TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ünlü bir saat ustası olmak için ne yapmalıyım

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ünlü bir saat ustası olmak için ne yapmalıyım

Mesaj Stingray » 20 Tem 2017, 19:44

Benim bildigim Zenith'te saat ustasi olmayi basarmis iki hanimefendi var,Birgul Celebi ve Yasemin Yazici.Belki kendilerine mail yoluyla ulasmayi denersen sana oneride bulunabilirler,ayrica internette arastirirsan Birgul hanimla bu konuda yapilmis bir soyleside var.Tabi cok degerli saat ustasi Sule Gurbuz hanimida gene internetten arastirip yazilarini okuman sana yol gosterici olabilir.son olarak isvicrede Zenith ve Tag heuer isbirligiyle acilan LVHM School Of Watchmaking'te ilgini cekebilir..

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj facerlann » 20 Tem 2017, 19:47

asymptote yazdı:Ground çok önemli bir konuyu hatırlatmış. Yunusların ön beyinlerinin (dolayısıyla öğrenme kabiliyetlerinin) bizden daha gelişkin olduğu söylenir. Fakat elleri olmadığı için medeniyet kuramamışlar. ;)

Bizi akıllı yapan şey aslında ellerimiz. Ellerimiz olmasa zekamız hiçbir işe yaramaz. Dolayısıyla beynin motor bölgelerinin gelişimi için alıştırma önemli. Kös kös oturup o günün gelmesini beklemek yerine bir yerlerden başlamalı elbette. Zaten bu kadar ilgiliyseniz dayanamaz, mini bir atölye kurarsınız kendinize.. :thumbup:

Sempanzelerde 3 yaşında ki bir çocuğun zekasına sahip olduğunu biliyorum, elleri var ama ... Bence bu işin sırrı biraz daha farklı neyse .

Başta verdiğiniz timezone online eğitimine 1-2 ay sonra başlamayı düşünüyorum, fiyatı uygun umarım güzel bir temel atarim. Araç gereçleri.temin edip üniversite boyunca arada kafa dağıtmak adına ufaktan baslarim . Yazları belki bı ustanın yanina (bildiğim kadarıyla türk ustalar yanına birini istemiyormus ama). Dediğiniz gibi en azından el becerisi kazanmış olurum.
Bu arada forum gerçekten sardı :) farklı bir ortam varmış.
Kullanıcı avatarı
facerlann

Mesaj facerlann » 20 Tem 2017, 19:50

Stingray yazdı:Benim bildigim Zenith'te saat ustasi olmayi basarmis iki hanimefendi var,Birgul Celebi ve Yasemin Yazici.Belki kendilerine mail yoluyla ulasmayi denersen sana oneride bulunabilirler,ayrica internette arastirirsan Birgul hanimla bu konuda yapilmis bir soyleside var.Tabi cok degerli saat ustasi Sule Gurbuz hanimida gene internetten arastirip yazilarini okuman sana yol gosterici olabilir.son olarak isvicrede Zenith ve Tag heuer isbirligiyle acilan LVHM School Of Watchmaking'te ilgini cekebilir..

Bu kadarini beklemiyordum açıkçası çok minnettarim. Cevap verirlerse gerçekten benim için çok güzel olur. Daha iyi bir öneri olamazdı. Çok teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
facerlann

Mesaj Stingray » 20 Tem 2017, 19:56

Rica ederim,yasiniz cok genc,aya gidicem deseniz calistiktan ve istedikten sonra bence basarirsiniz.Yolunuz acik olsun...

Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj SeiKinetic » 21 Tem 2017, 15:39

Üstadların verdiği bilgilere ek olarak şahsi tavsiyem; evinin bir köşesine sehpa şeklinde bile olsa bir tezgah kurman, gerekli başlangıç aletlerini edinmen, edineceğin uygun fiyatlı parçalarla basit sök-tak işleriyle başlayıp, ünlü ve çok yaygın mekanizmalar üzerinden ilerleyerek kafanda çalışma prensibi, tasarım mantığı, denge, materyal gibi konuları bizzat görerek öğrenmeye başlaman senin için sadece öğretici olmakla kalmayıp, aynı zamanda hedefini çok da zevkli bir iş haline getirecektir. Bu bahsi geçen 'vintage' saatleri ararken de farklı dünyalara gireceksin zaten. Her yönüyle olumlu adımlar olacağını düşünüyorum ve sana hedefinde başarılar diliyorum.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj facerlann » 21 Tem 2017, 16:05

SeiKinetic yazdı:Üstadların verdiği bilgilere ek olarak şahsi tavsiyem; evinin bir köşesine sehpa şeklinde bile olsa bir tezgah kurman, gerekli başlangıç aletlerini edinmen, edineceğin uygun fiyatlı parçalarla basit sök-tak işleriyle başlayıp, ünlü ve çok yaygın mekanizmalar üzerinden ilerleyerek kafanda çalışma prensibi, tasarım mantığı, denge, materyal gibi konuları bizzat görerek öğrenmeye başlaman senin için sadece öğretici olmakla kalmayıp, aynı zamanda hedefini çok da zevkli bir iş haline getirecektir. Bu bahsi geçen 'vintage' saatleri ararken de farklı dünyalara gireceksin zaten. Her yönüyle olumlu adımlar olacağını düşünüyorum ve sana hedefinde başarılar diliyorum.

Çok teşekkür ediyorum agabey. Size katılıyorum hem öğretici hem de zevkli olacağına inanıyorum. Aletleri goz ucuyla arastirmaya başladım, uygun fiyatlı bir şeyler arıyorum ama birkaç şey dışında tam olarak neler almam gerektiğini bilmiyorum . Bununla ilgilide sizden yararlanmak adına bir konu açmayı düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
facerlann

Mesaj asymptote » 21 Tem 2017, 16:37

facerlann yazdı:Aletleri goz ucuyla arastirmaya başladım, uygun fiyatlı bir şeyler arıyorum ama birkaç şey dışında tam olarak neler almam gerektiğini bilmiyorum . Bununla ilgilide sizden yararlanmak adına bir konu açmayı düşünüyorum.

Hazır açılmışı var.. ;) :thumbup:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=11031&hilit=asgari+aletler#p189098
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj facerlann » 21 Tem 2017, 19:15

asymptote yazdı:
facerlann yazdı:Aletleri goz ucuyla arastirmaya başladım, uygun fiyatlı bir şeyler arıyorum ama birkaç şey dışında tam olarak neler almam gerektiğini bilmiyorum . Bununla ilgilide sizden yararlanmak adına bir konu açmayı düşünüyorum.

Hazır açılmışı var.. ;) :thumbup:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=11031&hilit=asgari+aletler#p189098

Agabey bir kez daha teşekkürler size. Bu arada her konuda bir bilginiz var hayran kaldım doğrusu. Çokta aciklayici yazmışsıniz. Merak ettiğim konu şu ; Aquaracer fiyatı yazmışsıniz, alta bir abimiz de 35- 45 dolar yazmış, büyük bir fiyat farkı var kazık yeme ihtimali çok, bunları temin edebileceğim uygun bir dükkan, site vs biliyor musunuz? ( Eminim biliyorsunuzdur . Ankara oturuyorum bu arada)
Kullanıcı avatarı
facerlann

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 343 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners