Hoşgeldiniz, selamlar. Sıcak giriş faslı için de ayrıca teşekkürler. Bir nebze farklı bir görüş belirtmek istiyorum. Panerai pek tabii tartışmasız tarihin en önemli üreticilerinden, ancak böyle bir güzelliğin değerini daha iyi kavrayabilmek için daha alt sınıf tercihlerle de yola koyulabilirsiniz. Bu demek değilki Diesel ile devam edin. Daha düşük bütçeli saatlere yönelip, daha sonraları forumun da genel eğilimi olduğu üzere sınıf yükseltebilirsiniz. Buradaki çoğu üye moda saatleri ile ya da çok düşük bütçeli Timex, Swatch gibi markalarla yola çıkıp, şu anki parçalarına ulaşmış durumdalar. İlk saatin Panerai olması gelecek tercihlerinizi olumsuz etkileyebilir, araştırmacı ruhunuzu kaybettirebilir, doyum noktasına hızlıca yaklaştırabilir. Örneğin, bir Tissot, Seiko, Orient fiyat bandında başlangıç yapmak, sizi daha çok araştırmaya, daha çok öğrenmeye itecektir. Çünkü bu iş burada bitmemiştir. Panerai ise, kendi sınıfında "daha ilerisi ne olabilir?" türünde bir marka. Ayrıca, limited konusuna pek takılmayın Panerai'de. Markaya çok hakim olmamakla birlikte, yabancı forumlarda en çok eleştiri alan markalardan birisi olduğuna defalarca şahit oldum limitli üretim konusunda. Seneye aynısının veya çok benzerinin yine limited olarak geleceği yönünde fazlaca eleştiriliyor. Yanlışım varsa bilgisi olan üyeler düzeltebilir, ben de ögrenmiş olurum. Ancak diyorsanız "ben kararımı verdim", o zaman hayırlı olsun

Yanlış anlamayın, sadece bu zorlu ancak zevkli süreçte fikir verebilmek amaçlı, naçizane bir görüş bildirmek istedim. Tekrar tebrikler

Tutto ha una maniera.