Herkese merhaba,
Yeni bir saat alma planı yapıyorum ve bu saatin Swiss Made olmasını istiyorum. Üstüne üstlük bir İsviçre markası olursa daha iyi olur. Kullanım tarzım için bir fikir vermesi açısından, şu an bir Orient Racing CFT00004B model ve Blue Mako saatim var.
Küçük saatleri pek sevmiyorum, o yüzden 44-45 mm civarında olan önerilere açığım. Ancak iri yarı diver saatleri ilgi alanım dışında. Daha şık duracak ama klasik giysi tipi de olmayan bir model olursa daha iyi olur. Pilot tipi modellere de sıcak bakıyorum. Victorinox'ta Valgranges mekanizmalı Airboss Mach 7 modeli hoşuma gitti ama yaklaşık 2.200 TL fiyat verdiler. Victorinox'a bu kadar para vermek te istemiyorum. Gerçi yabancı forumlarda f/p oranı en uygun markalardan biri olarak Victorinox gösteriliyor ama ne bileyim biraz tereddütte kaldım. Hamilton'lara da baktım ama nedense Hamilton'a marka olarak pek ısınamadım. Sadece açık kahve derili X-Wind modeli hoşuma gitti ama ona da 2.300 TL diyorlar, bence abartılı bir rakam. Tissot'ta da kendime uygun birşey bulamadım.
Acaba diğer bildik markalarda istediğim özelliklerde bir model var mıdır? Türkiye ile yurtdışı arası fiyat farkı fazla olması şartıyla yurtdışı önerilere de açığım. Belki bilen vardır, DHL'in Easyshop sistemi ile yüksek olmayan bedeller karşılığı ABD'den alışveriş yapılabiliyor. O şekilde de alabilirim.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.