TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Titanyum Saat İçin Fikir Verir Misiniz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Titanyum Saat İçin Fikir Verir Misiniz?

Mesaj watchdog » 02 Oca 2011, 23:11

Merhaba Arkadaşlar,

Titanyum saat ararken bu forumu buldum. Dün üye oldum ve iki gün boyunca okudum. Benim aradığım saatle ilgili bilgi var mıdır diye baktım; bulamadım. Bu nedenle yeni konu açmaya karar verdim.

Çelik saatlere göre diğer bazı avantajları olsa da, benim için en önemli avantaj olan hafiflikleri nedeniyle titanyum saat almaya karar verdim. Bütçe en fazla 1000 lira. Seiko'dan 5 tane model buldum:

1) SNAB91P
Resim

2) SND419P
Resim

3) SND451P
Resim

4) SNA107P
Resim

5) SNA113P
Resim

Bu saatlerden hangisini almak gerektiğine karar veremiyorum. Başka markalara da bakmak gerekir mi?
Konuyla ilgili bilgi/fikir verebilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
watchdog

Re: Titanyum Saat İçin Fikir Verir Misiniz?

Mesaj sedir » 02 Oca 2011, 23:56

Ben yaklaşık 15 yıldır bir titanyum Seiko Kronograf kullanıyorum. Sorunsuz.
Gösterdiğiniz Seiko'ların hepsinde -ve sanırım bendekinde de- aynı makine mevcut.
Sadece görsel olarak seçim yapmanız gerekecek.
Seiko'nun iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.
Titanyum başka saatler de var ama Seiko'nun bulunur ve bilinirliği yüksek.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Bond » 03 Oca 2011, 01:08

Watchdog TSF'ye hoşgeldin. 1000 TL bütçe içinde titanyum olarak neler var şu an bakamadım ama bir çok model olduğuna eminim.
Citizenden Eco Drive Titanyum benzer yapı ve özelliklerde ilk aklıma gelenlerden. Ayrıca sanırım özellikle chronograph fonksiyonlu bir model istiyorsun ama eğer tarz olarak farklı yapıda saatler düşünüyorsan alım yerine bağlı olarak farklı markalarda automatic pilot ve diver titanyum saatleri bu bütçe içerisinde bulma imkanın olabilir.

Bu Seikolar içinde benim beğendiklerim 1 ve 5 numaralı modeller. Kinetic ve perpetual serilerinde titanyum kasalı saatlerde olabilir baktın mı? Yukarda bahsettiğim benzer özelliklere sahip ama biraz farklı yapıdaki Citizen alt linkteki saat. Forumda da satılık kısmında bir adet listelenip satılmıştı daha önce. Sadece örnek olarak verdim. Farklı birçok tavsiye gelebilir bu yüzden biraz daha beklemen faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Citizen Eco-Drive Calibre 2100 Chronograph :arrow: viewtopic.php?f=62&t=3309#p36046

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj watchdog » 03 Oca 2011, 17:43

sedir yazdı:Ben yaklaşık 15 yıldır bir titanyum Seiko Kronograf kullanıyorum. Sorunsuz.
Gösterdiğiniz Seiko'ların hepsinde -ve sanırım bendekinde de- aynı makine mevcut.
Sadece görsel olarak seçim yapmanız gerekecek.
Seiko'nun iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.
Titanyum başka saatler de var ama Seiko'nun bulunur ve bilinirliği yüksek.

Güzel bilgiler. Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
watchdog

Mesaj watchdog » 03 Oca 2011, 17:56

Bond yazdı:Watchdog TSF'ye hoşgeldin. 1000 TL bütçe içinde titanyum olarak neler var şu an bakamadım ama bir çok model olduğuna eminim.
Citizenden Eco Drive Titanyum benzer yapı ve özelliklerde ilk aklıma gelenlerden. Ayrıca sanırım özellikle chronograph fonksiyonlu bir model istiyorsun ama eğer tarz olarak farklı yapıda saatler düşünüyorsan alım yerine bağlı olarak farklı markalarda automatic pilot ve diver titanyum saatleri bu bütçe içerisinde bulma imkanın olabilir.
Bu Seikolar içinde benim beğendiklerim 1 ve 5 numaralı modeller. Kinetic ve perpetual serilerinde titanyum kasalı saatlerde olabilir baktın mı? Yukarda bahsettiğim benzer özelliklere sahip ama biraz farklı yapıdaki Citizen alt linkteki saat. Forumda da satılık kısmında bir adet listelenip satılmıştı daha önce. Sadece örnek olarak verdim. Farklı birçok tavsiye gelebilir bu yüzden biraz daha beklemen faydalı olabilir diye düşünüyorum.
Citizen Eco-Drive Calibre 2100 Chronograph :arrow: viewtopic.php?f=62&t=3309#p36046

Bond,
Bu yönlendirmeler ve fikirler için çok teşekkür ederim. Aslında mesajını okuyunca bu konudaki cehaletimi iyice anladım. Seçtiğim saatlerin özellikle chronograph fonksiyonlu olduklarını bilmiyordum. Aslına bakarsan "chronograph fonksiyonu" nedir, onu da anlamıyorum :? . Kinetic, perpetual serileri filan... Galiba benim Aydın Saat'in sitesini baştan sona iyice taramam gerekecek.

Bu arada, belki başka arkadaşlar da marka ve model önererek, nokta atışı yaparak yardım edebilirler :thumbup:.

Dediğin gibi, bir yandan bekleyeyim, bir yandan da incelemeye ve okumaya devam edeyim.

Tekrar teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
watchdog

Mesaj drk » 03 Oca 2011, 18:39

Aydın Saat'ten ziyade forumu okursanız daha faydalı olur :thumbup:

Yukarıdaki tüm Seikoların mekanizmaları aynı, genel olarak kalitelerinin de çok farklı olduğunu sanmıyorum. Yani hangisinin tasarımı hoşunuza gittiyse onu alın, hiçbirinden pişman olmazsınız.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj ustura » 03 Oca 2011, 20:23

Seiko Prospex Samurai serisi hemde otomatik.
(Sakincasi Türkiye ve Avrupa'da bulunurlugu ve bilinirligi yok)
Kullanıcı avatarı
ustura

Mesaj watchdog » 04 Oca 2011, 16:17

drk yazdı:Aydın Saat'ten ziyade forumu okursanız daha faydalı olur :thumbup:
Yukarıdaki tüm Seikoların mekanizmaları aynı, genel olarak kalitelerinin de çok farklı olduğunu sanmıyorum. Yani hangisinin tasarımı hoşunuza gittiyse onu alın, hiçbirinden pişman olmazsınız.

Forumu büyük ölçüde okudum.
Katılıyorum; yukarıdaki saatleri canlı olarak görüp hoşuma gideni almak mantıklı görünüyor.

Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
watchdog

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 132 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners