TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Forumda sakinl覺k m覺 hakim marka fanat覺kler覺 g繹rev bas覺na

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda sakinl覺k m覺 hakim marka fanat覺kler覺 g繹rev bas覺na

Mesaj uhpu » 09 Au 2017, 20:16

Reis hosgeldin.
foromda bi sakinlik durumu var bence de.
Zaman覺nda yap覺lan marka fanatiklii ve fanatik olunan markaya bir laf gelmesi 羹zerine toplu lin癟lerin, farkl覺 sesleri ve yorumlar覺 etkilediini d羹羹n羹yorum.
Zaman zaman da bu tepkileri k繹r羹klemek ad覺na trolleri t羹redi ama hepsi unutulup gitt.
Genel olarak 羹lkemizde hakim olan "ya bendensin ya da hi癟sin" d羹羹ncesi bir d繹nem forumda da hakimdi ve s覺rf bir saat 羹reticisinin bir modelini beenmedii i癟in sosyal ve k羹lt羹rel olarak hor g繹r羹ld羹 insanlar. Bir saat markas覺 i癟in birbirlerinin kalbini k覺rd覺 insanlar.
Bu y羹zden eskisi kadar youn yazma olmuyor bence.
Ama art覺k eskisi kadar marka fanatiklii yok. Yeni ve farkl覺 markalar覺n kutu a癟覺l覺lar覺 oluyor. Bence bu durum farkl覺 markalar覺 deerlendirmede daha objektif bak覺lmas覺na yol ac覺yor.
Kullan覺c覺 avatar覺
uhpu

Kay覺t: 05 Kas 2013, 02:00

Forumda sakinl覺k m覺 hakim marka fanat覺kler覺 g繹rev bas覺na

Mesaj ozanxos » 09 Au 2017, 20:19

Forumda 繹yle birey farkettim. Mesela belirli bir 羹ye var herkesle sohbet muhabbet iyi vs birey sorunca herkes yaz覺yor foruma ancak normal 羹ye biri yazd覺覺 zaman pek yard覺m etmek isteyen 癟覺km覺yor. ok kere g繹rd羹m bu durumu.E yeni 羹ye de naps覺n bu forum aktif deil diyerek girmemek 羹zere forumdan uzakla覺yor. Bu benim g繹rd羹羹m olumsuz bir durum.
Ama bazen de 繹yle d羹羹n羹yorum : forumda aktif olan bir az覺nl覺k var bunu hepimiz biliyoruz. Ancak aktif forumdalar覺ma bak覺yorum hepsi kibar naif insanlar ve gerek al覺m sat覺m gerekse baka t羹rl羹 iletiim durumlar覺nda kibarl覺覺 hi癟 bozmadan ve sayg覺 癟er癟evesinde sohbet edebiliyorlar . Mesela tak覺n beye bir soru sormutum saolsun bana yard覺mc覺 oldu ve ard覺ndan buraya yolunuz d羹erse mutlaka 癟ay i癟meye bekliyorum dedi. Ben bu c羹mlenin samimiyetine kesinlikle inan覺yorum. Bu y羹zden ben az ve 繹z 羹yelerin bulunmas覺 konusunda baya覺 memnunun.
Ek olarak pasiflii balad覺覺m bir dier nokta 羹lkemizde br senede yaanan kur art覺覺. Normal bir seko diver bile 350-500 civar覺nda art覺 yaam覺ken her ne kadar saat sever olsak da en nihayetinde b羹t癟emizin yettii oranda saat al覺yoruz. Al覺mlar覺n bu sebeple b羹y羹k oranda d羹t羹羹 kanaatindeyim. Kutu a癟覺l覺覺 k覺sm覺na bakt覺覺n覺zda zaten anl覺yorsunuz .

Bir ordan bir burdan bu da b繹yle bir konumayd覺...[emoji3]

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
ozanxos

Kay覺t: 18 Tem 2013, 15:01

Mesaj asymptote » 09 Au 2017, 20:23

Bence marka fanatiklii g羹zel bir ey. As覺l k繹t羹 olan ve as覺l "fanatiklik" olarak tan覺mlanmas覺 gereken ey buna g繹sterilen tahamm羹ls羹zl羹k..

Bir de TSF'yi payla覺mlar覺n ingilizce dilinde yap覺ld覺覺 global bir marka ile k覺yaslamak bana pek doru gelmiyor. Bizim forumu watchuseek yerine 繹rnein Alman forumu ile k覺yaslarsak bu bence adil olabilir..

Facts and figures: TSF vs. Uhrforum

Konu say覺s覺: 21 316 - 257 691
Mesaj say覺s覺: 47 1672 - 3 516 982
Toplam 羹ye: 24 677 - 50 338
evrimi癟i 羹ye: 401 (110 kay覺tl覺, 291 misafir) - 3 329 (495, 2 834)

Say覺sal olarak gerideyiz. 襤癟erik olarak Alman forumuna k繹t羹 diyemem ama TSF ondan k繹t羹 deil.. Ancak unu da teslim etmek gerekiyor: Forumda ilk y覺llardaki kalite d羹zeyi yok. Bilgilerin payla覺ld覺覺 ve meselelerin youn bi癟imde konuulup tart覺覺ld覺覺 bir platform yerine daha 癟ok instagramvari bir hava hakim.. Daha az kelam daha 癟ok resim.. Payla覺mlar覺n alt覺na "been" butonu koyarsak feysbuk olacak..

Bir de son olarak: Forumdan yeni oluumlar覺n domas覺 son derece doal hatta g羹zel bir ey. Bu forumdan bir ey eksiltmez ancak saat k羹lt羹r羹ne 癟ok ey katar. Bunu bir zenginlik olarak g繹rmek laz覺m. "united we stand divided we fall" her zaman ge癟erli evrensel bir kural deil yani. Bazen i癟imizdeki o "tek h羹creli d羹rt羹ye" bilerek ve isteyerek boun emeliyiz..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Tgm » 10 Au 2017, 09:43

asymptote yazd覺: Ancak unu da teslim etmek gerekiyor: Forumda ilk y覺llardaki kalite d羹zeyi yok. Bilgilerin payla覺ld覺覺 ve meselelerin youn bi癟imde konuulup tart覺覺ld覺覺 bir platform yerine daha 癟ok instagramvari bir hava hakim.. Daha az kelam daha 癟ok resim.. Payla覺mlar覺n alt覺na "been" butonu koyarsak feysbuk olacak..

Ayn覺 fikirdeyim :thumbup:

Art覺k yava yava kendim i癟in eski 羹yelerden biri diyebilirim. Ge癟mie d繹n羹k konular覺, payla覺mlar覺 癟ok癟a okudum, hatta 癟ounu iki kere okudum. Bunlardan sonra diyebilirim ki; 2014'羹n ba覺nda 羹ye olduumda, forum bilgi payla覺m覺 olarak alt覺n 癟a覺n覺 bitirmek 羹zereymi. Takip eden zamanlarda deerli 羹yelerden 癟ok deerli payla覺mlar, incelemeler geldi tabi ki.. Ama younlama aa覺 yukar覺 2014 y覺l覺yla bitti gibi duruyor. Hele son bir y覺lda iyice sosyal medya arac覺 gibi oldu forum.

T羹rkiye'nin ilk ve hala alan覺ndaki en geni k羹lliyata sahip, hepimize zaman i癟inde 癟ok ey katan deerli bir forum buras覺
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj eyimen » 10 Au 2017, 11:52

Forumun facebook gibi olduu doru ama benim g繹rd羹羹m kadar覺yla bunun tersi de pek m羹mk羹n olmuyor :) ye olduumdan bu yana g繹zlemlediim kadar覺yla 羹yelerin b羹y羹k bir 癟ounluu eletiriye kapal覺, al覺ngan insanlar(genel olarak T羹rk insan覺 profili de budur). Bu y羹zden ben de forumu art覺k facebook olarak kullan覺yorum, 癟羹nk羹 daha once yapt覺覺m baz覺 yorumlar bahsi ge癟en marka fanatiklii y羹z羹nden farkl覺 noktalara ta覺nd覺. Keke yurtd覺覺 forumlar覺 gibi bizde de, fanatik dahi olunsa yap覺lan yorum ve eletirilere daha mant覺kl覺 bir 癟er癟evede yaklaabilsek. Ama anlad覺覺m kadar覺yla 羹lkenin genelinde bu deiim olmadan bunun foruma yans覺mas覺 da zor :(
Kullan覺c覺 avatar覺
eyimen

Ya: 44
Kay覺t: 13 Tem 2015, 22:54

Mesaj asymptote » 10 Au 2017, 12:25

Bizde "tart覺mak" k繹t羹 bir ey olarak alg覺lan覺yor. Oysa g繹r羹 ayr覺l覺klar覺n覺n olmad覺覺, herkesin ayn覺 kanaati paylat覺覺 bir ortam termodinamik dengeye yani mutlak 繹l羹me doru gider.. Hareketi duraanlat覺ran her eyden ka癟覺nmam覺z gerekiyor. Bu y羹zden konu bal覺覺 癟ok isabetli olmu.. A癟an kii de 2fast4u zaten.. :)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj eraslani » 10 Au 2017, 14:10

asymptote yazd覺:Bizde "tart覺mak" k繹t羹 bir ey olarak alg覺lan覺yor. Oysa g繹r羹 ayr覺l覺klar覺n覺n olmad覺覺, herkesin ayn覺 kanaati paylat覺覺 bir ortam termodinamik dengeye yani mutlak 繹l羹me doru gider.. Hareketi duraanlat覺ran her eyden ka癟覺nmam覺z gerekiyor. Bu y羹zden konu bal覺覺 癟ok isabetli olmu.. A癟an kii de 2fast4u zaten.. :)
Kesinlikle doru..
Tart覺ma veya bilgi payla覺mlar覺n覺n daha 癟ok olmasi i癟in fotoraf payla覺mlar覺 da 繹nemli ama..覺k覺 noktas覺 genelde bir fotoraf oluyor g繹zlemlerime g繹re..o y羹zden burasi da instagrama d繹nd羹 eklindeki ikayetlerimiz daha fazla duraanl覺a yol a癟abilir.

SM-G930F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj khef » 10 Au 2017, 14:11

Baka bir konuda da bahsi ge癟miti; tart覺mak T羹rk toplumunda lay覺k覺yla yap覺labilen bir aktivite deil. zellikle forum ortamlar覺nda, mimikler ve el kol hareketleri iletiime dahil olmad覺覺 i癟in, insanlar gereksiz al覺nganl覺k yapabiliyor. O y羹zden sohbetlerde bolca emoji kullan覺p, normalden daha anlay覺l覺 davranmak iletiimin sal覺kl覺 bir ekilde devam etmesi i癟in zaruri hale geliyor. :thumbup:

Bilgi payla覺m覺 a癟覺s覺ndan ise, ge癟mi konularda harika payla覺mlar olmu ve yeni gelen arkadalar i癟in derya deniz. Tabi arat覺rmas覺n覺 bilene; ben 羹ye olduktan sonra ilk bir iki ay sadece eski konular aras覺nda kaybolmutum. :D

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
khef

Ya: 44
Kay覺t: 07 Mar 2014, 13:02

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 96 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners