TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient CEM 7500 Saniye Ayarı

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient CEM 7500 Saniye Ayarı

Mesaj tdemiray » 04 Oca 2011, 21:19

Merhaba rkadaşlar yaklaşık 20 yıl aradan sonra otomatik bir saat aldım.CEM 7500 Orıent Marka.Saat elıme ılk geldıgınden bugune kadar hep doğru gidiyor.TRT1 teletekse gore takıp ediyorum saat tamamıyle doğru.Ancak bir sorunum var saat elıme geldıgımde ilk ayarı yaptığımda ve saat tam zamnına geldıgınde sanıyem yaklaşık 15 sanıye gerıde kaldı.Bugun saatın bendekı 4 cu gunu. TRT 1 saat ayarındakı saniye ile elimdeki saatin saniyesi araasında ilk ayrda ayarlamadığımdan ötürü oluşan -15 sanıye fark aynı şekılde devam ediyor.Yani aldığım gün saniyeyide TRT 1 dekı sanıye ıle aynı ayarlamış olabilseydim saatimin sanıyesı bugun 4 cu gundede TRT1 ile tamamıyle aynı olmuş olacaktı.
Sorum şu
CEM 7500 Mako saatımın bu sanıyesını nasıl tam ayarlayabilirim.Saniyeyi hiç bir şekilde durduramdım yada ben bu özelliğin nasıl yapıldığını bilmiyo olabilirim.Birde bu model saatlerde ayrıca elden manuel kurma özelliği varmı.
Kullanıcı avatarı
tdemiray

Re: Orient CEM 7500 Saniye Ayarı

Mesaj Magneto » 05 Oca 2011, 19:30

bildiğim kadarıyla emin değilim ama sanırım bu saatte saniyeyi hackleme (buna daha farklı bir şey diyorlardı) olayı yok . yani saniye ibresini durduramazsınız.
Yanlışım varsa düzeltirler
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj tdemiray » 05 Oca 2011, 19:36

O zaman bu saat ile tam ayar yapma imkanı yok .İşinkötüsü yerel saat ıle arasında 1 sn dahi fark yok.ancak ılk ayarladıgımda olusan fark devam edıyor.Bu işin bir püf noktaı yokmu acaba.egersanıyemıde ayarlayabilsem muthiş güzel olacak
Kullanıcı avatarı
tdemiray

Mesaj drk » 05 Oca 2011, 19:40

Saatin mekanizma özelliklerini ayrıntılı olarak bilmiyorum ama anlattıklarınızdan çıkardığım kadarıyla bu saatte hacking-seconds özelliği yok yani tepeyi çekince saniye kolu durmuyor, çalışmaya devam ediyor. Saniye kolunu durdurmanın iki yolu var. İlki bazı saatlerde tepeyi saati ayarlama pozisyonuna çekip biraz geriye doğru çevirince(çok az, 1-2 derece kadar) saniye kolu duruyor. Diğer yol ise saatin tüm güç rezervini bitirip, tam zamanında tekrar kurarak saniyeyi ilerletmek.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Magneto » 05 Oca 2011, 19:42

@tdemiray

bence bu konuda AslanSaatten destek isteyin.Muhtemelen varsa onlar bunun nasıl yapılacağını biliyordur.
Ayrıca çok şanslısınız ,Aslında bu model hergün 5-10sn arasında sapma yapar genellikle. Fakat sizinki 4 günden beri hiç sapmamış.
Bu da demek oluyor ki Orient harika mekanizmalar üretiyor parasına göre.

ek : drk nin önerdiği 2.yol ile yapılır ama bence de daha basit bir yolu olmalı
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj bengisaat » 05 Oca 2011, 19:44

Saatin ayar kolunu çekin ve ayar kolunu geriye doğru çok yavaş çevirin aslında çevirmenizde şart değil önemli olan hiç boşluk bırakmamanız devamlı olarak ve hiç bırakmadan geriye doğru zorladığınız takdirde bir süre sonra saat duracaktır.
Bu şekilde trtnin saniyesi sizin saatinizin saniyesinin yerine geldiği anda ayar kolunu bırakın ve saati hafifçe sallayın,daha sonra saati ve dakikayı ayarlarsınız.
Olmazsa saatinizi koldan çıkarıp durmasını bekleyin saniye saatinizinki ile aydı yere geldiği anda saati sallayın ve çalıştırın bir kaç kez salladıktan sonra saat ve dakikasını ayarlayın (Bu seçenekte ayarlarken saati ileriye çevirerek ayarlayın çünki saniye ayarı yeniden bozulabilir)

Bu işlem her saatte olmayabilir ancak orientlerin karanfil sistemi buna müsait.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 05 Oca 2011, 19:47

Drk ile aynı anda benzer şeyleri yazmışız cevaplamaya basınca farkettim pardon
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj tdemiray » 05 Oca 2011, 20:27

Yardmılarını için teşekkür ederim kafama takılmıştı.söylediğiniz gibi hafif şekılde kurma kolunu tuttum ve ılkınde kaçırdım ıkıncısınde sanıyeyı tam ayarlayabıldım.2 seferde yapbıldıgım ıcın yaklasık 1 yada 2 dakıka bu sekılde hafıf tutarak sanıyenın gelmesını bekledım ve tam oldu.

Peki kurma kolunu sanıye benımkı ıle aynı duruma gelene kadar o sekılde tutmam mekanık olarak bır zarar verırmi?
Kullanıcı avatarı
tdemiray

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 132 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners