TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tamir Edilemeyen Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tamir Edilemeyen Saatler

Mesaj Emre » 13 Oca 2011, 22:24

ercangun yazdı:Hangi şartlarda ilerlediğimiz (veya ilerleyip ilerlemediğimiz mi demek gerekir) haricinde kısmen katılıyorum, Seagull Watch Factory'nin CEO'su 300 dolar maaşla çalışıyormuş mesela. Ama çetin şartlarda çalışmakla ilerlenilseydi Avrupa hiçbir ilerleme kaydedemezdi, zira orada emeklilerin durumu bile Türkiye'deki çalışan insandan bin kat iyi.
Ayrıca Devrim otomobilinin hikayesini çoğumuz biliriz. Bizim problemimiz esasen birbirimize veya çalışanlarımıza nasıl davrandığımızla ilgili değil. Tamamen bizi yönetenlerin dar kafalılığıyla ilgili bir durum.

Konuyu Made in China konusunda sabit tutmak istemiyorum yalniz sunu da kabul etmek gerekir ki Avrupa da Cin'in simdi gectigi yollardan gecti. Avrupalilar da yanlis hatirlamiyorsam ikinci dunya savasina dek (calisma ekonomisi dersi alali baya oldu :) ) benzer maaslarla, benzer sartlarda calisiyordu. Sonralari sendikalasma, calisma sartlarinda iyilesme, sigorta, emeklilik gibi kavramlar oturmaya basladi.

Ben de ulkemiz konusunda sizin kadar olmasa da karamsarim ama bu demek degildir ki ilerlemiyoruz.

Saat konusunda da, en pahali saatler verilen emekten dolayi pahalidir. Hep birlikte goruyoruz, bazi saatlerin yalnizca bir tanesini uretmek 1 yil alabiliyor, asama asama verilen emekleri siz hesap edin. Simdi bunu gormezden gelip de Cin mali saat fakirlere hitap ediyor demek ne kadar dogru? Ben Cin saat uretimi piyasaya zarar veriyor demiyorum, aksine onlar saat urettikce kaliteli saatlerin degeri ortaya cikiyor.

Burada dikkat cekilmek istenen nokta ise saat pazarinda insanlari kandirmaya yonelik cirkin hareketlerle ilerlemek. Yukaridaki markalarin neredeyse hepsi surekli yuzde 70-80 indirimle saat satiyor. Disaridan bakilinca guvenilir, kaliteli saatler gibi gorunuyor, fiyat da uygun geliyor ama oyle birsey kesinlikle soz konusu degil.

Insanlari saatten sogutan her turlu harekete karsiyiz :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Magneto » 14 Oca 2011, 01:32

ercangun yazdı:Tianjin Seagull diye bir Çinli saat fabrikası var. 1955'ten beri saat ve mekanizma üretiyor. Adamlar Venüs ve ETA klonlarıyla başlamış, şu an Tourbillon, Perpetual Calendar ve Minute Repeater gibi komplikasyonlara imza atmış durumdalar. Artık kendi tasarımları olan mekanizmalar da üretiyorlar (örnek: Seagull ST-25 ve varyantları).

Kopya 2824-2 ve 2892-A2 Seagull makinelerin bir incelemesi şu linkte yapılmış:
http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=43661&st=0&sk=t&sd=a

Ben şahsen Çinlilerden o kadar da nefret etmiyorum. En azından endüstride Avrupa ve Amerika tekelini kırıp bizimki gibi fakir insanların çoğunlukta olduğu ülkelere uygun fiyatlı ürünler ulaştırdıkları için nefret etmiyorum. Yoksa örneğin bir narenciye sıkacağını 20 liraya değil de hala 200 liraya alıyor olurdum. Merak etmeyin, 200 liraya alınanı taş çatlasın 5 yılda bozuluyorsa 20 liralık olan da en az 3 yıl dayanıyor. Muhteşem bir fiyat/performans oranı bence. Ayrıca eminim ki Çinliler kalitede de zamanla Batıyı yakalayıp hatta belki geçecekler bile.
Bilakis, asıl hayıflanılması gerekenin, Çinlilerin dünya ekonomisinde söz sahibi olması değil, Türklerin dünya ekonomisi ve endüstrisinde hiçbir noktada söz söyleyecek noktada bulunmaması olduğunu düşünüyorum.

O zaman replica saatleri üretmeyecekler. utanmadan Seiko'nun,Hamilton'un vs. kopyasını yapıp sunmayacaklar.Açacaklar kendi isimlerini ve kendi mekanizmaları sunacaklar piyasaya. Replikasız üretim yapacaklar.Adamlar Ferrari'nin kopyasını yapmaya çalıştılar yapamadılar.Utanmıyorlar ,hiç ar namus şeref yok bu çinlilerde.Hayatımda belki de saygı duymadığım ve sevmediğim 2 ülkeden biridir Çin.Aslada benim saygımı takdirimi alamayacaklar bu işleri yaptıkları sürece.
Saat değerli bir aksesuar'dır.China gördüğümde o saatin değeri benim gözümde pazardan alınan saatlerle eş değer olmakla aynı kefeye giriyor.
Bütçe olayına gelince.o zaman Casio vs, ürünleri kullanacaksınız.Oris,Hamilton yerine. bu bu kadar basit. Bakınız Made in JAPAN 'a sonsuz saygım var.Çünkü işlerini gerçek anlamıyla HAKKINI vererek yapıyorlar.Saygının en büyüğünü hakediyorlar.Bakınız Seiko 5 orient serisi.JAPAN üretimi.
Çinliler asla Avrupa üretimini ve kalitesini yakalayamayacaklar.
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj Clk » 14 Oca 2011, 02:43

Bak bak burada neler olmus ben kacirmisim. Piranha geldi beyler... Dagilin :D

Ercangun arkadasimin bazi sözlerine tamamen katiliyorum. Mesela, fakir oldugumuz, dar kafali oldugumuz. Neden fakir ve neden dar kafali oldugumuzu tartismak lazim. Sadece ucuz ve 3 sene !!!???!!! calisiyor diye; calistigi süre boyunca bana kanser asilayan nacarinceye sikacagini almam. Benim hayatimin bir degeri var. Eger kalitelisini alamiyorsam gider manuelini ama iyisini alir elde sikarim.

Fakir olmak önce zihinde ve fikirde fakir olmaktan gelir. Zihinde fakir olanin cebi dolmaz. Zihinde fakir olanin saygisi ve sayginligi olmaz. Gelismis ülkelerde devlet vatandaslarina harclik mi veriyor zannediyorsunuz? Adamlar calisipta kazaniyor ama calistim dedikleri zaman salla basi al maasi mantigindan bahsetmiyorlar. Devlet memurlari vatandasi sefil yerine koymuyor koyamiyor. Cünkü gelismis ülkelerde devlet memurlarinin is vereni maas ödeyeni vatandas. Bizde ise hükümetler.

300 USD maas ile calisan CEO olmaz ama hadi öyle kabul edelim bunu güzel birseymis gibi algilamak cok yanlis. Bu normal ise yada yapilamsi gereken birsey ise bu ülkede ki bir cok insanin maddi durumlardan dolayi anasi agliyor... Bu da normal o zaman.

Önce ne istedigimize, sonra ne yaptigimiza akabinde de neleri dogru buldugumuza bakip dogru yorumlar ve bu yorumu sindirerek yasarsak belki bu problemlerin üstesinden gelebiliriz.

Not: Tüm cinlileri kendi adima gay ilan ediyorum :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gurcaglar » 14 Oca 2011, 04:39

Sevgili Clk,

Son gönderinizde yazdığınız düşüncelerinizin hemen tamamına katılıyorum. Bir tek cümle dışında: son cümleniz. Nedeni gayet sarih ve yalın: ben cinsiyet odaklı tüm nitelemeleri son derece agresif buluyorum. Düşünceme göre tüm cinslerin bu dünyada yaşama hakkı vardır, geçmişte de vardı gelecekte de olacak. Diğer yandan Çinlilerin de nasıl sömürüldüğü ortadadır ifade ettiğiniz gibi, o ülkedeki endüstri nedeniyle o ülkenin insanları kısa bir süre sonra kirlenen doğa nedeniyle yaşam haklarını da kaybedecekler, kirlenen tabiattan gelecek yaratılamaz, bilmem acaba güzel ülkemiz için de bundan ders çıkarmak olası mıdır?
İyi dileklerimle,

A.G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Clk » 14 Oca 2011, 14:02

Sevgili Gürcaglar hocam,

ben son cümleyi sadece eglence amaci ile yazdim. Yoksa ne hakaret etme amaci var ne de cinsiyetler üzerine elestiri. Yanlis anlasilmis.

Cevre bilinci yine gelismisligin bir göstergesi. Cin o noktaya gelinceye kadar ya 3. dünya savasi cikar, ya Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliginin yönetici ülkesi olur ya da Insanlik ayda yasamaya baslamis olur :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 14 Oca 2011, 14:29

Ucuz mal prim yaptığı sürece ( ya da dünya döndüğü sürece mi deseydim..? ) Çin mallarına rağbet devam eder..

Kendimden bir örnek vereyim; geçenlerde kendime Nautica marka, pilli, kauçuk kayışlı bir dalgıç saat aldım.. Çin malı olduğuna eminim.. Ama tezgahtan, internetten vs. değil, Sirkeci'de bulunan yetkili satıcısından garantili, kutulu, sertifikalı bir şekilde aldım.. Severek ve beğenerek kullanıyorum.. Hiçbir sıkıntım yok.. Olursa iki sene garanti TR distribütörü İmaj Saat tarafından veriliyor.. Ürün taklit değil, homage değil.. Kısaca bu ürün beni memnun etti.. Bu elimden geçen üçüncü Nautica.. Diğer ikisi de güzel saatlerdi ayrıca..
Eğer mevzu taklit saate, veya Eminönü'nde alt geçitte satılan 10 TL'lik saatlere gelecekse OK.. Buna diyeceğim zaten belli.. Tamamını silindirle ezmek lazım..

Bu arada şöyle bir husus daha var; biz burada saatten bahsediyoruz çünkü TSF'deyiz ve saate meraklı insanlarız.. Haliyle mevzu saat olunca bizi üzüyor, kızdırıyor bu Çin olayı..
Peki.. Benim evimde kullandığım bazı eşylar var.. Ne marka olduğu da umrumda değil açıkçası.. Örnek vermek gerekirse 9,99 TL.ye aldığım KamaSutra marka banyo tartısı, 14,99'a aldığım FengShui marka Kettle, 5 TL.ye aldığım YuMaTu set üstü ocak çakmağı gibi.. Bu durum sadece bana da özgü değil sonuçta.. Antenli iPhone kullanan bir tanıdığım yok çok şükür ancak etrafımdaki pekçok insan evinde, arabasında vs. biryerde ucuz Çin malını tercih ediyor.
Sonuç; benim Çin ürünleri konusundaki bakış açım spesifik olarak ürüne göre yön değiştirmekte..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj sedir » 14 Oca 2011, 14:58

razz yazdı:... 5 TL.ye aldığım YuMaTu set üstü ocak çakmağı gibi.. .

Yanılmıyorsam YuMaTu bir Türk markası. Uzak doğu markalarının rağbet gördüğü dönemlerde alınmış bir isim. Bu markayı alan üç Türk'ün isimlerinden (YusufMahirTuncay) kaynaklanıyor.
Yani bir de böyle Çin markası görünen Türk markaları var. Tabii içindeki çalışır kısım Çin malı olabilir onu bilmem ama bu markanın Türk markası olduğuna dair duyduklarımı aktarmak istedim ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Redliner » 14 Oca 2011, 15:06

Evet yumatu bir Türk markası ama bizimkiler uzakdoğuyu çağrıştırsın diye böyle bir isim koymuşlar besbelli 8-) Antenli iphone a gelince geçen ustalardan birinde gördüm de vayyy dedim olum gidip gidip paraları bunamı veriyosun dedim yazıktır dedim. Çünkü 5-6 metre uzaktan gerçek bir iphone gibi gözüküyor. Yok abi ucuz bu 250 tl dedi bi çıkardı anteni açtı starı cayır cayır çekiyo. Kalitesiz ama fonksiyonel hakikaten. Ben kullanmaya çekinirim şahsen tabi ama adam otobüste TV izliyor bunla kulaklıkla :lol:
Kullanıcı avatarı
Redliner

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners