TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Claude Bernard Gentlemen's Collection By TSF Katılım / Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasar

Mesaj EmreMusovi » 09 Tem 2017, 01:21

İlki bence çok başarılı üstadım ama siyah deri kayışla

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
EmreMusovi

Mesaj gunslinger19 » 09 Tem 2017, 01:48

:champ: şimdiden proje için uğraşanların eline sağlık
38-39 mm, mümkünse bombeli cam harika olur.
benim katkım bu renk bir kadran şeklinde olabilir. Siyah ama içinde çok az koyu kırmızı ya da mavi mevcut
Resim
Kullanıcı avatarı
gunslinger19

Mesaj Najdorf » 09 Tem 2017, 02:10

Bond başkanım selamlar, daha önce bir mesajda belirtmiştim ama tekrarlama ihtiyacı duydum. Saatin muhtemel fiyatının 2.100 - 2.600 TL olması planlanıyor. Yanında ise liste fiyatı 1.500 TL olan saatler hediye edilecek. Hediye saatlerin her birinin firmaya maliyeti 500 tl bile olsa (daha aşağı olamaz diye tahmin ediyorum ki eğer öyleyse zaten hediyenin de bir esprisi kalmıyor) bu durum alacağımız saatin fiyatını 1.600-2.100 bandına çekecektir. Bu ise bize fiyata göre saatin kalitesinde düşüş ya da özellik açısından eksiklik olarak geri dönecek. (Aksinin mantıklı argümanlarla açıklaması varsa bilmek isterim). Saat sever birçok üyenin hediye saati önemseyeceğini varsayarsak burdan elde edilecek bütçeyi saatin kalitesini artırmak için kullanmak daha mantıklı olmaz mı?
Kullanıcı avatarı
Najdorf

Mesaj Bond » 09 Tem 2017, 05:54

Najdorf günaydın, bunun için genel bilgi olarak reklam nedir diye bakmak lazım aslen ama kısaca yazmaya çalışayım. Bu durumun gerçekleşmesini sağlayan bir çok faktör var. Aslen ortada proje dahi yokken bile bir marka gezi çekilişi yaparak, hediye saat vererek veya buraya reklam vererek tanıtım ve marka bilinirliği arttırmak amaçlı bütçe ayırabilir. Bizim yaptığımız bu durumu istenilen bütçede bir projeye mantıklı bulduğumuz marka ile beraber entegre etmek ve reklamı belirli oranda katılımcılara hediye olarak yansıtmaktan ibaret özet olarak. Hediye edilecek saatler ve İsviçre gezisinin bütçelerinin saatlerin fiyatlandırması ile bağlantısı bulunmuyor. İlk mesajda yazdığım şekilde Claude Bernard İsviçre, Tempus Claude Bernard Türkiye ve TSF'nin katılacaklara ekstra olarak hediyesi bunlar. Hediyeler olmasa bile saatlerin fiyatları bu şekilde özel indirimle aynı olacak. Limitli üretim ek maliyetini zaten yansıtmıyorlar. Saatlerin üretim kalitesi CB'in bütün saatlerinde yaptığı üretim kalite standartlarına uygun olacaktır elbette.

Bu hediyeler tamamen ekstra olarak projenin içinde bulunan firmaların harcayacakları veya alacakları reklam ve tanıtım bütçelerinden buraya aktarılıyor. Elbette bir çok uğraşı ve bu tarz bir sistemin belirli pozitif sonuçlar doğuracağının anlatılması sonrası ikna edilerek oluşan bir durum bu. Benim incelediğim saatler içerisinde liste fiyatları daha düşük olan quartz ve daha baz otomatik modeller de vardı ancak biz genel olarak seride daha üst modeller üzerine yoğunlaştık. Yanlış hatırlamıyorsam üstteki farklı open heart automatic modellerin liste fiyatı 3,250 TL idi. Yüzde 8 civarı bir fiyat artışı daha oldu yakın zamanda listelere yansıyacaktır. Bunu bayiden %25 30 indirim ile alsak fiyatlandırması dediğim aralığa geliyor zaten. Özel limitli proje ve yanında bu ekstra saat hediyesi ile bence çok makul. Yani biz bunun olması için bir hayli uğraştık. Genelde bu tip projelerde veya limitli üretimlerde bir çok örneği olduğu üzere saatleri liste fiyatlarının bile üzerine satıyorlar.

Oris projesinde gene aynı şekilde 450 CHF değerinde çelik bilezik hediyesi vardı hatırlarsan. Bu bilezik olmasa bile Oris TSF'nin buradaki katılımcı fiyatında bir değişiklik olmayacaktı. Anahtarlık hediyesi olacaktı ilk olarak. Oturduk konuştuk bilezik istedik, Oris için uzun vadede Türkiye pazarında çok faydalı olacağını anlattık Tempus bize güvendi ve mantıklı buldu kabul etti. Benzer sistemleri bütün projelerde kullandık zaten. Her projede avantajları arttırmaya bakıyoruz. Genel olarak herkes bir şekilde özveride bulunuyor. Bu özveriye projelere iştirak eden tüm üyeler ve ekstra adetlerde saat alan tüm kişiler dahil.

Örnek Oris ile 3-4 sene önce proje yapmak istedik o zaman Pırlant distribütördü sorduk saatin listesi chf kuruna göre 3.500 TL civarındaydı sanırım. Bir kaç model çizdik yolladık şartları talep ettik. Cevap minimum 250 adet olur normal fiyatın üzerine yüzde 30-40 daha koyarız bu özel üretim dediler oradan da adetli olduğundan şu kadar iskonto uygularız size özel gibi bir geri dönüş oldu. Bizde markayı çok istememize rağmen teşekkürler dedik ve koşarak uzaklaştık. Sonrası malum distribütör değişti, yeni distribütörün vizyonu çok farklı olunca üstüne zaman ve şartlar daha doğru olunca tam istediğimiz şekilde gerçekleştirdik. Standart versiyonu 1.850 CHF liste fiyatlı bir saati ekstra bilezik hediyesi, wolfram bezel ve COSC sertifikası ile 1490 CHF'ye 100 limitli olarak aldık. Tempus bir ticari işletme olarak çok az karlılık ile yaptı o projeyi. Mutlaka farklı yerlerden geri dönüşü ve faydası oldu elbette firmaya ve markaya.

İşbirliği yapılan markaya, organizasyona, piyasa koşullarına, geri dönüşlere vb daha bir çok konuya göre bir sürü farklı şart oluşabilir. O kadar çok detayı ve değişkeni olan bir konu ki burada kısa zamanda yazarak tüm bunları anlatmak mümkün değil. Saat verilmesin veya gezi hediyesi olmasın onların maliyetini saat fiyatından düşelim gibi bir durum maalesef burada olabilecek bir şey değil. Gönül ister ki çok daha iyi şartlarda yapalım ama her projede üzerine koyarak geliştirmeye çalışıyoruz. Daha ekstra detayları için her zaman özel mesaj atabilirsin.

Emre başarılı tamam ama bir şeyleri değiştirmek lazım :D

Gunslinger teşekkürler Ground gene benzer bir tasarım önermiş. Baran'da bordo kadran önermişti farklı değişik olabilir mutlaka deneriz firmaya model önerileri yollarken.

Arkadaşlar kusura bakmayın herkese tek tek cevap yazamadım. Bir adetten daha fazla saat deyince aynı konuda her şey karıştı sanki acaba hata mı yaptık tek konuda emin olamadım.

Dress watch için belki hemen hemen tüm marka modelleri yakında görüp denemişimdir ama bu konuda kullanıcı olarak açıkçası pek tecrübeli değilim çok daha deneyimli kişiler var onlardan gelecek fikirler çok önemli. Bir kaç gün için ilerleme gayet tatmin edici o ayrı.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Bond » 09 Tem 2017, 06:02

Alttaki Claude Bernard serisi için Moser Cie'de kullandıkları kadran renkleri nasıl olur acaba? :roll:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Umutt » 09 Tem 2017, 06:20

Bond yazdı:Open heart modelinde kahve ve gri olarak iki renk seçeneği ile romen ve normal indeks versiyonlar kullanmışlar. Mesela o model için denemeler yaparsak farklı ne renk kadran iyi olabilir sizce?

Resim Resim

Günaydın ve iyi pazarlar,

Kadranda gri zemin üzerine ( gümüş renk değil de, örneğin Zenith El primero ya da Meistersinger deki gibi net bir griden bahsediyorum) mavi openheart alanı çalışılabilir. fontlar ve kollar, zeminle kontrast yaratacak şekilde , beyaz, açık/koyu mavi ya da açık/koyu gri olabilir. Burada kollarda, indislerde ya da eğer çalışılırsa büyük fontlarda ( 3,9,12) 3. bir rengin gözü çok yormayacak şekilde kullanılması söz konusu olabilir. Yani kadrandaki hakim gri ve maviye ilaveten,örneğin saniye ucu ve 12 fontu açık yeşil ya da beyaz olabilir olabilir.

Amatör bir saatsever olarak yanlızca estetik kaygılar gözeterek yazdım, teknik anlamdaki olabilirliği bilmiyorum.

Sayg.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Umutt » 09 Tem 2017, 06:25

Bond yazdı:Alttaki Claude Bernard serisi için Moser Cie'de kullandıkları kadran renkleri nasıl olur acaba? :roll:

Resim[/center]

Bir önceki mesajımda belirttiğim gri renk, işte buna çok yakın. Renk tonlamaları ve geçişler bence çok başarılı. Özellikle gri,mavi ve yeşil tonlarına bayıldım.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj retrograde » 09 Tem 2017, 07:51

Bond yazdı:Alttaki Claude Bernard serisi için Moser Cie'de kullandıkları kadran renkleri nasıl olur acaba? :roll:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Bence de şahane olur. Küçük saniye ve roma rakamlı indisler oldum olsi sevmismdir.

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners