muhteşem bir fiyat/performans oranı bence. Ayrıca eminim ki Çinliler kalitede de zamanla Batıyı yakalayıp hatta belki geçecekler bile.
Bilakis, asıl hayıflanılması gerekenin, Çinlilerin dünya ekonomisinde söz sahibi olması değil, Türklerin dünya ekonomisi ve endüstrisinde hiçbir noktada söz söyleyecek noktada bulunmaması olduğunu düşünüyorum.

O zaman replica saatleri üretmeyecekler. utanmadan Seiko'nun,Hamilton'un vs. kopyasını yapıp sunmayacaklar.Açacaklar kendi isimlerini ve kendi mekanizmaları sunacaklar piyasaya. Replikasız üretim yapacaklar.Adamlar Ferrari'nin kopyasını yapmaya çalıştılar yapamadılar.Utanmıyorlar ,hiç ar namus şeref yok bu çinlilerde.Hayatımda belki de saygı duymadığım ve sevmediğim 2 ülkeden biridir Çin.Aslada benim saygımı takdirimi alamayacaklar bu işleri yaptıkları sürece.
Saat değerli bir aksesuar'dır.China gördüğümde o saatin değeri benim gözümde pazardan alınan saatlerle eş değer olmakla aynı kefeye giriyor.
Bütçe olayına gelince.o zaman Casio vs, ürünleri kullanacaksınız.Oris,Hamilton yerine. bu bu kadar basit. Bakınız Made in JAPAN 'a sonsuz saygım var.Çünkü işlerini gerçek anlamıyla HAKKINI vererek yapıyorlar.Saygının en büyüğünü hakediyorlar.Bakınız Seiko 5 orient serisi.JAPAN üretimi.
Çinliler asla Avrupa üretimini ve kalitesini yakalayamayacaklar.

Asla asla dememek lazım :D Bakınız modernizasyon öncesi Japonya.

Bir ülkeyi toptan şerefsiz namussuz diye nitelemek yanlış olabilir (mi?) Replica üreten üçkağıtçı Çinlileri savunmuyorum zaten. Replica üretmek dünyanın her yerinde üçkağıtçılıktır, bunun savunulacak bir yanı yok. Ancak, 500 dolara mal edip sadece üstüne Certified Chronometer ve Swiss Made yazdıkları için onbinlerce dolara sattıkları saatlerle aynı günlük sapmaya sahip olduğu halde (günde +3 sn) sadece 70 dolar (posta dahil) verdiğim Seagull mekanizmalı Parnis marka saatim pazarda satılan atık maddelerden yapılmış Çin malı naylon saatlerden elbette ki daha fazla saygıyı hak ediyor benim gözümde.

http://www.usseagull.com linkini bir incelemenizi öneririm. Tam da istediğiniz gibi kendi markalarını yaratıp kayışından zembereğine tüm aksamını kendi fabrikalarında üreterek orijinal saatler yapmışlar, İsviçrelileri taklit etmeden duramadıkları için de :D her birinin kadranının altına China Made yazmışlar. Bence bu adamlar da hakkını vererek birşeyler yapmışlar (ya da en azından yapmaya çalışmışlar), ne dersiniz?

(Bu arada sevmediğiniz ikinci ülkeyi merak ettiğimi söylemeliyim.)
Kullanıcı avatarı
ercangun

Mesaj ercangun » 20 Oca 2011, 22:31

clk yazdı:Bak bak burada neler olmus ben kacirmisim. Piranha geldi beyler... Dagilin :D

Ercangun arkadasimin bazi sözlerine tamamen katiliyorum. Mesela, fakir oldugumuz, dar kafali oldugumuz. Neden fakir ve neden dar kafali oldugumuzu tartismak lazim. Sadece ucuz ve 3 sene !!!???!!! calisiyor diye; calistigi süre boyunca bana kanser asilayan nacarinceye sikacagini almam. Benim hayatimin bir degeri var. Eger kalitelisini alamiyorsam gider manuelini ama iyisini alir elde sikarim.

Fakir olmak önce zihinde ve fikirde fakir olmaktan gelir. Zihinde fakir olanin cebi dolmaz. Zihinde fakir olanin saygisi ve sayginligi olmaz. Gelismis ülkelerde devlet vatandaslarina harclik mi veriyor zannediyorsunuz? Adamlar calisipta kazaniyor ama calistim dedikleri zaman salla basi al maasi mantigindan bahsetmiyorlar. Devlet memurlari vatandasi sefil yerine koymuyor koyamiyor. Cünkü gelismis ülkelerde devlet memurlarinin is vereni maas ödeyeni vatandas. Bizde ise hükümetler.

300 USD maas ile calisan CEO olmaz ama hadi öyle kabul edelim bunu güzel birseymis gibi algilamak cok yanlis. Bu normal ise yada yapilamsi gereken birsey ise bu ülkede ki bir cok insanin maddi durumlardan dolayi anasi agliyor... Bu da normal o zaman.

Önce ne istedigimize, sonra ne yaptigimiza akabinde de neleri dogru buldugumuza bakip dogru yorumlar ve bu yorumu sindirerek yasarsak belki bu problemlerin üstesinden gelebiliriz.

Not: Tüm cinlileri kendi adima gay ilan ediyorum :D

Biz gelişmiş bir ülkede yaşamıyoruz. Son yıllarda yaşananlara baktığımızda gelişmekte olan bir ülkede yaşadığımızla ilgili kuvvetli şüphelerim de var. Bir CEO'nun 300 dolar maaşla çalışmasını elbette güzel karşılamıyorum, yazdıklarım o yönde anlaşıldı ise yanlış anlaşılmıştır. Çin'in çalışma sistemini de savunmuyorum. Elbette her şeyin bir bedeli vardır. Ancak bu bedel verilen emek ile paralel ölçüde ise makuldur. Ayrıca Çin malı narenciye sıkacağı kanser yapıyorsa (ki bu sadece varsayımdır) bunun ithaline ve ülkede satışına izin veren devletin hiç kabahati yok mudur?
Kullanıcı avatarı
ercangun

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners