Ankthas yazdı:Day-date modelleri görünce bir an aklıma geldi de, day kısmında günler ingilizceyle birlikte Türkçe de yazsa(pazartesi, salı, çarşamba...) çok orjinal olmaz mı? Seiko 5'lerin day kısmını bilirsiniz ingilizce ve portekizce yazar genelde ayar yaparak hangi dili isterseniz seçebilirsiniz. ve sadece o dilde günler akar her gün. Türkçe karakter basımı vs. eminim maliyeti yükseltecektir ama İsviçre yapımı bir saatte Türkçe kelimeler sanırım TCDD'de baskılı köstekli saatlerden sonra herhalde ilk kez yapılır. Bu da special edition'ı çok ileri bir noktaya götürür. Ayrıca Türkiye'den in-house bir saat markası yakın zamanda çıkacağını hiç sanmıyorum, bu yüzden uzun yıllar orjinalliğini koruyacaktır.
Ayrıca Türkiye pazarında kendine yer edinmek isteyen bir markanın böyle bir özellik koyması eminim marka tanınırlığını/prestijini oldukça yükseltecektir. Marka, bütün pazarlama stratejisini bunun üzerine bile kurabilir. Hatta haberlere bile çıkabiliriz
Bond yazdı:Harika fikirler gelmiş Mosef'in dediği gibi firma adına ciddi takip etmeleri halinde çok faydalı olabilecek bir konu.
Kelebek tokayı mutlaka soracağım![]()
Tarih çift dil olmasa bile Türkçe kullanım alternatif olabilir![]()
Tepe tasarımlar quartz ve ince kasalı model üzerinden çalışıldığı için farklı normal diğer modeller daha uyumlu bir tepe var ben saatlere şimdi baktım tekrar quartz versiyonda olan tepeye göre daha büyük.
Gunslinger ilk model wide opening open heart modeli için oldukça ilginç olmuş eline şağlıkNormal modelde o şekilde alt kısmı bırakıp üst 2 yönünde olan açıklığı kapatıp denemeye çalışacağım. Alt kısım balans çok güzel gözüküyor çalışırken ama üst kısım çok gerekli değil açıkçası.
İmza fikri supermiş bravo![]()
![]()
Nasıl aklıma gelmedi hayret
![]()
Yaşlandık belki
Bir soralım bunu teknik olarak el yazısı yeni logo pek kolay değil ama imza biraz karakter boyu ve yükseliği hafif değiştirilerek uygulanabilir bence.
Bir kaç deneme yaptım. Açılı imaj bulamadığım için kasayı büyük markalardan birinin modelinden kullandım. Kasa yapısı çok benzer model var zaten Claude Bernard serilerinde ve hemen hemen tüm markalarda. Patek Calatrava eski ve yeni serisinde gene benzer kasalı bir çok dress watch var. Üzerinde çeşitli değişiklikler var canlandırmak adına bir bakalım. İndeksler ve kollar değişebilir. CB'de olan baton indexlerden veya daha ince olanlardan kullanabiliriz. Kadran ve breguet kollarda swiss blue tonunu kısmen uygulamaya çalıştım ancak renk imaj üzerinde tam aynı ton olması kolay değil. Zaten çok yakın normal mavi kollarda renk olarak. Daha farklı renk ve kombinasyon gene denemeye çalışacağım kolay görebilmek adına.
3-4 model yaparsak bir modeli böyle özelleştirebiliriz diye umuyorum. Yani koleksiyonda hiç olmayan bir model olarak. Diğerleri ürün gamında hali hazırda olan modellerden konuda gelen fikirler doğrultusunda belirtilen değişikleri uygulayarak gayet güzel olacaktır.
Herkese teşekkürler![]()
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 196 misafir
|