TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tamir Edilemeyen Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tamir Edilemeyen Saatler

Mesaj Magneto » 08 Oca 2011, 05:51

bengisaat yazdı:Çin üretimi saatler...

Emin olun piyasada 2-3 milyara kadar çıkan markaların yüzde kaçı çinde yapılıyor bilseniz şaşarsınız...

Kocaman kocaman mağazalarda kendi ithalatımız ,distrübitörü biziz diye sattıkları saatlerden çinde yaptırılanların miktarı % 50 nin üzerindedir.

Ancak bu çin malı kötüdür anlamına gelmemeli Yani çinde her kalitede her fiyata ürün var siz hangisini isterseniz onu yaparlar.

bir saati yaptırıp getirdiniz kime ve kaça satacaksınız bu hedef kitlenizi belirleyip ona göre kalitenizi ve fiyatınızı belirlersiniz yani ürününüzü hangi kesim için yaptırıyorsanız o kadar fiyatlı ve o kadar kaliteli ürün yaptırırsınız.

Sonuç olarak Saat yada herhangi bir ürünün kalitesini sorgulayacaksak o ürünü yaptırıp Türkiye'ye getiren firmanın ürün maliyeti ile kalitesinin oranını hangi kıstaslara göre belirlediğine bakmak en doğrusudur.

İsviçre menşeli Bir çok saat markasıda makinalarının önemli bir kısmını çinde yaptırıyor.

Çünki:

Çinde şahsen tanıdığım bir saat fabrikasının müdürünün aylık maaşı 300 dolardan az,çalışanların içinde 80-100 dolara çalışan çoğunlukta ,
buda doğal olarak maliyet konusunda en önemli etkendir
ayrıca üretim son derece makineleşmiş seri hale getirilmiştir buda zamandan tasarruf edilerek maliyetin bir kere daha düşmesi demektir
ki bunun yanında maliyeti doğrudan etkileyen bir çok sebep vardır örneğin çin devletinin ihracat yapana sınırsız destek vermesi gibi...

V.S. V.S.

Üstadım...
ÇİN malı Kesinlikle KÖTÜDÜR ... Bıktık artık adamların kopyalama huylarından.Keşke yasalar uygun olsada EN AĞIR HAPIS VE PARA cezalarına çaptırılsalar .Ama olmuyor işte :(
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj punk » 08 Oca 2011, 10:40

@Magneto

Yanlış anlamayın ama avatarınızdaki Orient'in kalibresinin nerede imal edildiğini gözden geçirmenizi öneririm.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj durdor » 08 Oca 2011, 22:11

seikoların kasalarının bir kısmı, deri ve silikon kordonlarının çoğu ve bazı kalibre ve saatleri çin ve hong kong üretimidir. ama kalite olarak % 100 japon üretimi olanlardan bir farkını bulamazsınız.
Kullanıcı avatarı
durdor

Mesaj bengisaat » 08 Oca 2011, 23:51

Sadece Seiko değil daha önce de bahsettiğim gibi Çinde üretim yapan/yaptıran saat markalarını saysam dudaklarınızın uçuklayacağından eminim :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Magneto » 09 Oca 2011, 01:05

punk yazdı:@Magneto

Yanlış anlamayın ama avatarınızdaki Orient'in kalibresinin nerede imal edildiğini gözden geçirmenizi öneririm.

hocam,O zaman orient yalan söylüyor .%100 Made in JAPAN diyerek ??? Ben buna güvenerek Orient alıyorum ya da alacağım.Yoksa Çinde herhangi bir malzemesi üretilmiş bir saat almaktansa saatsiz gezer yada %100 Swiss Made olan (herşeyiyle) bir saat almak için kemer sıkarım :)
Benim kişisel görüşüm,Çinlilerin bu yaptıklarından nefret ediyorum.Herşeyde onların Made in China yazışını görmekten gerçekten nefret ediyorum.
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj ercangun » 13 Oca 2011, 20:51

Tianjin Seagull diye bir Çinli saat fabrikası var. 1955'ten beri saat ve mekanizma üretiyor. Adamlar Venüs ve ETA klonlarıyla başlamış, şu an Tourbillon, Perpetual Calendar ve Minute Repeater gibi komplikasyonlara imza atmış durumdalar. Artık kendi tasarımları olan mekanizmalar da üretiyorlar (örnek: Seagull ST-25 ve varyantları).

Kopya 2824-2 ve 2892-A2 Seagull makinelerin bir incelemesi şu linkte yapılmış:
http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=43661&st=0&sk=t&sd=a

Ben şahsen Çinlilerden o kadar da nefret etmiyorum. En azından endüstride Avrupa ve Amerika tekelini kırıp bizimki gibi fakir insanların çoğunlukta olduğu ülkelere uygun fiyatlı ürünler ulaştırdıkları için nefret etmiyorum. Yoksa örneğin bir narenciye sıkacağını 20 liraya değil de hala 200 liraya alıyor olurdum. Merak etmeyin, 200 liraya alınanı taş çatlasın 5 yılda bozuluyorsa 20 liralık olan da en az 3 yıl dayanıyor. Muhteşem bir fiyat/performans oranı bence. Ayrıca eminim ki Çinliler kalitede de zamanla Batıyı yakalayıp hatta belki geçecekler bile.
Bilakis, asıl hayıflanılması gerekenin, Çinlilerin dünya ekonomisinde söz sahibi olması değil, Türklerin dünya ekonomisi ve endüstrisinde hiçbir noktada söz söyleyecek noktada bulunmaması olduğunu düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
ercangun

Mesaj Emre » 13 Oca 2011, 21:03

ercangun yazdı:Tianjin Seagull diye bir Çinli saat fabrikası var. 1955'ten beri saat ve mekanizma üretiyor. Adamlar Venüs ve ETA klonlarıyla başlamış, şu an Tourbillon, Perpetual Calendar ve Minute Repeater gibi komplikasyonlara imza atmış durumdalar. Artık kendi tasarımları olan mekanizmalar da üretiyorlar (örnek: Seagull ST-25 ve varyantları).

Kopya 2824-2 ve 2892-A2 Seagull makinelerin bir incelemesi şu linkte yapılmış:
http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=43661&st=0&sk=t&sd=a

Ben şahsen Çinlilerden o kadar da nefret etmiyorum. En azından endüstride Avrupa ve Amerika tekelini kırıp bizimki gibi fakir insanların çoğunlukta olduğu ülkelere uygun fiyatlı ürünler ulaştırdıkları için nefret etmiyorum. Yoksa örneğin bir narenciye sıkacağını 20 liraya değil de hala 200 liraya alıyor olurdum. Merak etmeyin, 200 liraya alınanı taş çatlasın 5 yılda bozuluyorsa 20 liralık olan da en az 3 yıl dayanıyor. Muhteşem bir fiyat/performans oranı bence. Ayrıca eminim ki Çinliler kalitede de zamanla Batıyı yakalayıp hatta belki geçecekler bile.
Bilakis, asıl hayıflanılması gerekenin, Çinlilerin dünya ekonomisinde söz sahibi olması değil, Türklerin dünya ekonomisi ve endüstrisinde hiçbir noktada söz söyleyecek noktada bulunmaması olduğunu düşünüyorum.

ercangun biz de calisanlarimiza/halkimiza Cinliler kadar acimasiz davransaydik emin ol biz de endustride soz sahibi olurduk. Orada fabrikalari olan, uretim yaptiran butun markalar su anda Turkiye'de uretim yaptiriyor olurdu. Bunun yaninda elbette ilerleme de olurdu ama bu ne kadar dogru? Uzaktan bakinca insan "adamlar ne ilerledi ama!" diyor ama akrabalarinizin, kendinizin orada yasayanlarin sartlarinda oldugunu dusunun. Ben demiyorum ki su anda Turkiye'de maaslar gulluk gulistanlik, ama Cin'e kiyasla elbette daha insani sartlarla ilerliyoruz.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj ercangun » 13 Oca 2011, 22:04

Hangi şartlarda ilerlediğimiz (veya ilerleyip ilerlemediğimiz mi demek gerekir) haricinde kısmen katılıyorum, Seagull Watch Factory'nin CEO'su 300 dolar maaşla çalışıyormuş mesela. Ama çetin şartlarda çalışmakla ilerlenilseydi Avrupa hiçbir ilerleme kaydedemezdi, zira orada emeklilerin durumu bile Türkiye'deki çalışan insandan bin kat iyi.
Ayrıca Devrim otomobilinin hikayesini çoğumuz biliriz. Bizim problemimiz esasen birbirimize veya çalışanlarımıza nasıl davrandığımızla ilgili değil. Tamamen bizi yönetenlerin dar kafalılığıyla ilgili bir durum.
Kullanıcı avatarı
ercangun

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners