TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Claude Bernard Gentlemen's Collection By TSF Katılım / Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasar

Mesaj EnderE » 15 Tem 2017, 09:52

Dr. Strange de arzı endam eden JLC modeline oldum olası hayranlık duymuşumdur.

Bunun gibi dial takvimi ve mehtabı olan (ama mehtap 12 yönünde olan) bir model bulamıyoruz değil mi :(ResimResim

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj Umutt » 15 Tem 2017, 10:17

EnderE yazdı:Dr. Strange de arzı endam eden JLC modeline oldum olası hayranlık duymuşumdur.

Bunun gibi dial takvimi ve mehtabı olan (ama mehtap 12 yönünde olan) bir model bulamıyoruz değil mi :(ResimResim

+10 diyorum buna,
Ender Hocam zevklerimiz çok uyuşuyor.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj ozanxos » 15 Tem 2017, 11:13

EnderE yazdı:Dr. Strange de arzı endam eden JLC modeline oldum olası hayranlık duymuşumdur.

Moonphase bence de çok iyi olur. Acaba bu konuda birşeyler yapılabilir mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ozanxos

Mesaj Tolgi06 » 16 Tem 2017, 00:00

Evet kendimden utandım ama başlığı yeni gördüm evlilik hazırlıkları sebebiyle :( .
Tüm mesajları okudum ve opsiyonlara şunların eklenebileceğini düşünüyorum:
-Sezin Hanım'ın örnek çizimlerine benzer bir versiyon bence mutlaka olmalı ama Breguet numerals versiyonu ya da baton indis versiyonu optik açıdan daha başarılı olur kanımca.
-Siyah ve beyaz kadran olmazsa olmaz tabi ama güzel bir sunburst parlament mavisi de dadından yenmez :D
-Beyaz kadran için mavileştirilmiş ibreler saati başka bir boyuta taşıyacaktır.
-Kordon için eğer fiyatı çok saptırmazsa standart toka yerine klipsli toka süper olur.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj neperliva » 16 Tem 2017, 12:06

Khan yazdı:
doc yazdı:
kethuda57 yazdı:
darksider yazdı:Resim
Mesela... [emoji57]

Cam da bombeli olursa nokta atışı olur bu model benim için....

Ha bide markada el yazısı şeklinde olsa tadından yenmez sanki :)

Resim

Kesinlikle katılıyorum, bombeli cam, el yazısı olmalı. Ama bunları yaparken başka marka kopyası gibi durmamalı, kendimize özgü bir tarz da olmalı.

Süper öneri
Model çok güzel!!

bence bu model cok guzel. Rotor isciligi saati harika gostermis. Mutlaka bir model buna benzer secilmeli bence :thumbup:
"Hata yapmayan kişi aslında genel olarak hiçbir şey yapmıyor demektir".
Kullanıcı avatarı
neperliva

Mesaj sedir » 17 Tem 2017, 11:17

Cruciatus yazdı:Claude Bernard'ın tek görsel sorunu markanın adının fontu... çok ucuz gösteriyor markayı...

Doğru bir tesbit.
Model ne kadar güzel düşünülse de marka o yazı stili ve amblemle yerleştirilince tüm güzelliği götürüyor.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Bond » 18 Tem 2017, 21:50

Arkadaşlar marka fontlarını soracağız kolay değil ama özel bir seri için belki kullanma imkanı sağlayabilirler. Teknik detaylarını öğreneceğiz.

Bombeli camı deneriz diye düşünüyorum.

Moonphase Perpetual Calender saat yapılması mümkün değil zaten soran arkadaş kendisi cevap vermiş :D

Moonphase başka proje konusu ve bence tek olarak yapılması daha güzel olur ancak adetli saat modeli yapılır ve yeterli katılımcı çıkarsa öğrenmeye çalışacağım fakat burada en uygun fiyata hem kaliteli hem estetik ve limitli olacak otomatik dress watch modelleri hazırlayabilmek. Moonphase olması halinde fiyat neredeyse x 1,5/2,5 olur ki diğer çoğu markada yaklaşık böyle veya daha yüksek zaten. Bu durum açıkçası şu anda yapılmak istenilen projenin amacına uygun olmayacaktır.

Eğer mümkün olursa burada yapılacak modeller bayilerde veya CB tarafından belki satışta kullanılabileceği için sırf kendi bireysel zevkimize / beğenimize uyacak bir saat önerisi yerine buradaki fikirler doğrultusunda oluşturulmuş ve farklı zevklere / tercihlere hitap edecek dress model önerileri yapılırsa planlanan Gentlemen's Edition by TSF konseptine uygun olacaktır.

Uizas gelen isteklere göre beyaz kadran versiyon için bazı örnek ek tasarımları göndermiş onları ekliyorum. Bir modelin bu kombinasyon üzerinden detaylandırılması hoş olacak :thumbup:

Diğer versiyonlar içinde denemeler yapıp yükleriz. Renk, detay vb kombinasyon önerilerinizi bekliyoruz.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Day Date model için yazılan fikirleri not ettim. Yeni öneriler varsa yazın lütfen :thumbup: Açıkçası bu model estetik açıdan day date bir saat için gayet güzel duruyor. Çok model çalışmış olmalarından dolayı bize özel bir model yapması çok kolay değil ama bazı değişiklikler ile farklı bir model oluşturulabilir. Day ve Date kontrast renk yerine siyah zemin üstüne beyaz font olabilir ama daha ek değişiklikler bulmak gerekir.

Resim

Wide Opening modelinde mavi kadran yok farklı renk olarak mavi veya siyah çeşitli index kombinasyonları ile güzel durabilir, ne dersiniz? Bu model için daha önceden verilen diğer detay önerilerini not ettim. Yeni gelecek öneriler sonrası bir kaç deneme modeli hazırlarız.

Resim

Birdland ve Matudi Limited modelleri gibi gelen fikirler doğrultusunda transparan arka kapak camında TSF logosu güzel olacaktır. Kadranda TSF yazmak zorunda değil daha sade olması adına kadranda Gentlemen's Edition yazıp sadece arkada TSF yazabilir. :thumbup:

Gelen fikirlerden bordo kadran kullanımı çok hoş ve değişik olabilir. Ancak hangi modelde uygulamak iyi olur fikirleriniz varsa yollayın lütfen :champ: Pek hatırlamıyorum ama siyah croco kayış ve bordo / vişne çürüğü degrade veya düz kadran kombinasyonlu başka markalarda modeller var mı bir inceleyelim. Nasıl durabilir diye gözümüzde canlandırmış oluruz.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj huseyinxy » 19 Tem 2017, 00:21

Dakika indeksleri olmazsa bu tasarım nasıl görünür Resim

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
huseyinxy

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners