TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Satranç ve Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Satranç ve Saat

Mesaj Munzur » 22 Eyl 2017, 20:01

Selamlar.

Forumu uzun süredir sadece okuyucu olarak takip ediyordum. Saatlerle ilgili ilgim ve bilgim sizlerin yanında beginner seviyededir diyebilirim.

Üstatlar benim saatlerle ilgili bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Satranç figürleri, materyalleri gibi ilk akla gelecek unsurlar da dahil olmak üzere, satranç tarihi, kültürü, şampiyonaları, turnuvaları vs ... kısacası satrançla ilgili bir dönem limited seri üretimi yapmış olan bir marka veya buna ilişkin model bilgisi var mı? Özellikle de mekanik ve kaliteli saat kategorisinde...

Bu vesileyle herkese tekrar merhaba.
Zeitnot
Kullanıcı avatarı
Munzur

Re: Satranç ve Saat

Mesaj Thevenin » 22 Eyl 2017, 21:57

Kasparov icin soyle bir Audemars Piguet Millenary vardi.

Resim

:arrow: viewtopic.php?f=12&t=307&p=341314#p341314
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj adorno » 22 Eyl 2017, 22:20

Munzur yazdı:Selamlar.

Forumu uzun süredir sadece okuyucu olarak takip ediyordum. Saatlerle ilgili ilgim ve bilgim sizlerin yanında beginner seviyededir diyebilirim.

Üstatlar benim saatlerle ilgili bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Satranç figürleri, materyalleri gibi ilk akla gelecek unsurlar da dahil olmak üzere, satranç tarihi, kültürü, şampiyonaları, turnuvaları vs ... kısacası satrançla ilgili bir dönem limited seri üretimi yapmış olan bir marka veya buna ilişkin model bilgisi var mı? Özellikle de mekanik ve kaliteli saat kategorisinde...

Bu vesileyle herkese tekrar merhaba.

Omega master collection ile Magnus Carlsen

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0884717210

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her başarılı erkeğin ardında en az bir kadın vardır.
Kullanıcı avatarı
adorno

Mesaj Munzur » 23 Eyl 2017, 00:17

Thevenin: üstat bu şahane bir setmiş. Ayrıca tam olarak Kasparov'u yansıtan bir tarz. İzlediğim birkaç videoda şöyle şeyler görmüştüm: Kasparov ciddi bir rakiple oynayacaksa partiye başlamadan önce doğrudan saatini kolundan çıkartarak masada üstüne koyuyordu ve saate (satranç saatine) öyle basıyordu. Daha zayıf bir rakiple oynuyosa, artık işi sıkı tutmak gereken yerde saatini çıkaratarak düşünmeye başlıyordu. Bu saati görünce o sahneleri hatırladım.

adorno: üstat master serisinden benzer bit saat buldum fakat aynısı olduğundan emin değilim. Sanki Magnus'un bileğindeki saatin yelkovanı mavi. Benim bulduklarım ise akrep-yelkovan aynı renk.

Bir de aslında meramımı tam anlatamamış olabilirim. Şöyle ifade edeyim. Her iki saat için de gören birisi doğrudan satranç ile ilgi kuramayabilir. Satranç şampiyonları bağlamında soruyu şöyle sorabilirim: Adına seri/model üretilen bir satranç ustası var mı? Fischer, Kasparov vs... Bir anı saati veya özel seri gibi. Genel anlamda ise doğrudan satrancı çağrıştırabilecek böyle bir saat var mı? Tasarım veya farklı bir unsur söz konusu olabilir.
Zeitnot
Kullanıcı avatarı
Munzur

Mesaj Ankthas » 23 Eyl 2017, 02:53

şöyle bir şey çıktı ama sizin aradığınız konseptte değil gibi: http://www.crumiller.com/chess/chess_pages/miscellanea/OmegaChessWatch.htm
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Ankthas » 23 Eyl 2017, 02:59

Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Munzur » 25 Eyl 2017, 14:30

Ankthas: Teşekkürler. Aslında gördüklerim arasında, aradıklarıma en yakınları bunlardı. Sonuncu çok hoşmuş.
Zeitnot
Kullanıcı avatarı
Munzur

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea, Merdo, monsieur, Turker ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners