TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Claude Bernard Gentlemen's Collection By TSF Katılım / Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasar

Mesaj leonardo06 » 07 Tem 2017, 13:50

Tebrikler ve başarılar TSF.

Yalnız bu kadar dampinge bir de şart konmalı. Projeye katılanlar saatlerini satışa çıkarmayacaklar:)

Boy boy Satılık Oris TSF ilanları var forumda.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
leonardo06

Mesaj Cotton » 07 Tem 2017, 14:29

Hiç bir şeye cesaret edemeyen, hiç bir şeye ümit beslemesin !
Kullanıcı avatarı
Cotton

Mesaj slhgzl » 07 Tem 2017, 14:59

Hayırlı olsun heyecanla bekliyoruz :super:
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj euterpe » 07 Tem 2017, 15:01

Tebrikler ve şimdiden hayırlı olsun! :champ:

Ben konuşmalara pek dahil olmamakla birlikte uzun süredir forumu takip ediyorum. TSF tarafından şimdiye kadar imza atılan projeler ve yoldaki bu proje heyecan verici.

Bu projeyle ilgili naçizane önerim modellerden birinin küçük saniyeli ve olabildiğince sade bir model olması (ETA içerisinde otomatik ve küçük saniyeli movementlar olacaktı. Belki küçük saniye modülünün 6 yönüne daha yakın ve kollara daha uzak olması isteniyorsa kurmalı bir movement da düşünülebilir ama bu tabii sizlerin takdirindedir). Ayrıca, Sayın Bond'un paylaştığı fotoğraflardaki quartz, küçük saniye ve büyük tarihli modelde olduğu gibi, saatin kollarının dakika işaretlerinin tam ucuna veya belki ortasına kadar uzanması da benim düşünceme göre dress watch'lara çok yakışan "sharp" bir hava katıyor.

Merak ve heyecanla bekliyorum.

Saygılar,
Prior in tempore potior in iure.
Kullanıcı avatarı
euterpe

Mesaj espinosa » 07 Tem 2017, 15:29

Forumun eski bir üyesi olarak steinhart projesini kaçırmış diğer projelerede maddi nedenlerden ötürü katılmamıştım. Bu projeye seve seve katılmak isterim. Forumda üst düzey saat zevki ve bilgisi olan bir çok forum üyesi olduğunu bildiğimden İnanıyorumki ortaya çok güzel bir saat çıkacaktır.
Bu arada şu projenin daha özel olması açısından forumdaki kayış üreten arkadaşlarıda dâhil etmek nasıl olurki
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj mosef » 07 Tem 2017, 17:04

Bond öncelikle tebrikler, çok kapsamlı ve heyecan verici bir proje olmuş :champ:

Kendi fikrimi söylemek istedim proje ile ilgili yazılanları okuyunca; zira ne kadar çok farklı fikir olursa iş, o kadar güzel gelişir diye düşünüyorum.

Benim fikrime göre bir dress saat ne kadar sade olursa o kadar güzel oluyor. Kadranda tarih ya da gün penceresi olmadan koyulacak bir küçük saniye göstergesi, kadrandaki boşluğu dolduracaktır. Hatta mümkünse kadranda markanın adı ve logosu dışında hiç bir şey olmaması bana göre en güzeli. (Automatic vs. gibi yazılar)

Limited Edition olduğuna dair ibarelerin hepsi bence arka tarafta toplanabilir. Daha önceki örneklerde şeffaf cam üzerine güzel işlemeler gözüme çarptı ki bence çok mantıklı. Hem mekanizma görülebiliyor hem de saati diğer saatlerden ayıran özellik burada güzel bir şekilde ifade edilebiliyor. Numaralandırma kısmına gelindiğinde ise ne kadar kişiye özel numara alıcıyı daha özel hissettirse de ben 1 of 100 şeklinde bir yazının daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Basit bir örnek olarak satmak istediğiniz zaman da size anlamlı gelen bir numara başkasına anlamlı gelmeyecektir.

Siteye girip biraz inceleme yaptım çünkü CL markasına pek aşina değilim ve modellerini bilmiyorum. Siyah degrade kadranlı bir modelini gördüm, oldukça başarılı görünüyor:

http://claudebernard.ch/sophisticated-c ... 0214-3-NIN

Bu tarz bir kadran, daha keskin akrep ve yelkovan ile kesinlikle daha güzel olacaktır. Mevcut halini pek tutmadım açıkçası :D
Diğer yandan düz beyaz kadranları da güzel görünüyor. Bence bu saatte en önemli karar akrep-yelkovan ve indekslerin biçimi olacak çünkü dress saatlerde büyük fark yarattığı düşüncesindeyim.

Yukarıda da belirttiğim gibi tamamen kendi fikirlerim, bir katkım olmuş olursa mutlu olurum. Konu en başında olduğu için ben de yüzeysel bir şeyler yazmak istedim. Tekrar tebrikler :champ:
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj Najdorf » 07 Tem 2017, 18:16

Aramızda kalsın ama isteyen katılımcılar hediye saat yerine COSC mekanizma alabiliyor mu? :lol: . Oris TSF nin en sıradışı yanı bu olmuştu bence. Geçen 7 ay süreden sonra saatin aylık sapması 5 saniyenin bile altında. :super:
En son Najdorf tarafından 07 Tem 2017, 18:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Najdorf

Mesaj ekdellal » 07 Tem 2017, 18:18

Başvuru linkini beklemedeyiz [emoji849]

Tırtılın kaderi kelebek olmak ve güzel ölmektir (via mobile Tapatalk Pro)
Kullanıcı avatarı
ekdellal

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 196 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners