TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Claude Bernard Gentlemen's Collection By TSF Katılım / Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasar

Mesaj mlm » 19 Tem 2017, 11:40

Güzel olurdu elbette ama ben de maliyeti hayli yükselteceği kanaatindeyim.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mosef » 19 Tem 2017, 11:43

Bence huseyinxy önerdiği dakika indeksleri olmayan modeller oldukça iyi :thumbup: Daha önce de tarif etmeye çalıştığım şeyler aşağı yukarı bu şekildeydi.

Small second ve marka ibaresi dışında kadranla herhangi başka bir detay olmaması fikri nedense benim oldukça ilgimi çekiyor. Bir dress watch ne kadar sade olursa bence o kadar güzel. Genel olarak da sadelikten yana olduğum için böyle düşünüyor olabilirim ancak tarih ibaresi bile bir çok kişi için çok gerekli değilken gün ibaresi koymak bence herkese hitap etmeyecektir.

huseyinxy gönderdiği görsellerde gözüme çarpan bir eksiklik var o da tepe sanki biraz zayıf kalıyor. biraz daha kendini gösterecek bir tasarım daha iyi olabilir. bununla ilgili firmanın diğer modellerinden örnek vermek gerekirse:
http://claudebernard.ch/sophisticated-c ... 91-37R-AIR
Aradaki ufak değişimin saatin genel görünüşünde optik olarak iyi bir fark yaratacağını düşünüyorum.

Logo konusuna gelince bu tip bir firmaya hadi logonuzu değiştirin demek pek kolay değildir ve muhtemelen olumsuz cevap gelecektir(umarım gelmez) :D Ancak yapılacak el yazısı fontu dress watchlarda kullanılabilecek özel bir font olarak yaratılabilir ve bundan sonra devamlı kullanılabilir. Bunu internette ya da programlarda bulunan hazır fontlardan seçmeyeceklerine göre marka ile bağlantı kurulabilecek bir yerden alınabilir. Örneğin bu markaya ait bir belgede geçen kuruculara ait bir el yazısını alıp geliştirmek vs. gibi markanın içinden bir alternatif yazı tipi çıkabilir.

Herkesten güzel değişik fikirler çıkıyor, bence CB için böyle bir kitle ürün geliştirme sürecinde oldukça iyi bir iş çıkaracak. İki taraf için de güzel bir proje :champ:

ekleme: Bir de en iyi önerilerden bir tanesi klispli deri kayıştı, bu yapılabiliyor mu acaba?
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj gunslinger19 » 20 Tem 2017, 19:16

Ben de biraz taklit de olsa böyle şeyler hazırladım. Logo olayını da kurucunun imzasını alarak çözdük [emoji28]Resim
Resim
Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gunslinger19

Mesaj ozanxos » 20 Tem 2017, 21:19

Ankthas yazdı:Day-date modelleri görünce bir an aklıma geldi de, day kısmında günler ingilizceyle birlikte Türkçe de yazsa(pazartesi, salı, çarşamba...) çok orjinal olmaz mı? Seiko 5'lerin day kısmını bilirsiniz ingilizce ve portekizce yazar genelde ayar yaparak hangi dili isterseniz seçebilirsiniz. ve sadece o dilde günler akar her gün. Türkçe karakter basımı vs. eminim maliyeti yükseltecektir ama İsviçre yapımı bir saatte Türkçe kelimeler sanırım TCDD'de baskılı köstekli saatlerden sonra herhalde ilk kez yapılır. Bu da special edition'ı çok ileri bir noktaya götürür. Ayrıca Türkiye'den in-house bir saat markası yakın zamanda çıkacağını hiç sanmıyorum, bu yüzden uzun yıllar orjinalliğini koruyacaktır.

Ayrıca Türkiye pazarında kendine yer edinmek isteyen bir markanın böyle bir özellik koyması eminim marka tanınırlığını/prestijini oldukça yükseltecektir. Marka, bütün pazarlama stratejisini bunun üzerine bile kurabilir. Hatta haberlere bile çıkabiliriz :)

Harika fikir +100000

Kullanıcı avatarı
ozanxos

Mesaj mosef » 21 Tem 2017, 10:38

@gunslinger19 imzayı nereden buldunuz?

Bu arada yine daha önce bahsettiğim tasarım fikrine bir ekleme yapmak istiyorum :D Topaz adlı değerli bir taş var ve bu taşın renkleri arasında "swiss blue" diye geçen bir renk var. Google'a yazdığınızda örnekleri çıkıyor; aşağıdaki linkten de örnek olarak bakabilirsiniz:

https://www.navneetgems.com/different-s ... lue-topaz/

Beyaz kadranlı bir saat düşünülmesi durumunda akrep ve yelkovan bu renkten seçilebilir. Hem oldukça iyi bir detay olacaktır hem de basit ama sözü edilmeye değer bir farklılık katmış olur.

son olarak da isimle ilgili bir fikrim var eğer kesin olarak belirlenmedi ise onu da söylemek isterim:
"The Hundred Gentlemen of TSF"
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj Bond » 23 Tem 2017, 16:22

Harika fikirler gelmiş Mosef'in dediği gibi firma adına ciddi takip etmeleri halinde çok faydalı olabilecek bir konu.

Kelebek tokayı mutlaka soracağım :thumbup:

Tarih çift dil olmasa bile Türkçe kullanım alternatif olabilir :champ:

Tepe tasarımlar quartz ve ince kasalı model üzerinden çalışıldığı için farklı normal diğer modeller daha uyumlu bir tepe var ben saatlere şimdi baktım tekrar quartz versiyonda olan tepeye göre daha büyük.

Gunslinger ilk model wide opening open heart modeli için oldukça ilginç olmuş eline şağlık :thumbup: Normal modelde o şekilde alt kısmı bırakıp üst 2 yönünde olan açıklığı kapatıp denemeye çalışacağım. Alt kısım balans çok güzel gözüküyor çalışırken ama üst kısım çok gerekli değil açıkçası.

İmza fikri supermiş bravo :D :super: :champ: Nasıl aklıma gelmedi hayret :roll: :D Yaşlandık belki :lol: Bir soralım bunu teknik olarak el yazısı yeni logo pek kolay değil ama imza biraz karakter boyu ve yükseliği hafif değiştirilerek uygulanabilir bence.

Bir kaç deneme yaptım. Açılı imaj bulamadığım için kasayı büyük markalardan birinin modelinden kullandım. Kasa yapısı çok benzer model var zaten Claude Bernard serilerinde ve hemen hemen tüm markalarda. Patek Calatrava eski ve yeni serisinde gene benzer kasalı bir çok dress watch var. Üzerinde çeşitli değişiklikler var canlandırmak adına bir bakalım. İndeksler ve kollar değişebilir. CB'de olan baton indexlerden veya daha ince olanlardan kullanabiliriz. Kadran ve breguet kollarda swiss blue tonunu kısmen uygulamaya çalıştım ancak renk imaj üzerinde tam aynı ton olması kolay değil. Zaten çok yakın normal mavi kollarda renk olarak. Daha farklı renk ve kombinasyon gene denemeye çalışacağım kolay görebilmek adına.

3-4 model yaparsak bir modeli böyle özelleştirebiliriz diye umuyorum. Yani koleksiyonda hiç olmayan bir model olarak. Diğerleri ürün gamında hali hazırda olan modellerden konuda gelen fikirler doğrultusunda belirtilen değişikleri uygulayarak gayet güzel olacaktır.

Herkese teşekkürler :champ:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Baran » 23 Tem 2017, 16:37

Bordo kadran isteriz,ayaklanma çıkarırırz :)

Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj doc » 23 Tem 2017, 16:37

Bond yazdı:Harika fikirler gelmiş Mosef'in dediği gibi firma adına ciddi takip etmeleri halinde çok faydalı olabilecek bir konu.

Kelebek tokayı mutlaka soracağım :thumbup:

Tarih çift dil olmasa bile Türkçe kullanım alternatif olabilir :champ:

Tepe tasarımlar quartz ve ince kasalı model üzerinden çalışıldığı için farklı normal diğer modeller daha uyumlu bir tepe var ben saatlere şimdi baktım tekrar quartz versiyonda olan tepeye göre daha büyük.

Gunslinger ilk model wide opening open heart modeli için oldukça ilginç olmuş eline şağlık :thumbup: Normal modelde o şekilde alt kısmı bırakıp üst 2 yönünde olan açıklığı kapatıp denemeye çalışacağım. Alt kısım balans çok güzel gözüküyor çalışırken ama üst kısım çok gerekli değil açıkçası.

İmza fikri supermiş bravo :D :super: :champ: Nasıl aklıma gelmedi hayret :roll: :D Yaşlandık belki :lol: Bir soralım bunu teknik olarak el yazısı yeni logo pek kolay değil ama imza biraz karakter boyu ve yükseliği hafif değiştirilerek uygulanabilir bence.

Bir kaç deneme yaptım. Açılı imaj bulamadığım için kasayı büyük markalardan birinin modelinden kullandım. Kasa yapısı çok benzer model var zaten Claude Bernard serilerinde ve hemen hemen tüm markalarda. Patek Calatrava eski ve yeni serisinde gene benzer kasalı bir çok dress watch var. Üzerinde çeşitli değişiklikler var canlandırmak adına bir bakalım. İndeksler ve kollar değişebilir. CB'de olan baton indexlerden veya daha ince olanlardan kullanabiliriz. Kadran ve breguet kollarda swiss blue tonunu kısmen uygulamaya çalıştım ancak renk imaj üzerinde tam aynı ton olması kolay değil. Zaten çok yakın normal mavi kollarda renk olarak. Daha farklı renk ve kombinasyon gene denemeye çalışacağım kolay görebilmek adına.

3-4 model yaparsak bir modeli böyle özelleştirebiliriz diye umuyorum. Yani koleksiyonda hiç olmayan bir model olarak. Diğerleri ürün gamında hali hazırda olan modellerden konuda gelen fikirler doğrultusunda belirtilen değişikleri uygulayarak gayet güzel olacaktır.

Herkese teşekkürler :champ:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Çok güzel tasarımlar olmuş. Elinize sağlık. Sondaki bonus olmuş ve çok güzel olmuş. Böyle giderse 2 saat alacağım :)

Kullanıcı avatarı
doc

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 196 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners